reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Najprawdopodobniej druga jest właściwa. Lekarze liczą 12+1 , czyli jesteś w 13 tygodniu ciąży, czyli masz skończony pełny 12 tydzień i 1 dzień 13 tygodnia, Czyli jak jesteś w 13 tyg to masz 12 + 1....7
Dziękuje czyli wychodzi na to ze na poprzednim usg niepotrzebnie się stresowałam ze maluch 4 dni za młody, bo aplikacja pokazywała 8t,1 dzień a druga 8tyd(7+1) a usg 7t,4 wiec maluch był jednak trochę „wiekszy” a nie mniejszy :)

reklama
Nie denerwuj się na zapas, hormony mogły po prostu pobudzić komórki do wydzielania melaniny. Zawsze byłam zasypana pieprzykami, a po zajściu dosypało jeszcze więcej.

Bardzo dobrze, że idziesz to skontrolować - super! Ale stresowanie się nie przysłuży się ani Tobie, ani dziecku, a i nic nie wniesie. Postaraj się być dobrej myśli 🤗
Spokojnie. Jeszcze diagnozy nie ma. Miejmy nadzieje, ze to nic poważnego. Trzymam mocno kciuki!!! ✊
Nie może być to wyrocznią oczywiście ale kiedyś dermatolog powiedziała mi taką rzecz:

te wystające pieprzyki rzadziej się psują. Prędzej dzieje się coś z płaskimi.

Ja mam dużo i tych i tych, co roku robię kontrolę. Grunt to właśnie to kontrolować
Dokładnie najczęściej płaskie są groźniejsze. Będzie dobrze,
O kurcze. Ja wczoraj też zobaczyłam że mój pieprzyk wygląda inaczej i też chce się przejść do dermatologa.
Będzie dobrze 😘

Na Was dziewczyny jakoś zawsze można liczyć, trochę mnie podniosłyście na duchu bo ostatnio jakoś ciężej z wszystkim A humory ciążowe też nie pomagają 🙈 nawet jak tylko poczytam forum, to od razu jakoś przedstawiam myślenie na te bardziej pozytywne aspekty życia :)

Dzisiaj babcia mnie tak zdenerwowała że brak słów. Nie zapyta mnie jak się czuję, który miesiąc. Ale ciągle stęka że jak była w ciąży to w obu nosiła wiadra z wodą, robiła w polu, chodziła z dziećmi na pole kopać ziemniaki. Tłumaczę jej, że to co było 50 lat temu to nie jest dzisiaj. Nie ma sensu porównywać bo to inne czasy, inne kobiety. Nic do niej nie dociera. Za to moja przyszła teściowa też mówi, że w ciąży kiedyś dużo się robiło ale teraz to inne czasy, jej druga synowa dwa razy poroniła zanim urodziła córkę, i wtedy już zmieniła zdanie i każe mi się oszczędzać mało co daje mi robić. A dodać że u teściowej i mojej babci jest jakieś 12 lat różnicy.
Kompletnie nie wiem jak mam babci tłumaczyć.
Najlepiej nie tłumacz, ja rozmawiałam o tym z lekarka i mówiła ze wcale nie było tak kolorowo, ze owszem kobiety pracowały w polu itp ale odsetek poronień był o wiele wiekszy i rodzenie martwych dzieci również. Jesteśmy tez pokoleniem zasiedziałym, więcej pracujemy umysłowo, więcej przemieszczamy się siedząc - kierując lub komunikacja. Wiec babci nie wytłumaczysz. Mogę cię pocieszyć ze moja ciąża nie interesuje się w sumie nikt oprócz męża i brata. Chociaż nie mam złych relacji z rodzicami to zupełnie nie interesują się szczegółami a babcia z mojej strony jedna która została była zawsze babcia tylko na papierze a babcia ze strony męża ma jakaś obsesje na punkcie syna kawalera i podchodzi z zazdrością do reszty rodziny

Mi lekarz właśnie powiedział w piątek że znowu łożysko mam nisko mam się bardzo oszczędzać ale ze ono się podniesie wiec będę się stosowała do zaleceń. A jeśli chodzi o ból piersi szkoda że nie ma na to nic przeciw bólowego bo w nocy przez nie mam jak się ułożyć wygodnie tak kurcze bolą asa takie wielkie że ehhh🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
Próbowałas spac w jakimś miękkim biustonoszu? Mi pomogło. Bolały tylko w nocy. Tylko żadne usztywnienia czy druty. Ja używam 'sportowego' gatty. Mam cyc jak stąd do księżyca, więc do sportu to się nie nadaje, ale jednak lekko podtrzymuje.

Próbowałas spac w jakimś miękkim biustonoszu? Mi pomogło. Bolały tylko w nocy. Tylko żadne usztywnienia czy druty. Ja używam 'sportowego' gatty. Mam cyc jak stąd do księżyca, więc do sportu to się nie nadaje, ale jednak lekko podtrzymuje.
Tak właśnie dziś kupiłam taki miękki i będę próbowała bo normalnie się nie da 😥 ja mam hmm z b już MAM D i niesamowicie bolą

reklama
Do góry