Na czczo powyżej 92 i równe 92.A od jakiego wyniku jest cukrzyca ciążowa?
reklama
To ja przed ciąża miałam 102 na czczo.Na czczo powyżej 92 i równe 92.
Marvelka89
Fanka BB :)
Czytalam ze najlepiej od 15 a nawet 16 tc zaczac szukać. Bo wczesniej jest dziecko tak malutkie ze tylko farciary cos tam znajdują. I ja chyba sie do tego dostosuje. Bo niepotrzebnie stres jest tyle to wytrzymamKtóry tydzień i jaki masz detektor? Ja póki co jeszcze nie znalazłam serducha tylko na swoje trafiam
Przed ciążą czyli każda zdrowa osoba ma normę bodajze do 99. A w ciąży mamy inne wartości jakoś graniczne. Są trochę zaostrzoneTo ja przed ciąża miałam 102 na czczo.
Ja robię test w piątek na glukoze powinnam jakoś się ograniczyć z czymś przed badaniem? Żeby nie sfałszować?Przed ciążą czyli każda zdrowa osoba ma normę bodajze do 99. A w ciąży mamy inne wartości jakoś graniczne. Są trochę zaostrzone
Jedzenie takie jak do tej pory bo właśnie ograniczenia spowodują zafałszowanie wyniku. Jeśli będzie odbiegał od normy wtedy ginekolog powinien dać Ci skierowanie na OGTT, czyli tzw krzywa cukrową. I na jej podstawie podejmuje decyzje co robić dalej.Ja robię test w piątek na glukoze powinnam jakoś się ograniczyć z czymś przed badaniem? Żeby nie sfałszować?
Ok dzięki a ty jaki miałaś wynik jeśli mogę wiedzieć?Jedzenie takie jak do tej pory bo właśnie ograniczenia spowodują zafałszowanie wyniku. Jeśli będzie odbiegał od normy wtedy ginekolog powinien dać Ci skierowanie na OGTT, czyli tzw krzywa cukrową. I na jej podstawie podejmuje decyzje co robić dalej.
Na pierwszych badaniach wyskoczyło 109 o czym powiedziałam endokrynolog i ona mi dała skierowanie na krzywa. I od razu zapisałam się do diabetologa. I tak sobie funkcjonuje. Na pomiarach diecie i kombinowaniu co mogę a czego nie.Ok dzięki a ty jaki miałaś wynik jeśli mogę wiedzieć?
netka.
Fanka BB :)
Widzisz jest ok A często lekarza tak mówią kobietom że ciaze trzeba usunąć i okazuje się że niepotrzebnie .
Dobrze, że nie miałam takiego zamiaru i "nie skorzystalam" ze skierowania do szpitala.
Myślę, że przez 3 tygodnie ciąża zeszła z blizny po prostu, łożyska też się nie czepiają ani szyjki.
Oby i u was jutro Wszystko wyszło pozytywnie.
reklama
Czyli leków póki co nie dali?Na pierwszych badaniach wyskoczyło 109 o czym powiedziałam endokrynolog i ona mi dała skierowanie na krzywa. I od razu zapisałam się do diabetologa. I tak sobie funkcjonuje. Na pomiarach diecie i kombinowaniu co mogę a czego nie.