reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Który tydzień i jaki masz detektor? Ja póki co jeszcze nie znalazłam serducha tylko na swoje trafiam 😉
Czytalam ze najlepiej od 15 a nawet 16 tc zaczac szukać. Bo wczesniej jest dziecko tak malutkie ze tylko farciary cos tam znajdują. I ja chyba sie do tego dostosuje. Bo niepotrzebnie stres jest tyle to wytrzymam 😜

Ja robię test w piątek na glukoze powinnam jakoś się ograniczyć z czymś przed badaniem? Żeby nie sfałszować?
Jedzenie takie jak do tej pory bo właśnie ograniczenia spowodują zafałszowanie wyniku. Jeśli będzie odbiegał od normy wtedy ginekolog powinien dać Ci skierowanie na OGTT, czyli tzw krzywa cukrową. I na jej podstawie podejmuje decyzje co robić dalej.

Jedzenie takie jak do tej pory bo właśnie ograniczenia spowodują zafałszowanie wyniku. Jeśli będzie odbiegał od normy wtedy ginekolog powinien dać Ci skierowanie na OGTT, czyli tzw krzywa cukrową. I na jej podstawie podejmuje decyzje co robić dalej.
Ok dzięki a ty jaki miałaś wynik jeśli mogę wiedzieć?

Widzisz jest ok A często lekarza tak mówią kobietom że ciaze trzeba usunąć i okazuje się że niepotrzebnie .

Dobrze, że nie miałam takiego zamiaru i "nie skorzystalam" ze skierowania do szpitala. :no:
Myślę, że przez 3 tygodnie ciąża zeszła z blizny po prostu, łożyska też się nie czepiają ani szyjki. 😇

Oby i u was jutro Wszystko wyszło pozytywnie. 🙏

reklama
Do góry