reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Dopiero jutro rano mam wizytę dam znać @netka. A Ty jak ? Miałaś dziś wizytę?

Dziękuję. W sumie dobrze.
O tak napisałam, pozwolę sobie wkleić. :wink:

A na wizycie jak to mój prowadzący. O wszystko musiałam pytać. I tyle wiem, że niunia (płci nie chciał potwierdzić jeszcze) ma 74 mm.  Jest śliczna. 😍🥰
Poza tym na moje pytanie... tętno, łożysko i blizna w porządku.
Lekarz nie ma pojęcia skąd to moje plamienie niestety. Co mnie baaardzo martwi... Bo już od 2 miesięcy plamię (podbarwiony śluz), przy każdej wizycie w toalecie, głównie na brązowo.
Teraz od 1-2 tygodni w zasadzie cały czas sączy się bordowo-czerwona krew jak na początku okresu, podetrzeć się muszę kilkukrotnie... No i zakładam wkładkę. Chyba muszę przywyknąć, że tak już zostanie. Oby do 30 tc.
Czekam na kolejną wizytę za 4 tygodnie.

Martwi mnie ta czerwień. Kilka razy dziennie zmieniam wkładkę. Niby ok z ciążą a jednak ból głowy do następnej wizyty. :sorry2:
Najwyżej będzie okres w ciąży. :-D

reklama
Dziękuję. W sumie dobrze.
O tak napisałam, pozwolę sobie wkleić. :wink:

Martwi mnie ta czerwień. Kilka razy dziennie zmieniam wkładkę. Niby ok z ciążą a jednak ból głowy do następnej wizyty. :sorry2:
Najwyżej będzie okres w ciąży. :-D
Widzisz jest ok A często lekarza tak mówią kobietom że ciaze trzeba usunąć i okazuje się że niepotrzebnie .

Odebrałam wyniki. Cukier na czczo znowu 102. Mimo że od 3 tygodni jestem na diecie o niskim IG. 21.09 mam diabetologa. Czy któraś ma stwierdzoną cukrzycę ciążową? Kupiłam sobie glukometr i paski. Chce porobić wyniki żeby lekarka mogła już coś sprawdzić. Robić cukier rano i ile po zjedzeniu posiłku?
TSH też do dupy edno też mnie czeka. TSH z dziś 0.014
W pierwszej ciąży wszystko idealnie cały czas. Sypie się z wiekiem czy co? [emoji6]

Odebrałam wyniki. Cukier na czczo znowu 102. Mimo że od 3 tygodni jestem na diecie o niskim IG. 21.09 mam diabetologa. Czy któraś ma stwierdzoną cukrzycę ciążową? Kupiłam sobie glukometr i paski. Chce porobić wyniki żeby lekarka mogła już coś sprawdzić. Robić cukier rano i ile po zjedzeniu posiłku?
W pierwszej ciąży wszystko idealnie cały czas. Sypie się z wiekiem czy co? [emoji6]
Ja miałam. W dwóch ciążach i dieta i. W sumie zostało mi to i cały czas mam dietę chociaz w tej ciąży cukier mi tak nie skacze jakby się bardziej unormował 🤷‍♀️🤷‍♀️ także nie ogarniam tego ale mam co miesiąc wizytę u diabetologa.

Ja miałam. W dwóch ciążach i dieta i. W sumie zostało mi to i cały czas mam dietę chociaz w tej ciąży cukier mi tak nie skacze jakby się bardziej unormował [emoji2368][emoji2368] także nie ogarniam tego ale mam co miesiąc wizytę u diabetologa.
Ile po posiłkach mierzysz cukier? Jakie jesz produkty? Może ja jakieś błędy robię. Wydrukowałam sobie produkty o niskim IG i się ich trzymam. No ale cukier rano nadal zawyżony więc coś jest nie tak. Podejrzewam że cukier może być wysoki też dlatego że za mało jem ( tak mi gin powiedział) ale mam takie mdłości że nie jestem w stanie często jeść.

Ile po posiłkach mierzysz cukier? Jakie jesz produkty? Może ja jakieś błędy robię. Wydrukowałam sobie produkty o niskim IG i się ich trzymam. No ale cukier rano nadal zawyżony więc coś jest nie tak. Podejrzewam że cukier może być wysoki też dlatego że za mało jem ( tak mi gin powiedział) ale mam takie mdłości że nie jestem w stanie często jeść.
2h po każdym posiłku i rano na czczo mierze cukier zaraz Ci podeślę ale mi też diabetolog powiedział że jak się za mało je to cukier też skacze ma być częste a małe posiłki.

Nie gadaj głupot każda ciąża inna. Mam stwierdzona cukrzycę ciążową od 8 tygodnia. Mam zalecone mierzenie 4 razy dziennie. Na czczo plus godzinę od pierwszego kęsa głównych posiłków. Czyli sprawdzasz i której zaczynasz jeść i po godzinę od tego momentu sprawdzasz.

Wg edukatora z którym też miałam spotkania powinno się jeść najpóźniej godzinę po przebudzeniu i od tego momentu co dwie godziny. Bo inaczej wątroba sama produkuje glukoze i mamy za wysokie wartości. Przerwa nocna nie większą niż 8 godzin

Nie gadaj głupot każda ciąża inna. Mam stwierdzona cukrzycę ciążową od 8 tygodnia. Mam zalecone mierzenie 4 razy dziennie. Na czczo plus godzinę od pierwszego kęsa głównych posiłków. Czyli sprawdzasz i której zaczynasz jeść i po godzinę od tego momentu sprawdzasz.
A od jakiego wyniku jest cukrzyca ciążowa?

reklama
No i już mam stres i to konkretny. Przyszedł detektor i co? Znalazlam serduszko - fajnie posłuchać ale ilość uderzeń za niska 😭 raz pokazuje tak raz siak. Ale za mało. Mam nadzieję, że to szwankuje.
Który tydzień i jaki masz detektor? Ja póki co jeszcze nie znalazłam serducha tylko na swoje trafiam 😉

Do góry