reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Dopiero jutro rano mam wizytę dam znać @netka. A Ty jak ? Miałaś dziś wizytę?

Dziękuję. W sumie dobrze.
O tak napisałam, pozwolę sobie wkleić. :wink:

A na wizycie jak to mój prowadzący. O wszystko musiałam pytać. I tyle wiem, że niunia (płci nie chciał potwierdzić jeszcze) ma 74 mm.  Jest śliczna. 😍🥰
Poza tym na moje pytanie... tętno, łożysko i blizna w porządku.
Lekarz nie ma pojęcia skąd to moje plamienie niestety. Co mnie baaardzo martwi... Bo już od 2 miesięcy plamię (podbarwiony śluz), przy każdej wizycie w toalecie, głównie na brązowo.
Teraz od 1-2 tygodni w zasadzie cały czas sączy się bordowo-czerwona krew jak na początku okresu, podetrzeć się muszę kilkukrotnie... No i zakładam wkładkę. Chyba muszę przywyknąć, że tak już zostanie. Oby do 30 tc.
Czekam na kolejną wizytę za 4 tygodnie.

Martwi mnie ta czerwień. Kilka razy dziennie zmieniam wkładkę. Niby ok z ciążą a jednak ból głowy do następnej wizyty. :sorry2:
Najwyżej będzie okres w ciąży. :-D

reklama
Dziękuję. W sumie dobrze.
O tak napisałam, pozwolę sobie wkleić. :wink:

Martwi mnie ta czerwień. Kilka razy dziennie zmieniam wkładkę. Niby ok z ciążą a jednak ból głowy do następnej wizyty. :sorry2:
Najwyżej będzie okres w ciąży. :-D
Widzisz jest ok A często lekarza tak mówią kobietom że ciaze trzeba usunąć i okazuje się że niepotrzebnie .

Odebrałam wyniki. Cukier na czczo znowu 102. Mimo że od 3 tygodni jestem na diecie o niskim IG. 21.09 mam diabetologa. Czy któraś ma stwierdzoną cukrzycę ciążową? Kupiłam sobie glukometr i paski. Chce porobić wyniki żeby lekarka mogła już coś sprawdzić. Robić cukier rano i ile po zjedzeniu posiłku?
TSH też do dupy edno też mnie czeka. TSH z dziś 0.014
W pierwszej ciąży wszystko idealnie cały czas. Sypie się z wiekiem czy co? [emoji6]

Odebrałam wyniki. Cukier na czczo znowu 102. Mimo że od 3 tygodni jestem na diecie o niskim IG. 21.09 mam diabetologa. Czy któraś ma stwierdzoną cukrzycę ciążową? Kupiłam sobie glukometr i paski. Chce porobić wyniki żeby lekarka mogła już coś sprawdzić. Robić cukier rano i ile po zjedzeniu posiłku?
W pierwszej ciąży wszystko idealnie cały czas. Sypie się z wiekiem czy co? [emoji6]
Ja miałam. W dwóch ciążach i dieta i. W sumie zostało mi to i cały czas mam dietę chociaz w tej ciąży cukier mi tak nie skacze jakby się bardziej unormował 🤷‍♀️🤷‍♀️ także nie ogarniam tego ale mam co miesiąc wizytę u diabetologa.

Ja miałam. W dwóch ciążach i dieta i. W sumie zostało mi to i cały czas mam dietę chociaz w tej ciąży cukier mi tak nie skacze jakby się bardziej unormował [emoji2368][emoji2368] także nie ogarniam tego ale mam co miesiąc wizytę u diabetologa.
Ile po posiłkach mierzysz cukier? Jakie jesz produkty? Może ja jakieś błędy robię. Wydrukowałam sobie produkty o niskim IG i się ich trzymam. No ale cukier rano nadal zawyżony więc coś jest nie tak. Podejrzewam że cukier może być wysoki też dlatego że za mało jem ( tak mi gin powiedział) ale mam takie mdłości że nie jestem w stanie często jeść.

Ile po posiłkach mierzysz cukier? Jakie jesz produkty? Może ja jakieś błędy robię. Wydrukowałam sobie produkty o niskim IG i się ich trzymam. No ale cukier rano nadal zawyżony więc coś jest nie tak. Podejrzewam że cukier może być wysoki też dlatego że za mało jem ( tak mi gin powiedział) ale mam takie mdłości że nie jestem w stanie często jeść.
2h po każdym posiłku i rano na czczo mierze cukier zaraz Ci podeślę ale mi też diabetolog powiedział że jak się za mało je to cukier też skacze ma być częste a małe posiłki.

Nie gadaj głupot każda ciąża inna. Mam stwierdzona cukrzycę ciążową od 8 tygodnia. Mam zalecone mierzenie 4 razy dziennie. Na czczo plus godzinę od pierwszego kęsa głównych posiłków. Czyli sprawdzasz i której zaczynasz jeść i po godzinę od tego momentu sprawdzasz.

Wg edukatora z którym też miałam spotkania powinno się jeść najpóźniej godzinę po przebudzeniu i od tego momentu co dwie godziny. Bo inaczej wątroba sama produkuje glukoze i mamy za wysokie wartości. Przerwa nocna nie większą niż 8 godzin

Nie gadaj głupot każda ciąża inna. Mam stwierdzona cukrzycę ciążową od 8 tygodnia. Mam zalecone mierzenie 4 razy dziennie. Na czczo plus godzinę od pierwszego kęsa głównych posiłków. Czyli sprawdzasz i której zaczynasz jeść i po godzinę od tego momentu sprawdzasz.
A od jakiego wyniku jest cukrzyca ciążowa?

reklama
No i już mam stres i to konkretny. Przyszedł detektor i co? Znalazlam serduszko - fajnie posłuchać ale ilość uderzeń za niska 😭 raz pokazuje tak raz siak. Ale za mało. Mam nadzieję, że to szwankuje.
Który tydzień i jaki masz detektor? Ja póki co jeszcze nie znalazłam serducha tylko na swoje trafiam 😉

Do góry