reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Cześć dziewczyny:) pisze do Was z pewnym pytaniem, OM mialam 24.07, wypada dzis 5 tydz i 4 dzien. Bylam wczoraj na usg, które potwierdziło ze jest pecherzyk ciazowy 8 mm i zarodek 4.5 mm oraz pecherzyk zoltkowy, jednak bez widocznej akcji serca :( lekarz powiedział, ze powinno juz byc widoczne tętno, jednak nie musi. Jak to było u Was? Przy jakim pęcherzyku widzialyscie akcje serca? zastanawiam się czy przy kolejnym usg bedzie cos juz widac :( Pozdrawiam Was!Ola
U mnie w 5 tyg biło serduszko ale czasami koło 8 tyg dopiero jest widoczne 😀 trzymam kciuki na to ze zobaczysz ❤️

reklama
Dziewczyny... jak ja się dzisiaj mogę złe czuć... no dzień totalnie nie mój... jak tam u was dzisiaj samopoczucie? Oby lepiej niż u mnie😀
U mnie dziw całkiem przyzwoicie, mdłości lekkie. Wlasnie zrobiłam pomidoroweczke taka mialam chęć na zupke 😅 normalnie nie przepadam 🤷‍♀️ dzis z rana znowu ten śluz ale to nie krew tylko taki ciemny. Moze jakas infekcja 😏 w czwartek mam prenatalne i juz dzis cała noc nie spalam caly czas mysle co jezeli zle wiadomosci uslysze 🤦‍♀️
Dzis syn zaczął pierwsza klase i od razu musial cos odwalic 😅
Corka go straszyla ze ta jego Pani bedzie zła niemiła itp a on do nauczycielki ze siostra mowila ze Pani jest zla 😬 wszyscy w smiech a ja myslalam ze sie zapadne pod ziemie, mowie juz od razu 🤦‍♀️
Jak w meza pojdzie to bede co tydzien na dywaniku 😂

Cześć dziewczyny:) pisze do Was z pewnym pytaniem, OM mialam 24.07, wypada dzis 5 tydz i 4 dzien. Bylam wczoraj na usg, które potwierdziło ze jest pecherzyk ciazowy 8 mm i zarodek 4.5 mm oraz pecherzyk zoltkowy, jednak bez widocznej akcji serca :( lekarz powiedział, ze powinno juz byc widoczne tętno, jednak nie musi. Jak to było u Was? Przy jakim pęcherzyku widzialyscie akcje serca? zastanawiam się czy przy kolejnym usg bedzie cos juz widac :( Pozdrawiam Was!Ola
Nie martw się ja byłam w 6 t 1d i jeszcze nie było widać serduszka lekarz kazał przyjść za dwa tygodnie i bylo wszystko widać teraz już 13t1d jestem po prenatalnych i wszystko jest w jak najlepszym porządku. Choć te dwa tygodnie i oczekiwanie na wizytę to był duży niepokój ale nie warto martwić się na zapas. Będzie dobrze ☺️

Dziewczyny... jak ja się dzisiaj mogę złe czuć... no dzień totalnie nie mój... jak tam u was dzisiaj samopoczucie? Oby lepiej niż u mnie😀
U mnie w nocy burza i do teraz pada przez to tylko spać się chcę głowa boli no poprostu porażka 😭 wstałam o 7 i od razu wymioty ja nie wiem co mnie tak męczy. Już marzę o końcówce 😭

Hej dziewczyny :( ja od wczoraj stresy, nie dość że jutro mam prenatalne, generalnie cały tydzień wizyt lekarskich. To jeszcze na dodatek od wczoraj mam plamienie lekkie - wczoraj na brązowo, dzisiaj widać krew ;( wiem, od miesiąca wiem że mam polipa doczesnowego plus biorę acard 150mg ale do tej pory miałam spokój z jakimikolwiek plamieniami. Boję się najgorszego ale dzisiaj poleżę tyle ile się da, jutro prenatalne a w czwartek wizyta...trzymajcie kciuki
Napewno jest tak jak piszesz 😘 bedzie dobrze 😊
A powiedz mi ten sluz brazowy mialas za kazdym razem? Bo ja to mam problem z tym śluzem... Jest taki ciemniwjsze ale to raczej z rana po calej nocy tylko mowie dla mnie to nie jest krew bo jest jednolity kolor i jest taki mocno gesty, a pozniej juz normalnie przezroczysty czasem taki mleczno-zoltawy. Nie wiem chyba do vzwartku to zwariuje serio. Tak sie usralam ze po prenatalnych sie uspokoje i juz nie bede tak wpatrywała sie w objawy, i przez to chyba zaczynam panikowac 😵

Ej a w pachwinach was ciagnie? Ja mam taki bol jak po lewej steonie i jak chodze i staje lewa noga to sie nasila. Czytalam ze to normalne i jeszcze jedno ze podobno w 13 tc juz zaczyna sie mniej siusiać bo macica sie podnosi wyzej 🙃 moze cos w tym jest bo w nocy juz tak nie latam i rano pecherz nie boli...
A badalyscie przed ciaza ASO? U mnie bylo wysoko i wiem ze to sa paciorkowce, wiwm tez ze podczas porodu moga problemów narobić, ale o ciazy ogolnie to nie czytalam. Lekarz niby nie zwrocil na to narazie uwagi. I wiem ze te badanie sie robi wlasnie pozno po 30 tc napewno. Slyszalyscie cos na ten temat?

Napewno jest tak jak piszesz 😘 bedzie dobrze 😊
A powiedz mi ten sluz brazowy mialas za kazdym razem? Bo ja to mam problem z tym śluzem... Jest taki ciemniwjsze ale to raczej z rana po calej nocy tylko mowie dla mnie to nie jest krew bo jest jednolity kolor i jest taki mocno gesty, a pozniej juz normalnie przezroczysty czasem taki mleczno-zoltawy. Nie wiem chyba do vzwartku to zwariuje serio. Tak sie usralam ze po prenatalnych sie uspokoje i juz nie bede tak wpatrywała sie w objawy, i przez to chyba zaczynam panikowac 😵

Ej a w pachwinach was ciagnie? Ja mam taki bol jak po lewej steonie i jak chodze i staje lewa noga to sie nasila. Czytalam ze to normalne i jeszcze jedno ze podobno w 13 tc juz zaczyna sie mniej siusiać bo macica sie podnosi wyzej 🙃 moze cos w tym jest bo w nocy juz tak nie latam i rano pecherz nie boli...
A badalyscie przed ciaza ASO? U mnie bylo wysoko i wiem ze to sa paciorkowce, wiwm tez ze podczas porodu moga problemów narobić, ale o ciazy ogolnie to nie czytalam. Lekarz niby nie zwrocil na to narazie uwagi. I wiem ze te badanie sie robi wlasnie pozno po 30 tc napewno. Slyszalyscie cos na ten temat?

Właśnie ja miałam taki ciemniejszy śluz 2 dni, nawet nie brązowy. Nic mnie nie bolało więc w niedzielę wybrałam się na turbo spacer po lesie nawet...też myślałam że jakaś infekcja. Ale w nocy wczoraj widziałam już pojedyncze niteczki krwi, dzisiaj niestety mam cały czas tej krwi trochę. Leżę cały dzień I zobaczymy

Właśnie ja miałam taki ciemniejszy śluz 2 dni, nawet nie brązowy. Nic mnie nie bolało więc w niedzielę wybrałam się na turbo spacer po lesie nawet...też myślałam że jakaś infekcja. Ale w nocy wczoraj widziałam już pojedyncze niteczki krwi, dzisiaj niestety mam cały czas tej krwi trochę. Leżę cały dzień I zobaczymy
Wlansie dla mnie on tez jest dziwny wiec cos w tym jest 🥴 i taki tępy ból w podbrzuszu ale nie caly czas. Stwierdzam w tym momencie ze ja juz na ciążę sie nie nadaje, przerasta mnie to... We wszystkim widze cos złego. Juz nawet mezowi powiedziałam ze jakies mam dziwne przeczucie 🙄 ja prdl... Dobrze ze nikt jeszcze nie wie no prawie nikt

reklama
Wlansie dla mnie on tez jest dziwny wiec cos w tym jest 🥴 i taki tępy ból w podbrzuszu ale nie caly czas. Stwierdzam w tym momencie ze ja juz na ciążę sie nie nadaje, przerasta mnie to... We wszystkim widze cos złego. Juz nawet mezowi powiedziałam ze jakies mam dziwne przeczucie 🙄 ja prdl... Dobrze ze nikt jeszcze nie wie no prawie nikt

Ja dzisiaj też mam momentami taki tępy ból ale nawet nie umiem do końca określić miejsca dokładnego, ja się staram nie nastawiać, będzie co ma być. Już raz szłam z poważnym krwawieniem do ginekologa, myślałam że już jest po wszystkim, a dzidziuś pięknie się rozwijał :) to jest nieuniknione że różne czarne myśli się pojawiają w takich sytuacjach, ale myślę że każda z nas robi wszystko co w jej mocy, żeby dziecko urodziło się całe i zdrowe

Do góry