reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Czy was też czasem zakłuje brzuch po nerwach? Straszny e mnie dziś mąż wkurzył, tak się zdenerwowałam że aż mnie brzuch dwa razy zabolal właśnie na wysokości macicy, gdzie jest dzidzia... Pierwszy raz tak miałam i potem się popłakałam że coś zrobiłam dziecku. Maskara...ale powiedzcie mi proszę że to normalne i nic bejbi nie jest :(
nic nie jest maluchowi :) to z pewnością zbieg okoliczności :)

reklama
Dziewczyny, a jak sobie radzicie ze spodniami w 2 trymestrze? Nie mam jeszcze brzucha, ale dżinsy już uciskają :( a pogoda zrobiła się nieco jesienna i czas coś wymyślić. Doradźcie coś! :)
Mnie tez uciskają dlatego chodzę w legginsach. Zwykle bawełniane legginsy najwygodniejsze. I mam jedne takie spodnie dresowe fajne z pasem ciążowym tzn nie są ewidentnie ciążowe ale pasować na brzuszek będą. Kupie na pewno jedna lub dwie pary spodni jeansowych typowo ciążowych ale nie pod brzuch pas tylko na brzuch pod same piersi. Były dla mnie najwygodniejsze

Mnie tez uciskają dlatego chodzę w legginsach. Zwykle bawełniane legginsy najwygodniejsze. I mam jedne takie spodnie dresowe fajne z pasem ciążowym tzn nie są ewidentnie ciążowe ale pasować na brzuszek będą. Kupie na pewno jedna lub dwie pary spodni jeansowych typowo ciążowych ale nie pod brzuch pas tylko na brzuch pod same piersi. Były dla mnie najwygodniejsze
Potwierdzam leginsy są the best i można wszystkie letnie sukienki do nich wynosić. Dżinsy faktycznie z szerokim pasem jak już, mi się z wąskim wpijały, no i gdy się zimniej zrobi dodatkowo cieplej w brzuszek. Mówię o poprzednich ciążach teraz aktualnie wynaszam spodnie z czasów gdy byłam grubsza i te na gumce no i sukienki.

Dziewczyny, a jak sobie radzicie ze spodniami w 2 trymestrze? Nie mam jeszcze brzucha, ale dżinsy już uciskają :( a pogoda zrobiła się nieco jesienna i czas coś wymyślić. Doradźcie coś! :)

Ja ogólnie wolę sukienki i spódnice, ale też mi się przykro zrobiło jak spodnie zrobiły się ciut ciasne ;). Ja postawiłam od razu na ciążowe, ale jeszcze nie wiem czy się sprawdzą już teraz bo muszę dopiero odebrać od koleżanki.

Leginsy to też dobra opcja, ale ja się po prostu w nich nie czuję na tyle dobrze żeby np. wyjść do sklepu czy na spacer. Dla mnie to spodnie na siłownię albo do spania w warunkach polowych :D.

A ja jestem na L4 bo warunki mojej pracy nie są wskazane dla kobiet w ciąży pracuje w laboratorium mam do czynienia z różnymi odczynnikami i muszę zostać w domu. Chciałabym jeszcze trochę popracować bo nie czuje się bardzo źle i trochę nudzi mi się. To moja pierwsza ciąża mąż do 16 w pracy a ja większość czasu sama. Na razie nadrabiam zaległości w książkach 😊 a później zobaczymy.. muszę jakieś zajęcie sobie znaleźć bo inaczej to oszaleje 😊
Tez boje się ze oszaleje w domu dobrze ze nie mam leżącego zwolnienia to można wyjść na spacer , nad jeziorko, czy pomału kompletować ubranka🙂 dłużej bym nie popracowała bo nie mogę siedzieć nie wygodnie i w małym pokoiku tyle elektroniki a fale z takich urządzeń tez nie są wskazane no i ten wirus nieszczęsny lepiej nie ryzykować.

Termin koniec lutego 1 marzec jesteśmy zrldrowi ❤❤❤❤
A robiłaś badania genetyczne? Mi zaproponowali test pappa za 500 zł z wizyta bądź taki rozszerzony za 2300zl. Pani na wizycie zmierzyła tylko nas te odległości karku itp. I tu wyszło. Ja zdecydowałam się tylko na pappa zobaczymy co pokaże .

A robiłaś badania genetyczne? Mi zaproponowali test pappa za 500 zł z wizyta bądź taki rozszerzony za 2300zl. Pani na wizycie zmierzyła tylko nas te odległości karku itp. I tu wyszło. Ja zdecydowałam się tylko na pappa zobaczymy co pokaże .
Tak pobierali mi krew ale ja nie płaciłam miałam na skierowanie

Ja ogólnie wolę sukienki i spódnice, ale też mi się przykro zrobiło jak spodnie zrobiły się ciut ciasne ;). Ja postawiłam od razu na ciążowe, ale jeszcze nie wiem czy się sprawdzą już teraz bo muszę dopiero odebrać od koleżanki.

Leginsy to też dobra opcja, ale ja się po prostu w nich nie czuję na tyle dobrze żeby np. wyjść do sklepu czy na spacer. Dla mnie to spodnie na siłownię albo do spania w warunkach polowych :D.
To ja za to legginsy, bluza za dupę, adidasy i na spacer a nawet do sklepu czy pod szkołę 😄 uwielbiam legginsy. Odkąd zaczęłam w nich chodzić to jeansy zeszły na drugi plan.

mi w poprzedniej ciazy powiedzieli, ze mam tylozgiecie macicy, w tej, ze mam dwurożna. Nie wiem czy to mozliwe, ze w jednej taka a w drugiej inna, nie interesowałam sie tym w sumie bo i w jednej i drugiej powiedzieli ze taka budowa i w niczym to nie przeszkadza

Hej. Witam wszystkie przyszłe mamusie. Łączę się w bólu... Mdlosci, wymioty, zgaga. Wyczekuję 2 trymestru i mam nadzieję, że będę mogła zacząć cieszyć się ciąża 🙏🙉 też mam tyłozgięcie macicy. Pozdrawiam ❤️

reklama
Mi przyjaciółka dla na szczęście kilka par i już tylko ciążowe noszę od dwóch tygodni. Zupełnie inny komfort. Może lepiej kup sobie 1-2 pary takich spodni. W H&M jest spory wybór.

Do góry