reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Na początku ciąży miałam krwiaczka dostałam duphaston dzisiaj na wizycie już sie wchłonął i kazała mi odstawić i pytanie czy mam go odstawić odrazy czy brać go jeszcze przez tydzien zmniejszając dawkę a miałam 3x1
U mnie też się wchlonął ale kazała mi do końca wykończyć opakowanie a brałam 2x1 duphaston i 2x1 luteinę dopochwowo a teraz 1x1 dziennie jeżeli kazała Ci odstawić to po prostu odstaw albo zadzwoń do Niej i się upewnij a będziesz spokojniejsza 😊

reklama
Powodzenia na wszystkich wizytach!
Będzie dobrze!!!

Ja tez mam dzisiaj wizytę. A prenatalne w przyszłym tygodniu. Mieszkam za granicą i w szpitalu będzie usg.
to w ogóle moja pierwsza wizyta. Trochę późno ale byłam 3 tygodnie w Polsce. Przed wyjazdem do Polski miałam dwa usg. No ale już w domu i teraz będzie tak jak powinno.

A owsiane z jogurtem? Ja swojego czasu lubiłam tzw. nocną owsiankę. Mieszasz płatki z jogurtem (mniej niż do mleka), zostawiasz na noc, one sobie nasiąkają i rano można jeść :).
Jogurt niestety też nie przejdzie😭w tamtych ciążach to jogurty namiętnie jadłam teraz mi śmierdzą wogole mi kwaśne śmierdzi.robiłam ogórkową to myślałam że nie skończę 🤢z nabiału to jedynie sery białe toleruje i tym.sie żywię 😂

reklama
U mnie ogólnie spokojnie. Dzisiaj idę do lekarza, ale tylko dlatego że w laboratorium zabrudzili moją próbkę i musi jeszcze raz pobrać cytologię. Planowe badania mam dopiero 08.09, dzień po usg genetycznym. Trochę się obserwuję, ale wydaje mi się że w granicach normy :D.

Ważę się tylko u lekarza, więc ciężko mi powiedzieć czy są jakieś zamiany. Kiedyś miałam zaburzenia odżywiania, a później fizia na punkcie diety i ćwiczeń, więc żeby odciąć niebezpieczne bodźce postanowiłam nie kupować wagi.

Do góry