reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Powiem wam że ginekolog ginekologowi nierówny. Właśnie dzwoniła do mnie koleżanka razem na sali leżałyśmy w maju w tamtym roku z dziećmi. Wkurzona na swojego gin strasznie. Co miesiąc chodziła i 200 zł zostawiała i po cięciu zaczęły się u niej kłopoty. To wzdęcia ją męczą. Po miesiączce ma straszne bóle, zatwardzenia ma takie że hemoroidy jej wyszły i jej gin mówił że to wszystko dieta bo w środku wszystko ok. Zmieniła dietę schudła 10 kg i dalej problem jest. Poszła do mojego gin i on znalazł zrosty i jeszcze się okazało że niedawno coś tam z rany jeszcze jej wyciekało do środka 🤷a jej gin mówił że wszystko się zagoiło. I te zrosty dają jej takie właśnie problemy i mój gin jej mówi że może po czopkach jej się troszkę poprawi ale późno z tym przyszła więc żeby nie liczyła że będzie idealnie. A i dodam że jej gin robił cięcie i ją zszywał .

A ja się czuje dużo lepiej niż początkówo ale mam nadzieję że to nie zwiastuje złych wieści jedynie co mnie męczy to brak apetytu A jak już coś zjem to wolę umrzeć i mega wzdety brzuch A czasami boli... na zmęczenie nie mam czasu przy moich chłopcach...

Dziewczyny czy Pryszcze faktycznie zwiastuja dziewczynkę? No od dojrzewania nie miałam.Pryszczy A teraz codziennie nowe..już ręce opadają
Mam to samo wypryszczylo mnie wszędzie... nie wiem czy to sygnał na dziewczynkę bo ja raczek obstawiam chłopaka ale ciekawa jestem jak to będzie. Liczę na to Że te pryszcze zniknął niedługo 😀

Mam to samo wypryszczylo mnie wszędzie... nie wiem czy to sygnał na dziewczynkę bo ja raczek obstawiam chłopaka ale ciekawa jestem jak to będzie. Liczę na to Że te pryszcze zniknął niedługo [emoji3]
A kiedy masz szansę się dowiedzieć kto u Ciebie zamieszkał ???
No.ja taka pryszczata byłam w gimnazjum [emoji33][emoji33][emoji33] w żadnej ciąży nie miałam.problemów z cerą..stąd koluje mysl o.corci

Dziewczyny, zegam sie w 9+1. Ciaza przestała się rozwijać w 7+5.wlasnie pisze ze szpitalnego łóżka w oczekiwaniu na działanie tabletek. Mam nadzieję, że u Was jest lepiej. Życzę spokojnych ciaz!
Miałaś jakieś sygnały ze jest coś nie tak czy na wizycie się dowiedizalaś. Bardzo mi przykro🥺trzymaj się

Czy ta przepuklina ma szansę na cofnięcie przy dalszym rozwoju malucha? Czy jest coś co może poprawić twoja kosmowke? Trzymam kciuki żeby prenatalne wyszły jednak dobrze :)
Do 14 t ma szanse, mówią, że wszystko może się zmienić. Zły obraz kosmówki świadczy o wadach, mam zbyt zlaną czy coś takiego i to to samo z tą błoną owodni przylegającą do dziecka. Mówi, że to jej bardziej wygląda na trisomie 13 lub 18 ale nic na pewniaka bo dopiero po wynikach prenatalnych i krwi. Dziecko ma 4,18 a prenatalne robi się jak urośnie do min 4,5. Cały dzień oglądam te zdjęcia usg tak bardzo chciałabym zdrowe dziecko. Wiecie co z jednej strony jak nie są pewni jeśli chodzi o wady to po co mówić, że albo albo. Czekam cierpliwie do dnia badania i tyle. Musze być silna bo inaczej oszaleje i łzy nic nie zmienią.

Do 14 t ma szanse, mówią, że wszystko może się zmienić. Zły obraz kosmówki świadczy o wadach, mam zbyt zlaną czy coś takiego i to to samo z tą błoną owodni przylegającą do dziecka. Mówi, że to jej bardziej wygląda na trisomie 13 lub 18 ale nic na pewniaka bo dopiero po wynikach prenatalnych i krwi. Dziecko ma 4,18 a prenatalne robi się jak urośnie do min 4,5. Cały dzień oglądam te zdjęcia usg tak bardzo chciałabym zdrowe dziecko. Wiecie co z jednej strony jak nie są pewni jeśli chodzi o wady to po co mówić, że albo albo. Czekam cierpliwie do dnia badania i tyle. Musze być silna bo inaczej oszaleje i łzy nic nie zmienią.
Rozumiem. Musisz być silna bo stres i łzy mogą tylko pogorszyć sytuację. Widzisz z jednej strony może nie powinni mówić albo albo. Ale my też jesteśmy różne. Ja bym wolała wiedzieć albo albo. Myślę że prenatalne wszystko wyjaśnia, mały będzie większy, badania dokladniejsze i będzie wiadomo więcej. Liczę, że nie bedziesz musiała stawac przed ciężkim wyborem. Każda z nas dba o siebie i pragnie tych dzieci ale niestety nie mamy takiego wpływu na nasze dzieci jak byśmy chciały.

I mam radę do kobiet, które poroniły nawet tylko raz żeby od razu dociekać przyczyny, kontrole po łyżeczkowaniu robić usg itd. Bo ja posłuchałam, że to przypadek i że nawet jeśli przyczyna chromosomalna to drugi raz nie powinna się pojawić. I mam teraz problem. I te badania na oko bez usg po łyżeczkowaniu, że ok to wiecie co może robić weterynarz.

Ale mnie zasmucił ten post o zatrzymanej ciąży. Bardzo współczuję.

Ja dziś czuję się strasznie zmęczona i senna.
W piątek mam wizytę to będzie 11+5. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze.

reklama
Ale mnie zasmucił ten post o zatrzymanej ciąży. Bardzo współczuję.

Ja dziś czuję się strasznie zmęczona i senna.
W piątek mam wizytę to będzie 11+5. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze.
Też mam w piątek wizytę i również z nadzieją ze wszystko będzie dobrze bo bardzo się 😱 boję....

Do góry