Ja właśnie idę na wizytę i jak zwykle stresDziękuję za miłe przywitanie.
Końcówka trymestru różnie, raz lepiej raz gorzej. NIe ma co narzekać.
Miałam dziś badania prenatalne, maleństwo ma 5,7 cm od kości czaszkowo ciemieniowej po pupę. Przezierność karkowa 1,6 reszta też ok...... Termin 11.03
Chyba pomału mogę zacząć się cieszyć ciążą mimo jej przykrych dolegliwości.
A któraś z was miała dziś badania prenatalne ?
Wizyty ?
reklama
Ściskam Cię mocno bardzo mi przykroDziewczyny, zegam sie w 9+1. Ciaza przestała się rozwijać w 7+5.wlasnie pisze ze szpitalnego łóżka w oczekiwaniu na działanie tabletek. Mam nadzieję, że u Was jest lepiej. Życzę spokojnych ciaz!
Jejku naprawdę?Tak mi przykro trzymaj się i nie poddawajcie się jeszcze będzie wszystko tak jak powinnoDziewczyny, zegam sie w 9+1. Ciaza przestała się rozwijać w 7+5.wlasnie pisze ze szpitalnego łóżka w oczekiwaniu na działanie tabletek. Mam nadzieję, że u Was jest lepiej. Życzę spokojnych ciaz!
Daria90
Zaciekawiona BB
Długo mnie nie było, ale miałam mały wypad nad morze prenatalne mam 9 września jeszcze trochę czasu zostało dzisiaj miałam lepszy poranek ale znów bida z nędzą, bo żołądek dokucza... Bobas ma 3,11 cm, także rośnie i serduszko mu bije w środę mam wizytę u diabetologa, a za tydzień to usg piersi, na szczęście refundowane w ramach mojego ubezpieczenia zdrowotnego chciałabym się móc już cieszyć, wybierać łóżeczko i takie tam, a to dopiero po prenatalnych...
Będę miała prenatalne w środę. Trochę się boję. Ale zrobić trzeba.Dziękuję za miłe przywitanie.
Końcówka trymestru różnie, raz lepiej raz gorzej. NIe ma co narzekać.
Miałam dziś badania prenatalne, maleństwo ma 5,7 cm od kości czaszkowo ciemieniowej po pupę. Przezierność karkowa 1,6 reszta też ok...... Termin 11.03
Chyba pomału mogę zacząć się cieszyć ciążą mimo jej przykrych dolegliwości.
A któraś z was miała dziś badania prenatalne ?
Wizyty ?
PałkaZapałka
Fanka BB :)
Ja dziś pierwszy raz po 3 tygodniach w biurze. Matko...myślałam że nie dam rady. Nie dość że po 12, jakbym mogła to bym poszła spać, to jeszcze owocu mnie tak biały jakbym w kopalni pracowała. A dodatkowo miałam wrażenie, że napinam brzuch. starałam się go rozluźnić ale czułam takie zwarcie w środku jakby mięśnie byly gotowe do działania a to chyba nic dobrego nie oznacza, nawet teraz czuję że mam brzuch. Może to od siedzenia przed długi czas.
W drodze powrotnej w metrze było mi strasznie duszno a tłok jak nie wiem. Starzeje się.
W drodze powrotnej w metrze było mi strasznie duszno a tłok jak nie wiem. Starzeje się.
Grabcia123
No teraz w sumie.chyba na prenatalne chciałabym iść tylko dlatego żeby szybciej wiedzieć kto tam jest...z tego co patrzyłam u najlepszego gina w okolicy termin jest na 21.09 byłby wtedy początek 13tc więc szanse na pomyłkę chyba małe? Sama nie wiem co robićHehe tak słyszałam że w tą stronę częściej się zdarza pomyłka. U mnie natomiast dwa razy było trafione. Teraz też niby 80% dziewczynka więc zobaczymy
A idziesz na prenatalne???Wiadomo[emoji16] ja też bym chociaż raz chciała wiedzieć [emoji1787]u mnie przy drugiej w 34 chyba tyg powiedział że raczej chłopak a potem tylko ktg miałam więc poszłam na cięcie i w szoku że nie wiem kogo noszę [emoji3]
Mój gin robi USG w ramach NFZ idę w czwartek do przychodni to mi ustali termin usgNo teraz w sumie.chyba na prenatalne chciałabym iść tylko dlatego żeby szybciej wiedzieć kto tam jest...z tego co patrzyłam u najlepszego gina w okolicy termin jest na 21.09 byłby wtedy początek 13tc więc szanse na pomyłkę chyba małe? Sama nie wiem co robić A idziesz na prenatalne???
Poziomka1982
Zaangażowana w BB
A to moje usg z 10 t, dziś 11 t i na usg potwierdzona przepuklina pępkowa zamknięta z jelitami i kawałkiem wątroby. Kość nosowa jest. Okazało się, że mam przegrodę, która najprawdopodobniej powstała po łyżeczkowaniu bo wcześniej nie miałam. Pani doktor mówi, że kosmówka ma brzydką strukturę i mało miejsca ma maluszek w owodni ( mało płynu) aż przylega do błony. Nie wyklucza innych wad genetycznych ale to dopiero po badaniach krwi wyjdzie i prenatalnych.Taki maluszek zdjęcie 9t5dzien
Załączniki
reklama
PałkaZapałka
Czy ta przepuklina ma szansę na cofnięcie przy dalszym rozwoju malucha? Czy jest coś co może poprawić twoja kosmowke? Trzymam kciuki żeby prenatalne wyszły jednak dobrzeA to moje usg z 10 t, dziś 11 t i na usg potwierdzona przepuklina pępkowa zamknięta z jelitami i kawałkiem wątroby. Kość nosowa jest. Okazało się, że mam przegrodę, która najprawdopodobniej powstała po łyżeczkowaniu bo wcześniej nie miałam. Pani doktor mówi, że kosmówka ma brzydką strukturę i mało miejsca ma maluszek w owodni ( mało płynu) aż przylega do błony. Nie wyklucza innych wad genetycznych ale to dopiero po badaniach krwi wyjdzie i prenatalnych.