reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Ja też przy tym ząbkowaniu młody kombinuje jak słoń pod górkę starsza raz ma lepsze dni raz gorsze i też są dni że poprostu odliczam czas aż. Mąż wróci i mnie odciąży wiem co czujesz
Przez takie dni to naprawdę się zastanawiam po co mi powtórka z rozrywki🤦Wczoraj czytałam jak to niektóre mają po 6-8 dzieci😭No poprostu jestem pełna podziwu bo mi już czasem ręce i nogi i wszystko opada😂

reklama
No tak wiadomo. Mojej młodszej wychodzą trójki mówię wam dosłownie po ścianach chodzi🤦co się odwrócę to wchodzi mi na meble i próbuje skoczyć no normalnie kamikaze 🤷a starsza jest w trakcie odpieluchowania to cały dzień mam co robić i tak czekam aż ten mąż z pracy wróci i odliczam godziny
Mojej młodej wszystkie zęby wyszły i w końcu spokój a mądra ta moja córcia bo ma 1.5 roczka a już na nocnik siada i kupkę woła a do tego syn od poniedziałku pierwszy raz do przedszkola poszedł i nie płacze grzeczny jest więc i ja chwilę spokoju mam dla siebie bo oboje zasypiają jak z przedszkola go przywiozę 5min i śpią razem 😉

Przez takie dni to naprawdę się zastanawiam po co mi powtórka z rozrywki🤦Wczoraj czytałam jak to niektóre mają po 6-8 dzieci😭No poprostu jestem pełna podziwu bo mi już czasem ręce i nogi i wszystko opada😂
Oj też ostatnio miałam takie dni że mówiłam sama do siebie i na co mi to jak ta dwójka robi czasem za czwórkę 😂😂😂 ale kto jak nie mydamy radę 💪💪💪

Mojej młodej wszystkie zęby wyszły i w końcu spokój a mądra ta moja córcia bo ma 1.5 roczka a już na nocnik siada i kupkę woła a do tego syn od poniedziałku pierwszy raz do przedszkola poszedł i nie płacze grzeczny jest więc i ja chwilę spokoju mam dla siebie bo oboje zasypiają jak z przedszkola go przywiozę 5min i śpią razem 😉
Ale super😁 czekam aż moje takie będą bo narazie tylko drzemkę razem mają a potem to biegają jedna w jedną stronę druga w drugą i nie wiem która gonić 🤦czekam już na otwarcie przedszkola bo chociaż starsza pójdzie a z młodszą to się zastanawiam przez te wytyczne. Jak to u was wygląda w skrócie? U nas chcą żeby dzieci w przyłbicach siedziały.noi nie ma spania wogóle

Mój starszy odpieluchowany już dawno ;) ale u młodszego oduczamy się smoczka to raz dwa że idą zęby i noce kiepskie A jak zobaczy że przychodzi mąż a nie ja to ma mnie zabójcy... To jeszcze jest tak ruchliwy że spiderman to cienias przy nim ..oczy dookoła głowy
No tak wiadomo. Mojej młodszej wychodzą trójki mówię wam dosłownie po ścianach chodzi[emoji1751]co się odwrócę to wchodzi mi na meble i próbuje skoczyć no normalnie kamikaze [emoji1745]a starsza jest w trakcie odpieluchowania to cały dzień mam co robić i tak czekam aż ten mąż z pracy wróci i odliczam godziny

Teściowa ma 3 wnuków i bardzo chce ich więcej A najlepiej dziewczynkę [emoji2956][emoji1787] w sumie dla niej bym chciała ta córkę..
A moi rodzice mają łącznie 10 wnucząt A tym aż 1 wnuczke reszta sami chłopcy...zawsze się wszyscy śmiali jak byliśmy tam wszyscy razem że małe przedszkole [emoji33]
Mój dziadek ma 17 prawnuczat [emoji16]

Ale super😁 czekam aż moje takie będą bo narazie tylko drzemkę razem mają a potem to biegają jedna w jedną stronę druga w drugą i nie wiem która gonić 🤦czekam już na otwarcie przedszkola bo chociaż starsza pójdzie a z młodszą to się zastanawiam przez te wytyczne. Jak to u was wygląda w skrócie? U nas chcą żeby dzieci w przyłbicach siedziały.noi nie ma spania wogóle
U nas nie ma leżakowania w przedszkolu dlatego mój pada od razu spać obowiązkowo maseczki każdy musi mieć oczywiście dzieci nie rodzice mogą tylko zaprowadzić do szatni i dalej nie można temperaturę mierzą przed wejściem do budynku i po opuszczeniu jak dziecko ma trochę podwyższoną temp to nie wpuszczają z katarem kaszlem nawet nie ma mowy tak to wygląda u Nas.

reklama
Mój starszy odpieluchowany już dawno ;) ale u młodszego oduczamy się smoczka to raz dwa że idą zęby i noce kiepskie A jak zobaczy że przychodzi mąż a nie ja to ma mnie zabójcy... To jeszcze jest tak ruchliwy że spiderman to cienias przy nim ..oczy dookoła głowy
Moje obie bezsmoczkowe na szczęście 😀 ale pampersy prawie do 3 lat nosiła a o ruchliwości to mam to samo. Jakbym nie siedziała i nie patrzyła to młodsza kark by skręciła co 5 min🤷

Do góry