reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
W innych sytuacjach byś wzięła, ale w takiej gdzie jest ciąża i dziecko to chyba duże ryzyko tak jak piszesz.
No dokładnie.. normalnie to bym sie nie zastanawiała.. ja i tak euthyrox biore na spiocha nad ranem zeby nie zwymiotowac a witaminy z jedzeniem jak sie lepiej czuje wiec chyba keszcze nie zdarzyło mi sie ich zwrócić.. jak sie złe czuje w pracy to poprostu biore je wieczorem z kolacja a potem sie odrazu klade wiec juz raczej nie wymiotuje zeby ich nie zwrócić

No dokładnie.. normalnie to bym sie nie zastanawiała.. ja i tak euthyrox biore na spiocha nad ranem zeby nie zwymiotowac a witaminy z jedzeniem jak sie lepiej czuje wiec chyba keszcze nie zdarzyło mi sie ich zwrócić.. jak sie złe czuje w pracy to poprostu biore je wieczorem z kolacja a potem sie odrazu klade wiec juz raczej nie wymiotuje zeby ich nie zwrócić
Mam podobnie. Rano euthyrox i duphason ciężko wchodzi. Potem szykuje się do pracy i o 6 wychodzę z domu wiec kilka razy już tak było że szłam i ślinę przelykalam żeby nie zwrócić. A jak mnie w autobusie wytelepalo to była tragedia wysiadałam i postać musiałam chwilę by jakoś wrócić do zywych🤢🤢🤢

Bylam na usg 6+2 serduszko bilo rozebczalam sie jak dziecko, crl 6,2mm . Ciaza co prawda zagrozona i dostalam juz na zapas skierowanie do szpitala z powodu tych moich bóli podbrzusza. 🤷‍♀️ do luteiny dołącza duphaston kolejna wizyta za 2tyg i dalej bede sie stresowac..
Bylam na usg 6+2 serduszko bilo rozebczalam sie jak dziecko, crl 6,2mm . Ciaza co prawda zagrozona i dostalam juz na zapas skierowanie do szpitala z powodu tych moich bóli podbrzusza. 🤷‍♀️ do luteiny dołącza duphaston kolejna wizyta za 2tyg i dalej bede sie stresowac..
Ile uderzeń miało serduszko ? U mnie podobny tydzień ciąży według usg , 121 uderzeń

reklama
Lepiej pójść i się uspokoić , ja za każdym razem jak pojawiły się plamienia biegłam do lekarza
Jestem po wizycie, wszystko jest dobrze, dzieciątko urosło do 3 cm, serduszko bije i wszystko super :) plamienie prawdopodobnie spowodowane stresem, mam unikac stresu, wysiłku i oszczędzać się maxymalnie :) kamień z serca ❤

Do góry