reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Cześć mamusie
Co.do.forum dobrze że jest i że można pisać też o swoich zmartwieniach ...sama jestem w 3 ciąży (1 ciężko przebiegła', w styczniu stracilam e 5 tyg) A ta ciąża jako.jedyna zaczęła.się tygodniowym.plamieniem A na usg widziałam.tylko.pęcherzyk i ciałko.żółte przez.co.nie mam.karty ciąży...boję się czy zobacze serduszko na następnej wizycie A dopiero będzie za 3 tyg
Nie oszczędzam.sie ostatnio dużo pracy biegania jeszcze sama z 2 maluchów...mam zal.wieczorami ze nie odpoczelam więcej

Co.do objawów to.wrócił bol piersi A tak to jakbym w ciąży nie była...

Mam.pytanie do mamuś które mają już i chlopca i dziewczynke czy wasze ciążę się jakoś różniły?

Z chłopcami i dziewczynkami miałam mdlisci. Jednak z dziewczynkami bez porównania gorsze. Teraz wg kalendarza chińskiego wychodzi chłopiec i faktycznie mdłości o 1/4 mniejsze. Przy dziewczynach naprawdę była tragedia...

Dziewczyny żegnam się z wami. Niestety USG nie wykazało zarodka

Trzymam kciuki za dobre wieści!

Lekarz mi nie podał konkretnej przyczyny krwawienia, wymienił kilka możliwości. Z maluchem też wszystko ok Ale miałam taka cicha nadzieję że na tej luteinie będzie już spokój a tu dooopa :( na dodatek jeszcze boli mnie kręgosłup w ledzwiach I naprawdę się martwię że to coś zlego

U mnie duphaston a i tak od miesiąca plamie. Raz był krwiak, później nie było, ale plamienie bez zmian - śluz podbarwiony krwią raz brązowy, raz bordowy innym razem żółty. :wink: Trzymam się tego, że maluchem jest ok.

reklama
Z chłopcami i dziewczynkami miałam mdlisci. Jednak z dziewczynkami bez porównania gorsze. Teraz wg kalendarza chińskiego wychodzi chłopiec i faktycznie mdłości o 1/4 mniejsze. Przy dziewczynach naprawdę była tragedia...

Trzymam kciuki za dobre wieści!

U mnie duphaston a i tak od miesiąca plamie. Raz był krwiak, później nie było, ale plamienie bez zmian - śluz podbarwiony krwią raz brązowy, raz bordowy innym razem żółty. :wink: Trzymam się tego, że maluchem jest ok.
U mnie dzisiaj pojawił się właśnie żółty śluz 🤔 wczoraj był brązowawy , zatem dziennie inna paleta barw 🤪

jakbyś czytała mi w myślach! U mnie co prawda nie taka mała różnica bo ostatnia ciaza ponad 4 lata temu a wcześniejsza 16 lat temu ale nie wiem po co mi to było 🙈🙈🙈tak samo z tym jedzeniem, miesem itd mam 😭u mnie jedyny plus jezeli tak mozna powiedziec ze moja mama jest niejadkiem wiec w kazdym tyg rosol albo ogorkowa i nara :) zreszta maz je gotuje wiec ja mam z głowy i dobrze bo nie dałabym rady stać przy garach 🙈🙈🙈
Potem będziemy się cieszyć ale jeszcze tyle czasu przed nami że zaczynam się łamać 😭 A wczoraj miałam taką nerwe na męża że trzaskałam drzwiami jak głupia 🤦 Normalnie jak tylko usta otwiera to mam nerwe🤣

Ja ostatnio co tydzień chodzę do ginekologa 😂 następna wizytę mam w piątek ale mam wrażenie że chodząc rzadziej kosztowałoby mnie to za dużo nerwów 🤦‍♀️ może właśnie od 12 tygodnia będzie chociaż trochę spokojniej.

Dziewczyny a czy któraś z Was już wie że decyduje się na badanie Nifty? Co w ogole o tym myslicie?
Odnośnie badania intensywnie się zastanawiam nad nim. Ale napierw prenatalne jak w nich wyjdzie coś niedobrego to wtedy zrobię nifty.

Hej ile bierzcie luteiny ? Ja brałam do wczoraj progesteron cyclogest 400 mg raz na noc . Wczoraj zbadalam progesteron po 20 h od ostatniej dawki , wynik to 30 . I przechodzę teraz na luteine bo lekarz mi ja zapisał bo jest tańsza . I powiedział żebym dawkowala dwa razy po jedna . Czyli wyjdzie 200 mg w ciągu doby . Martwię się że to może być zalalo zwłaszcza że przyjmowała wczensje 400 . Wiecie coś na ten temat ? Ile wy przyjmijcie ?
Biorę zarówno Luteinę w łącznej dawce 100 mg jak i Duphason 20 mg. Bo okazało się na początku samym, że jest bardzo niski poziom progesteronu. Kiedy skończę brać nie wiem. Po 10 sierpnia zapytam lekarza.

Potem będziemy się cieszyć ale jeszcze tyle czasu przed nami że zaczynam się łamać 😭 A wczoraj miałam taką nerwe na męża że trzaskałam drzwiami jak głupia 🤦 Normalnie jak tylko usta otwiera to mam nerwe🤣
hahahahha, mnie moj całe szcsescie nie wkurza, nawet mi go szkoda bo ma w pracy ostry młyn a jeszcse po pracy ciagle z mała siedzi bo ja sie złe czuje :( wiec naprawde chłopak nie ma kiedy odpocząć :( my o kolejnym tez myśleliśmy ze względu na mała zeby sie sama nie wychowywała.. jednak 12 lat różnicy moedzy 1 a 2 to juz kolosalna różnica i nie bawią sie razem ;/ młodsza chce w zabawkach siedzieć, a starsza tylko po miescie lazic.. za 1,5h mam wizyte. Ciekawe co wyjdzie ;)

hahahahha, mnie moj całe szcsescie nie wkurza, nawet mi go szkoda bo ma w pracy ostry młyn a jeszcse po pracy ciagle z mała siedzi bo ja sie złe czuje :( wiec naprawde chłopak nie ma kiedy odpocząć :( my o kolejnym tez myśleliśmy ze względu na mała zeby sie sama nie wychowywała.. jednak 12 lat różnicy moedzy 1 a 2 to juz kolosalna różnica i nie bawią sie razem ;/ młodsza chce w zabawkach siedzieć, a starsza tylko po miescie lazic.. za 1,5h mam wizyte. Ciekawe co wyjdzie ;)
[/QUOTE
Mój niestety minimum 12 godz ostatnio robi i jak przychodzi to je kąpiel i spać i to mnie też drażni 🙆

reklama
Do góry