reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Mi się nic nie dzieje...ani nie plamie ani nic, czuje się w porządku. Zdaje sobie sprawe, że teraz mój "środek" jest trochę inny, bardziej ukrwiony i suchy ale nic złego się nie dzieje.
Seks to nie potrzeba odzwierzęca ale też bliskość której facet w takiej sytuacji potrzebuje bliskości jak i kobieta...sama nie wiem
Czy wy wszystkie zrezygnowaliście z bliskości?
oczywiście, ze nie! Dzisiaj sama meza zaczepilam z rana i musze stwierdzić, ze to był bardzo dobrze rozpoczęty dzien ;)

reklama
Mi się nic nie dzieje...ani nie plamie ani nic, czuje się w porządku. Zdaje sobie sprawe, że teraz mój "środek" jest trochę inny, bardziej ukrwiony i suchy ale nic złego się nie dzieje.
Seks to nie potrzeba odzwierzęca ale też bliskość której facet w takiej sytuacji potrzebuje bliskości jak i kobieta...sama nie wiem
Ja niestwty musiałam ze względu na krwiaka.. Ale mam już dosyć też wstrzemięźliwości😭

Ja wolę cierpliwie poczekać mam prochy na podtrzymanie ani myślę o zbliżeniu zresztą mąż sam powiedział że teraz dziecko najważniejsze ale przytulić zawsze się można 😉

Absolutnie nie zrezygnowaliśmy... tym bardziej że w tej ciąży moje libido wynosi 300% :)

A co do prenatalnych mam właśnie pytanie jak dostaje się skierowanie z NFZ to jakie badania są robione?? Określają też płeć tak wcześnie? Mój gin przyjmuje prywatnie ale też na NFZ i wiem że jak go poprpsze to mi wystawi skierowanie

Ciężki dzień dziś...muszę zacząć na siebie uważać bo od 2 tyg mam taki młyn że jestem po 18h na nogach i to w biegu dziś dopiero teraz jem śniadanie... A i w nocy nie pośpię bo młodszy zabkuje i różnie bywa

Absolutnie nie zrezygnowaliśmy... tym bardziej że w tej ciąży moje libido wynosi 300% :)

A co do prenatalnych mam właśnie pytanie jak dostaje się skierowanie z NFZ to jakie badania są robione?? Określają też płeć tak wcześnie? Mój gin przyjmuje prywatnie ale też na NFZ i wiem że jak go poprpsze to mi wystawi skierowanie

Ciężki dzień dziś...muszę zacząć na siebie uważać bo od 2 tyg mam taki młyn że jestem po 18h na nogach i to w biegu dziś dopiero teraz jem śniadanie... A i w nocy nie pośpię bo młodszy zabkuje i różnie bywa
Tez jestem ciekawa czy np poronienia nawykowe sa juz wskazaniem do dostania sie na badania prenatalne na nfz 🤔 musze zapytac wujka googlw

Juz wyczytalam. Na nfz sa robione badania niestety inwazyjne. Te nieinwazyjne takie jaj Nifty sa odplatne. W sumie czego mozna bylo sie tu spodziewac 🤷‍♀️. Takze ja nawet nie bede sie zastanawiac, jezeli nie moglabym zrobic tych idplatnych to chyba bym ich wcale nierobila... Mam 31 lat wiec to jeszcze u mnie wskazaniem nie jest.

Ja mam dziwne nudności. Nie przeszkadzające w życiu, ale przeszkadzające w odpoczywaniu
Okropnie się czuje jak siądę albo się położę w dzień. Muszę coś robić, chodzic, zaczęłam nawet ćwiczenia dla ciężarnych z YouTube robić bo ileż można byc na nogach jak się do pracy nie chodzi [emoji6] kładę się do łóżka dopiero po 23 i wtedy już jest ok. No i mam mdłości od wody niegazowej. Chciałam być bardziej Eco więc piłam niegazowana z kranu, ale muszę wrócić do butelek gazowanej.

reklama
Tez jestem ciekawa czy np poronienia nawykowe sa juz wskazaniem do dostania sie na badania prenatalne na nfz [emoji848] musze zapytac wujka googlw
Tak, jedno poronienie już jest nawet wskazaniem. Tylko nie wiem jak wyglada to w przypadku kiedy nie potrzebna była interwencja w szpitalu, bo jak szłam na swoje prenatalne to do skierowania musiałam dołączyć wypis ze szpitala po poronieniu.

Do góry