reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Dziewczyny, czy to normalne ze tak czasem boli podbrzusze? Jakby kłucie, trwa dosłownie chwilę. Wcześniej było bardziej z prawej strony, dziś już z lewej.
W ogóle dzisiaj kiepsko się czuję. Cały dzień boli brzuch, żołądek. Nic nie chce mi się jesc. Do tego doszła biegunka. Czasem mam mdłości ale lekkie.
Żadnych plamien tylko to jakby kłucie, nie umiem tego określić. Wizytę mam 11.08. Dzisiaj 6tc+3d
Ja tak miałam wczoraj... tak mnie kulo ze pare razy się zgielam... później polezalam i przeszło 😀 z tego co wiem to normalne musi się tam wszytsko ponaciągac 😀

reklama
Mi lekarz powiedzial, że klifie od czasu do czasu i ból brzucha jest całkiem normalny, ja nie mam plamien ani mnie miałam i też mi się zdarza ból brzucha.
W dodatku powiedział mi, że jeśli nie dzieje się nic złego to trzeba zakładać że wszystko jest dobrze :)
Czy pierwsze USG jest robione przez powłoki brzucha czy transwaginalne?
Dla tych co są w pierwszej ciąży- kupilyscie sobie jakieś poradniki, aplikacje o ciąży?

Ja przyznaje ze tez się nakręciłam.
Martwię się teraz czy pojawi się zarodek.

Czy któraś z Was miała rozbieżność obliczeń ciąży wg OM a tym co jest na USG i z krwi?

Cieszę się ze robiłam betę co 2 dni. Dzięki temu wiem, ze usg się z tym pokrywa. Ale... ta niepewność mnie wykończy.
U mnie coś nie tak chociaż lekarz twierdzi zeby poczekać
Tydzien temu w srode na usg 5+1 i pecherzyk
termin 23 marzec. Wczoraj 5+3 i zarodek 3mm, termin 28 marzec
Zapołodnienie na 100 % było 1 lipca bo tylko wtedy mąż był w domu
Jestem przerażona😔

Mi lekarz powiedzial, że klifie od czasu do czasu i ból brzucha jest całkiem normalny, ja nie mam plamien ani mnie miałam i też mi się zdarza ból brzucha.
W dodatku powiedział mi, że jeśli nie dzieje się nic złego to trzeba zakładać że wszystko jest dobrze :)
Czy pierwsze USG jest robione przez powłoki brzucha czy transwaginalne?
Dla tych co są w pierwszej ciąży- kupilyscie sobie jakieś poradniki, aplikacje o ciąży?
Pierwsze usg robią dopochwowo ja mam aplikacje preglife, każdym dzieckiem mi się sprawdziła.

Jestem przerażona😔
Ja też czekam na. Ostatniej wizycie miałam 5+5 ale lekar, powiedział że maleństwo więc zobaczymy i czekam niecierpliwie do jutra i mam wrażenie że oprócz piersi które są wielkie i bolą to wymioty 🤮 ustaly i zaczynam się martwic zwłaszcza że biorę antybiotyki.

Jestem przerażona😔
A może to się wszystko jakby dopiero „nastawia”? Robiłaś HCG?

Jestem przerażona😔
A jesteś pewna, że wtedy też miałaś owulację i że wtedy pęcherzyk pękł? Może ci się owu przesunęła a plemniki nie umierają od razu. Większe szanse na dziewczynkę hehe ;)

Ja jeszcze nie miałam USG więc nawet nie wiem co tam siedzi w środku, nie stresujcie się tak :)

reklama
A jesteś pewna, że wtedy też miałaś owulację i że wtedy pęcherzyk pękł? Może ci się owu przesunęła a plemniki nie umierają od razu. Większe szanse na dziewczynkę hehe ;)

Ja jeszcze nie miałam USG więc nawet nie wiem co tam siedzi w środku, nie stresujcie się

Ale skoro tydzień temu było 5+1 to jakim cudem wczoraj tylko 5+3 😢

Do góry