Monia83.37
Fanka BB :)
NieplanowanaOoo jak dobrze ze jest nas wiecej!!!
Planowana?
Ale cieszę się i boję jednocześnie bo jestem po 3cv
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
NieplanowanaOoo jak dobrze ze jest nas wiecej!!!
Planowana?
3ccNieplanowana
Aaa rozumie. A w jakich odstepach czasu?Nieplanowana
7lat minęło od ostatniego ccAaa rozumie. A w jakich odstepach czasu?
Ja troche tez mam stracha poniewaz wpadlismy 6msc po moim trzecim porodzie. Co prawda sn ale nie wiem czy to nie za szybko.
Ja jestem w pierwszejProwadzicie ciążę głównie prywatnie czy na NFZ?
Jest ktoś, kto jest w swojej pierwszej?
Może jedna ocena była na podstawie wielkości zarodka a wcześniejszą na podstawie daty okresu?Jestem już po wizycie u ginekologa, była to moje pierwsza wizyta po tym jak poszłam potwierdzić prywatnie gdy otrzymałam wyniki badań krwi. W sumie myślałam, że wizyta będzie dłuższa. Babeczka zrobiła bardzo podstawowy wywiad i usg. Ostatnio był widoczny pęcherzyk i ciałko żółtawe, a teraz 8 dni później jest już zarodek i mierzy 3,49 mm. Dziwne jest to , że 8 dni temu pani ginekolog (byłam prywatnie) oceniła wiek ciąży na 5 tydzień 3 dzień, a teraz z tym zarodkiem na 5 tydzień 6 dzień. Zostały zlecone badania krwi, surowicy i moczu i na kolejna wizytę mam się zgłosić za 3 tygodnie. Od razu się umówiłam na 19 sierpnia. Wtedy mam też mieć założoną kartę ciąży.
Od dzisiaj łykam również letrox 75, miałam wczoraj wizytę u endokrynolog z uwagi, że przebadałam również poziom tsh i wyszedł trochę za wysoki ( a kiedyś w dzieciństwie leczyłam się na niedoczynność tarczycy), dlatego codziennie rano łykam na czczo pół tabletki, poza tym doktor endokrynolog zaleciła brać preparat z jodem.
a i zamówiłam sobie internetowo omega med optima forte (przeczytałam artykuł pana tabletki^^) z uwagi, ze byłam w kilku aptekach i nie mogłam go dostać stacjonarnie...
Z objawów to głównie pobolewanie podbrzusza jak przed okresem(raz na jakiś czas mocniejsze rwanie), ból głowy i senność.
A to dlugi okres czasu. Napewno wszystko dobrze bedzie. )7lat minęło od ostatniego cc
Ja pierwsza qizyte ide prywatnie a dalej zobacze.Prowadzicie ciążę głównie prywatnie czy na NFZ?
Jest ktoś, kto jest w swojej pierwszej?