reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Prowadzicie ciążę głównie prywatnie czy na NFZ?
Jest ktoś, kto jest w swojej pierwszej?

Jestem w pierwszej ciąży teraz :).

Prowadzę prywatnie, ale w ramach pakietu prywatnego w pracy.

Myślałam nad NFZ jednocześnie żeby może mieć dofinansowane niektóre badania, ale okazało się, że moich dwóch sprawdzonych lekarzy już przyjmuje tylko prywatnie. Do tego jak zadzwoniłam do kilku przychodni i usłyszałam, że terminy na wrzesień to zrezygnowałam, zostaję tylko prywatnie.

Cześć dziewczyny, chciałabym do was dołączyć. To moja czwarta ciaża - jedno poronienie w 9 tygodniu, jedna biochemiczna i z jednej mam córkę, w sierpniu kończy dwa latka. Termin wypada na 14 marca, chociaż raczej nastawiam się na wcześniejszy poród - z córką miałam nadciśnienie i cukrzycę na insulinie, w 37 tygodniu mnie zamknęli na patologii i cięli od razu jak ciąża była donoszona, teraz też pewnie cukrzyca wróci. Już dostałam acard na noc przez to nadciśnienie. W zeszłym tygodniu widziałam serduszko, 142 uderzenia na minutę, następna wizyta za póltora tygodnia :) Żeby nie było za prosto na usg piersi radiolog zerknęła też na tarczycę, mam dwa spore guzy, w przyszły czwartek dokładniejsze usg i musze umowić się na biopsję, martwię sie, szczególnie że teraz ta ciąża, jak już musiałabym mieć jakieś zmiany nowotworowe to cholera jak będzie można normalnie to leczyć...
Hej a bierzesz leki na nadciśnienie? Ja od razu dwie tabletki 3 razy dziennie i przy moich wymiotach to ciężko to zatrzymać w organizmie

Hej dziewczyny , u mnie już plamienia ustąpiły i ból brzucha również , trwało to 2 dni ..🥰 oby spokój ( bez plamien ) długo u mnie zagościł bo to niewątpliwe dodatkowe stresy dla mnie były
Ooo to ja podobnie bo wczoraj miałam do nocy i nie powiem bo przełamałam już czarne scenariusze mnie nawiedziły a dzisiaj jak narazie wszystko przeszło. Damy radę😊

reklama
Właśnie byłam w toalecie, przy podcieraniu krew... zamarłam Boże 😫😫 nic mnie nie boli/nie bolało, a krew ze śluzem w czerwonym kolorze.. co to może być?! Miala fak któraś? Dzownilam do mojej Pani doktor i kazała odpocząć i zgłosić się do niej dopiero w piątek bo wtedy przyjmuje a gdyby się nasiliło jechac prosto do szpitala..

Do góry