reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Śliczna dziewczynka ❤️ Już taka "dorosła" 🤗 Ahh, z tymi alergiami to daj spokój.. U nas też na bank alergia na coś.. Na pewno na nabiał i truskawki. Ale wziewna tez podejrzewam.
Ciesz się dziewczyno, że dużo je 😁 Jest szczuplutka, nie tyje tak by mieć nadawge, więc jak ma apetyt to niech je, widocznie potrzebuje dla rozwoju 😀
Dokładnie z tym jedzeniem to uważam tak samo bo niewiadomo kiedy zrobi się niejadek i znowu problem😅😉😉
Mojemu teraz na dniach też pogorszyły się plamy ale jemy truskawki buszujemy w trawach , mieszkamy pomiedzty polami zbóż i drzewami ale 🤷‍♀️ nie zamknę go w domu i nie wyprowadzimy się na pustynię bo alergik 😉

Ostatnia edycja:
reklama
Na porannym mleku wytrzyma Ci 4 godziny do kaszki🤔mój wypije mleko i już za jakieś pół godziny wcina z nami śniadanie, nie odpuściłby jakby nie dostał😉
Wiadomo, że nie liczę 4h co do minuty. W weekend jak jest z nami to skubnie coś przy śniadaniu, ale znacie ten schemat: podchodzi, gramoli sie na kolana, wezmie gryza, zchodzi i tak jeszcze ze 2 razy😄 chociaż coraz czesciej juz bez mleka rano, tylko sniadanie z nami je.

Tak, już zamówiony :
Link do: Tata - Kolaż ze zdjęć 😊
Do nowej sypialni jak znalazł
Ale piękny 😍 Ja zamówiłam na razie tylko zawieszke do samochodu, bo N kiedyś taką chciał ode mnie dostać ale zapomniałam mu kupić 😅 Więc dostanie od córci 😁
Dokładnie z tym jedzeniem to uważam tak samo bo niewiadomo kiedy zrobi się niejadek i znowu problem😅😉😉
Mojemu teraz na dniach też pogorszyły się plamy ale jemy truskawki buszujemy w trawach , mieszkamy pomiedzty polami zbóż i drzewami ale 🤷‍♀️ nie zamknę go w domu i nie wyprowadzimy się na pustynię bo alergik 😉
No dokładnie, masz rację. Trzeba z tym jakoś żyć i funkcjonować, no i czekać aż wyrośnie z tego ( o ile wyrośnie ) 🤷‍♀️
Wiadomo, że nie liczę 4h co do minuty. W weekend jak jest z nami to skubnie coś przy śniadaniu, ale znacie ten schemat: podchodzi, gramoli sie na kolana, wezmie gryza, zchodzi i tak jeszcze ze 2 razy😄 chociaż coraz czesciej juz bez mleka rano, tylko sniadanie z nami je.
Jejku, 4h przerwy to Nela chyba by nie wytrzymała 😅 A jak Nela nie je już 2h to mi się wydaje, że ona już jest mega głodna i próbuje jej coś dawać 😂

Jejku, 4h przerwy to Nela chyba by nie wytrzymała 😅 A jak Nela nie je już 2h to mi się wydaje, że ona już jest mega głodna i próbuje jej coś dawać 😂
Tak, takie 4h to akurat, żeby dziecko zgłodniało i zjadło posiłek z apetytem. Ale jak np.zbieramy truskawki, to nie czekam z zegarkiem w ręku tylko jej daję. Albo jak mamy czas na kawe i ciasto to oczywiście też młoda dostaje. Ale jednak staram się pilnować godzin.

Ale piękny 😍 Ja zamówiłam na razie tylko zawieszke do samochodu, bo N kiedyś taką chciał ode mnie dostać ale zapomniałam mu kupić 😅 Więc dostanie od córci 😁

No dokładnie, masz rację. Trzeba z tym jakoś żyć i funkcjonować, no i czekać aż wyrośnie z tego ( o ile wyrośnie ) 🤷‍♀️

W zeszłym roku tata dostał breloczek do kluczy z grawerem więc w tym roku czas na coś innego 😃

A to ja znów bym nie mogła małej zostawić w pokoju samej by zasnela. Brakowało by mi tego. Fakt faktem od początku śpimy razem i zasypia przy cycku, ale ja uwielbiam to nasze wieczorne zasypianie, przytulanie, całuję ją zawsze w czułko, gdy ona pije to ja jej szeptam, że jest mądra, piękna, dzielna, wartościowa, że może zawsze na mnie liczy i zawsze będę obok itp itd. I to taka nasza codzienna rutyna, bez ktorej nie wyobrażam sobie wieczoru 😊 Nie wyobrażam sobie, że mnie nie ma przy niej gdy zasypia. Czułabym, że omija mnie ważna rzecz, chwila z jej życia, bliskość przede wszystkim.
Ale wiadomo, każdy ma swój sposób i swoją rutynę 😉
Ja mam jeszcze dużo do roboty wieczorem -tej domowej i często tej z pracy - jak młoda idzie spać więc nie ma szans, żeby leżeć z nią i czekać aż usnie. No i też przy trzecim dziecku to już w ogóle inaczej jest- która chętna poeksperymentować??🤣🤣🤣

Ja mam jeszcze dużo do roboty wieczorem -tej domowej i często tej z pracy - jak młoda idzie spać więc nie ma szans, żeby leżeć z nią i czekać aż usnie. No i też przy trzecim dziecku to już w ogóle inaczej jest- która chętna poeksperymentować??🤣🤣🤣
Z posiadaniem trójki dzieci? JA!!! 😁 mam już 1/3 planu wykonaną, za miesiąc zapytajcie mbie, czy udało się rozpocząć realizację kolejnego etapu 😅

No tak, podejrzewam, że przy 3 dziecku jest inaczej, bo nie masz czasu tylko dla niej, ale dla starszej dwójki też jednak trzeba wieczorem poświęcić ten czas i przygotować do spania itp 😉 Także tu akurat się zgadzam 😉 Ja na razie korzystam przy pierwszym dziecku, że tyle mogę z nią spędzić czasu przy usypianie itp 😊

Dzień dobry dziewczyny 🤗 Jak Wam minął weekend? 🙂 Tak długo mnie nie było, że przegapiłam wszystkie zdjęcia, które wstawialyscie swoich pociech 🙈 Także poproszę Was o zdjęcia dzieciaczków 🥰 My wczoraj byłyśmy na spacerku na drzemce, a po obiadku na placu zabaw 🙂 Pozdrawiamy 🤗
Zobacz załącznik 1413738

Ale juz z niej pannica! 🥰

U nas tak każdy posiłek wygląda 🙈
Chlopak nie ma czasu na jedzenie, a siedzenie przy stole jest po to, żeby zaraz stamtąd uciec 😂

Ja!! 🙋‍♀️ Mi sie marzy jeszcze trzecie 😁
Ja poki co jestem przy moich dwoch urwisach jak zasypiają. Najpierw usypiam starsza córkę - ksiazeczka, śpiewam, głaszcze i ona zasypia a potem biorę sie za mojego szaleńca, ktory dzisiaj mi biegał do 22 po łóżku. Teraz padł to mam chwilę, zeby nadrobić forum a zaraz lecę sprzątać łazienkę 😉

reklama
Ale juz z niej pannica! 🥰

U nas tak każdy posiłek wygląda 🙈
Chlopak nie ma czasu na jedzenie, a siedzenie przy stole jest po to, żeby zaraz stamtąd uciec 😂

Ja!! 🙋‍♀️ Mi sie marzy jeszcze trzecie 😁
Ja poki co jestem przy moich dwoch urwisach jak zasypiają. Najpierw usypiam starsza córkę - ksiazeczka, śpiewam, głaszcze i ona zasypia a potem biorę sie za mojego szaleńca, ktory dzisiaj mi biegał do 22 po łóżku. Teraz padł to mam chwilę, zeby nadrobić forum a zaraz lecę sprzątać łazienkę 😉

Podziwiam, ja zaczynam mieć mieszane uczucia odnośnie drugiego dziecka, z jednej strony bym chciała, z drugiej, widzę te wszystkie zmęczone mamy które mają dwójkę lub trójkę dzieci (podziwiam je wszystkie) I zatracają totalnie siebie, nie mają oddechu. Ja rozumiem ze to wielkie szczęście mieć większą ilość dzieci, lecz osobiście muszę teraz zadbać o zdrowie psychiczne, stabilizację finansową, i dopiero będę myśleć o dzieciach. Bo przy obecnych zawirowaniach byłby tylko z tego jakiś dramat.

Do góry