reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Tomek przeszedł na jedną drzemke w ciagu dnia, nagle i niespodziewanie 😁 nie mógł wytrzymać bez drzemki przed poludniem, aż tu nagle pewnego dnia zaczal miec trudnosci z zasypianiem, wiec ustawilam mu jedną drzemke o 12:00 i działa to 😁 spi tak juz chyba czwarty dzien, nie ma go przez 2,5-3h. To jest duzo wygodniejsze niz dwie drzemki po 1h, mozna lepiej zaplanowac jakies wyjscie z domu, wycieczke, spacer, a nawet obiad 😁

reklama
Dziewczyny powiem Wam, ze ta wiosna działa na mnie jak na szpaki. Chcialabym skrzeczącego pisklaczka 😅 planujemy z męzem wiecej dzieci, ale mnie zaczyna wlaczac sie tak mocne "CHCĘ" jak przed Tomkiem i nieraz zbiera mi sie na placz z tego napięcia. Myslalam, ze jak bedzie juz jedno dziecko to nie bede świrowala i co prawda na razie nie świruję, ale dajcie mi jeszcze 2 dni do czasu owulacji 😅 mąż chciałby poczekać miesiąc-półtorej ze staraniami, ale jego argumenty do mnie zupelnie nie trafiają 🙈 potrzebuje jakiegoś kubla zimnej wody i to chyba nie w przenosni, tylko faktycznie, bo zwyczajnie mam chętki na zabawe, ze zdwojoną siłą i z konkretnymi oczekiwaniami 😅 jak kotka w marcu 😅 i nie przeszkadza mi nawet to, ze solidnie poklocilismy sie przed kilkoma dniami i raczej nie pogadalismy po tym zbyt konstruktywnie 🙈
Powiem tak: jeśli mąż śpi na brzuchu to może być ciężko, ale jeśli nie... to droga wolna ;) jak będzie dopytywał kiedy to się stało, powiesz "nie wiem, teraz przecież wszystko pyli, o wypadek nietrudno" :D

Tomek przeszedł na jedną drzemke w ciagu dnia, nagle i niespodziewanie 😁 nie mógł wytrzymać bez drzemki przed poludniem, aż tu nagle pewnego dnia zaczal miec trudnosci z zasypianiem, wiec ustawilam mu jedną drzemke o 12:00 i działa to 😁 spi tak juz chyba czwarty dzien, nie ma go przez 2,5-3h. To jest duzo wygodniejsze niz dwie drzemki po 1h, mozna lepiej zaplanowac jakies wyjscie z domu, wycieczke, spacer, a nawet obiad 😁
Potwierdzam, jedna drzemka jest super, Emilka też śpi koło 12-13 przez dwie godziny, czasem 2,5, a najlepsze ze wieczorem pada już koło 19 a nie jak wcześniej, do 22 hasała przez te popołudniowe drzemki.

Młody ma chyba 3- dniówkę. Od niedzieli gorączkował po 38,5 a dziś rano miał 40 stopni 😱 Ibufen słabo działał, po 2 godz wciąż miał ponad 37 więc stosuje na przemian z paracetamolem. Byłam u lekarza ale stawia też na 3dniowke więc oby już temp odpuszczała bo dziś to już się wystraszyłam 😔
U nas kaszel od wczoraj😒 ciekawe w co się rozwinie

Dziewczyny powiem Wam, ze ta wiosna działa na mnie jak na szpaki. Chcialabym skrzeczącego pisklaczka 😅 planujemy z męzem wiecej dzieci, ale mnie zaczyna wlaczac sie tak mocne "CHCĘ" jak przed Tomkiem i nieraz zbiera mi sie na placz z tego napięcia. Myslalam, ze jak bedzie juz jedno dziecko to nie bede świrowala i co prawda na razie nie świruję, ale dajcie mi jeszcze 2 dni do czasu owulacji 😅 mąż chciałby poczekać miesiąc-półtorej ze staraniami, ale jego argumenty do mnie zupelnie nie trafiają 🙈 potrzebuje jakiegoś kubla zimnej wody i to chyba nie w przenosni, tylko faktycznie, bo zwyczajnie mam chętki na zabawe, ze zdwojoną siłą i z konkretnymi oczekiwaniami 😅 jak kotka w marcu 😅 i nie przeszkadza mi nawet to, ze solidnie poklocilismy sie przed kilkoma dniami i raczej nie pogadalismy po tym zbyt konstruktywnie 🙈

To trzymamy kciuki 😁😁😁✊✊✊

reklama
O szalona:)To bierz dziada za rogi i wio do łóżka...niech czyni swoją powinność i zaspokoi potrzeby swojej damy:)

Moja na jednej drzemce od listopada i wtedy trwała ona od godz do 1, 5 a teraz jest lepiej bo potrafi i z 2,5 godz pociągnąć i bardzo mi to pasuje:)

Hehe no musi "nektar do powstania pisklaka" oddać małżonce a tutaj byłoby jednak lepiej aby była świadomość owej czynności🤣

A dlaczegóż nie z lutego?

Właśnie tych dziadów to ja się boję najbardziej....:oops:
Pytałam dzisiaj lekarki na szczepienie na odkleszczowe zapalenie ale ona mówi , że tak mało osób choruje na to że ona zaleca wszystkie szczepienia i jeśli chcemy to oczywiście możemy ale ona uważa , że lepiej zaszczepić na ospę niż na to...i teraz już nie wiem...szczepi ktoś na ospę????
Na ospę nie szczepię na kleszcze też nie. Tzn u starszego rozważam szczepienie na odkleszczowe zap.op mózg. bo on często po lasach biega i na biwaki latem jeździ. Najwięcej tych zakażeń jest w Warmińsko Mazurskim i chyba Podlaskim więc tam mieszkając też bym rozważała szczepienie u malucha.

Do góry