Tomek przeszedł na jedną drzemke w ciagu dnia, nagle i niespodziewanie nie mógł wytrzymać bez drzemki przed poludniem, aż tu nagle pewnego dnia zaczal miec trudnosci z zasypianiem, wiec ustawilam mu jedną drzemke o 12:00 i działa to spi tak juz chyba czwarty dzien, nie ma go przez 2,5-3h. To jest duzo wygodniejsze niz dwie drzemki po 1h, mozna lepiej zaplanowac jakies wyjscie z domu, wycieczke, spacer, a nawet obiad
reklama
Powiem tak: jeśli mąż śpi na brzuchu to może być ciężko, ale jeśli nie... to droga wolna jak będzie dopytywał kiedy to się stało, powiesz "nie wiem, teraz przecież wszystko pyli, o wypadek nietrudno"Dziewczyny powiem Wam, ze ta wiosna działa na mnie jak na szpaki. Chcialabym skrzeczącego pisklaczka planujemy z męzem wiecej dzieci, ale mnie zaczyna wlaczac sie tak mocne "CHCĘ" jak przed Tomkiem i nieraz zbiera mi sie na placz z tego napięcia. Myslalam, ze jak bedzie juz jedno dziecko to nie bede świrowala i co prawda na razie nie świruję, ale dajcie mi jeszcze 2 dni do czasu owulacji mąż chciałby poczekać miesiąc-półtorej ze staraniami, ale jego argumenty do mnie zupelnie nie trafiają potrzebuje jakiegoś kubla zimnej wody i to chyba nie w przenosni, tylko faktycznie, bo zwyczajnie mam chętki na zabawe, ze zdwojoną siłą i z konkretnymi oczekiwaniami jak kotka w marcu i nie przeszkadza mi nawet to, ze solidnie poklocilismy sie przed kilkoma dniami i raczej nie pogadalismy po tym zbyt konstruktywnie
Potwierdzam, jedna drzemka jest super, Emilka też śpi koło 12-13 przez dwie godziny, czasem 2,5, a najlepsze ze wieczorem pada już koło 19 a nie jak wcześniej, do 22 hasała przez te popołudniowe drzemki.Tomek przeszedł na jedną drzemke w ciagu dnia, nagle i niespodziewanie nie mógł wytrzymać bez drzemki przed poludniem, aż tu nagle pewnego dnia zaczal miec trudnosci z zasypianiem, wiec ustawilam mu jedną drzemke o 12:00 i działa to spi tak juz chyba czwarty dzien, nie ma go przez 2,5-3h. To jest duzo wygodniejsze niz dwie drzemki po 1h, mozna lepiej zaplanowac jakies wyjscie z domu, wycieczke, spacer, a nawet obiad
O termin? To znaczy że mąż chce znowu marcowe dziecko?Tu bardziej chodzi o termin urodzenia ewentualnego pisklaka mąż jest optymistą i sądzi że sie uda od razu za pierwszym podejsciem
Tak, lub kwietniowe lub pozniej, ale nie w lutymO termin? To znaczy że mąż chce znowu marcowe dziecko?
Figola3
Fanka BB :)
U nas kaszel od wczoraj ciekawe w co się rozwinieMłody ma chyba 3- dniówkę. Od niedzieli gorączkował po 38,5 a dziś rano miał 40 stopni Ibufen słabo działał, po 2 godz wciąż miał ponad 37 więc stosuje na przemian z paracetamolem. Byłam u lekarza ale stawia też na 3dniowke więc oby już temp odpuszczała bo dziś to już się wystraszyłam
ilmenau
Dziewczyny powiem Wam, ze ta wiosna działa na mnie jak na szpaki. Chcialabym skrzeczącego pisklaczka planujemy z męzem wiecej dzieci, ale mnie zaczyna wlaczac sie tak mocne "CHCĘ" jak przed Tomkiem i nieraz zbiera mi sie na placz z tego napięcia. Myslalam, ze jak bedzie juz jedno dziecko to nie bede świrowala i co prawda na razie nie świruję, ale dajcie mi jeszcze 2 dni do czasu owulacji mąż chciałby poczekać miesiąc-półtorej ze staraniami, ale jego argumenty do mnie zupelnie nie trafiają potrzebuje jakiegoś kubla zimnej wody i to chyba nie w przenosni, tylko faktycznie, bo zwyczajnie mam chętki na zabawe, ze zdwojoną siłą i z konkretnymi oczekiwaniami jak kotka w marcu i nie przeszkadza mi nawet to, ze solidnie poklocilismy sie przed kilkoma dniami i raczej nie pogadalismy po tym zbyt konstruktywnie
To trzymamy kciuki
Figola3
Hehehehhe wychowa jak swojeNiby tak, choć z drugiej strony 2 miesiące czy pół roku nic nie zmieni w jego uczuciach do pisklaka i jestem pewna, że będzie z miłością wychowywał
reklama
Na ospę nie szczepię na kleszcze też nie. Tzn u starszego rozważam szczepienie na odkleszczowe zap.op mózg. bo on często po lasach biega i na biwaki latem jeździ. Najwięcej tych zakażeń jest w Warmińsko Mazurskim i chyba Podlaskim więc tam mieszkając też bym rozważała szczepienie u malucha.O szalonaTo bierz dziada za rogi i wio do łóżka...niech czyni swoją powinność i zaspokoi potrzeby swojej damy
Moja na jednej drzemce od listopada i wtedy trwała ona od godz do 1, 5 a teraz jest lepiej bo potrafi i z 2,5 godz pociągnąć i bardzo mi to pasuje
Hehe no musi "nektar do powstania pisklaka" oddać małżonce a tutaj byłoby jednak lepiej aby była świadomość owej czynności
A dlaczegóż nie z lutego?
Właśnie tych dziadów to ja się boję najbardziej....
Pytałam dzisiaj lekarki na szczepienie na odkleszczowe zapalenie ale ona mówi , że tak mało osób choruje na to że ona zaleca wszystkie szczepienia i jeśli chcemy to oczywiście możemy ale ona uważa , że lepiej zaszczepić na ospę niż na to...i teraz już nie wiem...szczepi ktoś na ospę????