reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Zapytam was, czy któreś z waszych dzieci ma wysypkę w zgięciach na nogach i suchą w tych miejscach skórę? Zastanawiam się czy to nie alergia lecz na proszek. Musiałabym wam zrobić najlepiej zdjęcie.

Po drugie. 1 dzień bez cyca całkowicie. Boje się dziś młodą usypiać bo pomimo przespanej całej nocki to zrobiła nam awanturę o 23 gdy wyczuła że z pracy wróciłam do domu.

Zapytam was, czy któreś z waszych dzieci ma wysypkę w zgięciach na nogach i suchą w tych miejscach skórę? Zastanawiam się czy to nie alergia lecz na proszek. Musiałabym wam zrobić najlepiej zdjęcie.

Po drugie. 1 dzień bez cyca całkowicie. Boje się dziś młodą usypiać bo pomimo przespanej całej nocki to zrobiła nam awanturę o 23 gdy wyczuła że z pracy wróciłam do domu.
Mój ma. Płaska zmiana, nie chropowata, wygląda jak odparzenie. U nas to AZS i jest to dość typowe przy tym schorzeniu. Aj dont noł łaj tak się robi, bo wydaje mi się, że akurat w zgięciach kolan skóra jest zawsze dość prawidłowo natłuszczona (upocona) i mięciutka.

Ostatnia edycja:
Moja miała ale takie placki czerwone w zgięciach łokci i kolan ale to było rok temu i nie było wysypki tylko tak jak pisze @Fabryczna wyglądało jak odparzenie...
To może niech mąż ją przez parę dni usypia aby nie czuła zapachu Twojego mleczka....oczywiście jeśli jest taka możliwość:)

O której Wy dziewczyny chodzicie spać???Po 1 w nocy to ja dawno w krainie snów:)
Raczej nie tyle zapach mleka ją przyciąga do cyca co cała postać mamy, bo gdyby problemem był zapach możnaby było dziecko ppcyganić ubierając ciuchy taty 😁
Ja osobiście chodzę spać bardzo późno, bo lubie dłubać różne rzeczy po nocach, wczoraj robiłam sorter na klocki, taki z płaskiego pudełka, żeby klocki dało się włożyć i by wystawały z dziur a nie wpadały na amen do środka 😅

Mój ma. Płaska zmiana, nie chropowata, wygląda jak odparzenie. U nas to AZS i jest to dość typowe przy tym schorzeniu. Aj dont noł łaj tak się robi, bo wydaje mi się, że akurat w zgięciach kolan skóra jest zawsze dość prawidłowo natłuszczona (upocona) i mięciutka.
No właśnie, Pani doktor stwierdziła że to alergia, będziemy obserwować, jeszcze sprawdzę czy to nie wina proszku, jak nie to pojedziemy do alergologa.

Moja miała ale takie placki czerwone w zgięciach łokci i kolan ale to było rok temu i nie było wysypki tylko tak jak pisze @Fabryczna wyglądało jak odparzenie...
To może niech mąż ją przez parę dni usypia aby nie czuła zapachu Twojego mleczka....oczywiście jeśli jest taka możliwość:)

O której Wy dziewczyny chodzicie spać???Po 1 w nocy to ja dawno w krainie snów:)
Obecnie mąż ma popołudniówki, więc po 22 w domu 😬 zobaczymy jak będzie dziś. Jeszcze Nastka miała dziś szczepienie więc zobaczymy jak po nim będzie się czuć.

My mamy takie na zgięciach nog co jakiś czas i właśnie też wszyscy mówią że to alergia ale nie na proszek. Na proszek to w takich miejscach gdzie ubranie najbardziej przylega do ciała.
Niestety podobno w pralce resztki proszku też się bardzo długo utrzymują nawet pomimo zmiany I też szybko nie zauważy się że to od tego🥴 ja już sama mieszam proszki i nie widzę żadnej zmiany😅

My mamy takie na zgięciach nog co jakiś czas i właśnie też wszyscy mówią że to alergia ale nie na proszek. Na proszek to w takich miejscach gdzie ubranie najbardziej przylega do ciała.
Niestety podobno w pralce resztki proszku też się bardzo długo utrzymują nawet pomimo zmiany I też szybko nie zauważy się że to od tego🥴 ja już sama mieszam proszki i nie widzę żadnej zmiany😅
U mnie tak samo. Pralam od poczatku w loveli i nawet plyn do plukania dodawalam, a jak wyszly zmiany skorne to dlugo pralam tylko w orzechach piorących bez zmiękczaczy i było zero poprawy. Wiec wrocilam do loveli i plynu 🤷‍♀️

reklama
Mi pierwsze co przyszlo na zgięciach nog bo ja tak mam zazwyczaj, albo w zgięciach rąk i nóg, ale to pamiętam że mi wychodziło od niemieckich proszków bo zbyt były silne. Będziemy obserwować od czego to.

Do góry