reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

To mi pediatra mowi, żeby odciągać jak najwięcej. Żeby nie spływało to do gardła. Takze ja delikatnie odciagam, inhaluje tylko sola fizjologiczną bez żadnych sterydzikow co teraz lekarze lubią zapisać na wszelki wypadek 😀 sama nie lubię jak gilun spływa mi po gardle bo pozniej gardlo boli
no tu akurat też prawda, dlatego jak widzę, że ma mega zatkany nos, albo że połyka to, to i tak odciągam. Tak jak @Fabryczna napisała, że jak dziecko nie umie jeść, oddychać bo ma zatkany to lepiej odciągnąć. Ale po prostu trzeba uważać. Ja akurat używam aspiratora z Canpol i ja ustami odciągam, więc to dużej mocy nie ma.

reklama
A tak z ciekawości, z forum korzystacie z strony internetowej czy z aplikacji? Bo ja zawsze używałam strony, bo tak było wygodnie, że zawsze się zostało na tej stronie gdzie się skończyło czytać a na aplikacji ciagle się od nowa ładuje. Ale teraz od dziś korzystam z aplikacji, bo na stronie coś szwankuje i w sumie na razie zarzutów jakichś nie mam 😜

Ps. Dobra, mam zarzut 😅 nie idzie na aplikacji edytować tekstu 😫 musiałam tutaj wejść na stronę zedytowac..

no tu akurat też prawda, dlatego jak widzę, że ma mega zatkany nos, albo że połyka to, to i tak odciągam. Tak jak @Fabryczna napisała, że jak dziecko nie umie jeść, oddychać bo ma zatkany to lepiej odciągnąć. Ale po prostu trzeba uważać. Ja akurat używam aspiratora z Canpol i ja ustami odciągam, więc to dużej mocy nie ma.
Ja też ustami odciagam nienawidze tego robić ale cóż 😂

ja też...na samą myśl mnie trzęsie...zawsze robił to mąż a że go nie ma to sama muszę uruchomić płuca
To ja w czasie kataru używałam tylko zwykłej gruszki, wiem zaraz odezwą się głosy że nie higieniczna (mam otwieraną) i nie efektywna🙈
Katar miał bardzo mocny odciągalismy po każdej inhalacji tak jak piszecie nie za czesto i na kontroli było już po katarze więc sprawdziła się bardzo dobrze 😉

U nas preferujemy zasady jak przy pozytywnym szkoleniu psów :) zobaczymy czy sie sprawdzi.. ha ha, czyli wzmacniamy dobre zavhowania, ignorujemy zle lub wyciszamy te zachowania przekierowujac na inne czynnosci. Ciekawe czy mi kiedys powie ze traktuje ją jak psa :)
Chociaz nasz psiak jest mega grzeczny i do niej to ja tylko mowie: ale jestes grzeczna, kochana, piękna taka, suuuper pies, najlepszy pies świata :)
No dziecka na razie tak nie chwale :)
A to ja znów chwalę Nelke za wszystko co dobrze zrobi, za każdą umiejętność itp. Oczywiście jak robi co co nie może to od razu mówię " Nie wolno" i to też słyszy często 😜
Ja kupilam smoczek suavinex, troche jest zblizony do curaprox. Ale i tak moje dziecie wolało wtedy Bibsa 🙈 teraz sam z siebie przeszedł na lovi dynamiczny...po roku moich starań i milionachbwydanych na smoczki...wiec jesli ktos mi powie ze lovi i tak nie jest dobry to niech spada na drzewo 😂 mam w domu wiekszosc firm 😂
Hahaha 😂 akurat Lovi jest jeden z najlepszych smoczków, nie to co Bibs. Moja Nela mimo, że antysmoczkowa to jak był okres pierwszych 3 miesięcy i miał ją ratować smoczek to tylko Lovi zaakceptowała.

Mnie zachęciły te wasze sukcesy i myślę właśnie nad kupnem nocnika. Mały tak teraz wszystko łapie w mig i naśladuje, że może cos zatrybi z tym nocnikiem 🤔 A jeżeli nie to odpuszczę i spróbuję najwyżej za jakiś czas.
Nela tak samo teraz mega szybko łapie i zawsze jak idę do toalety i mówię jej, że " mama robi teraz siusiu / kupkę" to ona naśladuje i tak stęka i się spina jak przy robieniu kupki 😅 dzisiaj ja poszłam na dwójeczkę a Nela stoi obok mnie, trzyma się mojego uda i robila razem ze mną kupkę 😂 także solidaryzuje się ze mną 🤣 Ale już tak kilka razy zrobiła, więc może na nocniku też by robiła. Na razie to muszę jeszcze nocnik kupic i czekam aż zacznie sama chodzić 😀

O jaki temat na czasie...Iga obudziła się z katarem...:oops:
Słyszę , że jej spływa ten katar po gardle...
Ja tam
Też używam aspiratora z Canpol i staram się robić to w miarę delikatnie..Na szczęście Jasiek już nie ma kataru. Pediatra dała nam przy okazji bilansu krople i inhalacje na ten katar ale w sumie nie wiem czy to pomogło czy po prostu minął sam z siebie 🤷‍♀️ Inhalacje zrobiliśmy tylko dwa razy a krople raz dziennie mu dawałam a przepisała nam 3 razy. Nie chciałam go antybiotykiem faszerować..

U nas tak wygląda zabawa ludkami 😂😂

Załączniki

• Screenshot_20220402_110234_com.android.gallery3d.jpg
    Screenshot_20220402_110234_com.android.gallery3d.jpg
    191 KB · Wyświetleń: 82
reklama
A to ja znów chwalę Nelke za wszystko co dobrze zrobi, za każdą umiejętność itp. Oczywiście jak robi co co nie może to od razu mówię " Nie wolno" i to też słyszy często 😜

Hahaha 😂 akurat Lovi jest jeden z najlepszych smoczków, nie to co Bibs. Moja Nela mimo, że antysmoczkowa to jak był okres pierwszych 3 miesięcy i miał ją ratować smoczek to tylko Lovi zaakceptowała.
A mój właśnie kocha tylko Bibs i to najlepiej stary wyrzuty skrzypiący smoczek 😬 Zawsze jak kupuję nowy to trochę trwa zanim się przekona aby go zaakceptować.... Może kupię ten Lovi i zrobię próbę 🤔 W każdym razie za parę miesięcy będę próbowała go odsmoczkować.

Do góry