reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Ciągle Was nadrabiam, ale zajmie mi to także odpowiem tylko co u nas. Nelka od wczoraj wieczór już gorączki nie miała, w nicy też nie, także bardzo się cieszę. U lekarza nie byłyśmy, ponieważ dzwoniłam tam cały dzień i ciągle było zajęte... I chyba miałyście rację, że to taka 3 dniówka, bo równo 3 dni i 3 noce miała tą gorączkę. Żadnych innych objawów, wysypki też nie dostała. Ważne, że już zdrowa 🙂 Natomiast dzisiaj sza nocka była kiepska... Wczoraj od 22:30 do 1:30 nie spała wgl... Nie wiem co w nią wstąpiło, ale ciągle płakała, przy cycku niby zasnela na chwilę ale od razu się obudziła z płaczem i siadała i nie umiała zasnąć. O 1 tata zaczął ją nosić, leżała mu na ramieniu, ale nie zasnęła. Uspokoiła się, wzięłam ją na cycka i zasnęła, ale często się budziła 🤷‍♀️
Mój tak się budzi już od trzech nocy. Dokładnie tak jak opisałaś

reklama
na jednym z ostatnich zdjęć wypatrzyłam, że macie ten wózek, w kolorze Menta, prawda? też mieliśmy tutis uno+, w kolorze Canella, i potwierdzam, bardzo lekki (rama 8.6kg, gondola 2,5kg, styropianowa, moskitiera w budce), bardzo ładny design, duże koła - to naprawdę ważne na wiejskie tereny, u mnie tylko betonka, drogi polne, wyboiste z kamieniami i koleinami i las - bardzo dobrze się prowadził. ale też zależy czy potrzebuje jakiś wąski, np do windy
Tak, to Menta 😊

Ciągle Was nadrabiam, ale zajmie mi to także odpowiem tylko co u nas. Nelka od wczoraj wieczór już gorączki nie miała, w nicy też nie, także bardzo się cieszę. U lekarza nie byłyśmy, ponieważ dzwoniłam tam cały dzień i ciągle było zajęte... I chyba miałyście rację, że to taka 3 dniówka, bo równo 3 dni i 3 noce miała tą gorączkę. Żadnych innych objawów, wysypki też nie dostała. Ważne, że już zdrowa 🙂 Natomiast dzisiaj sza nocka była kiepska... Wczoraj od 22:30 do 1:30 nie spała wgl... Nie wiem co w nią wstąpiło, ale ciągle płakała, przy cycku niby zasnela na chwilę ale od razu się obudziła z płaczem i siadała i nie umiała zasnąć. O 1 tata zaczął ją nosić, leżała mu na ramieniu, ale nie zasnęła. Uspokoiła się, wzięłam ją na cycka i zasnęła, ale często się budziła 🤷‍♀️
Jak nie miała wysypki po 3 dniach to raczej nie 3dniowka, ale dobrze, że już nic jej nie jest. Organizm mógł bronić się przed jakąś większą infekcją, dopiero co wychodzila z przeziębienia, mówiłaś. U nas ostatnio 3 dni gorączka była jak Domi miała covid, nie dużo, bo 37,5-38 ale właśnie 3 dni i koniec, żadnych innych objawów.
W ogóle dodzwonić się do przychodni teraz graniczy z cudem. Od dwóch dni dzwonię, żeby przesunąć termin wizyty

My muszę kiedyś takie frytki zrobić, brzmi pysznie 😍

Domi, spóźnione wszystkiego najlepszego, rośnij zdrowo ❤️

Ahahahaha, ale jaja 🤣 Musiało to kozacko wyglądać 🤣 Aż chętnie bym zobaczyła ten filmik hahahaha 🤣

To ja też pokaże co Nelcia dostała, bo goście pytali co by jej się przydało, więc dostała basen z kulkami, tablice manipulacyjna dokładnie tą z linku:
Link do: Duża tablica manipulacyjna - podwójne drzwi - szary
Oraz taki samochód jeździk, uwielbia w nim jeździć i któryś chłopak z forum też go dostał na roczek, tylko nie pamiętam kto to był 🙈Zobacz załącznik 1385207

Nela też na 5 dni przed roczkiem chodziła, robiła po 10 kroków na raz i od tamtego momentu przestała, dzisiaj w sumie robiła po 2 kroczki a tak to czworaki.
Jasiek dostał identyczny samochód 😀 muszę wyjąć chyba baterie bo juz powoli te melodyjki mnie wkurzają 😂

Ja mam adamex barletta, super amortyzacja, koła pompowane ale ciężki niestety. Sprawdza nam się świetnie w terenie.

Dzięki!

Ja mam wózek tutis uno+, żelowe kólka, dobra amortyzacja, lekko chodzi przy skrecaniu nawet przy zblokowanych kolkach do jazdy prosto, porownywalam do wozka kolezanki vulkano i nasz jest lżejszy, ale i tak cięższy niż klasyczny pojedynczy wózek. Jest dosc niepodeczny do chowania do auta, ale mo,liweze wszystkue 2w1 takie sa.

Tez mam tutisa, tylko poprzednika uno czyli mimi. Jestem z niego zadowolona, ale podobno tutis wycofuje sie z polskiego rynku i w przyszłości moze byc problem z reklamacją

Ja ma x landera. W terenie super i można cały zdemontować, aby uprać. Tylko ciężki i dużo miejsca zajmuje w bagażniku.

No wlasnie jednak dzisiaj siostra kupila x landera xmove, bo byla jakas promocja. Ja go oglądałam 3 lata temu i pamietam, ze byl dość ciężki i przez to go nie chciałam...

My mieliśmy kinderkrafta xmoova, na tereny wiejskie spoko, pompowane kółka. Wizualnie nie jest jak te z wysokiej półki, ale do bagażnika nam się w kombi spokojnie mieścił, dosyć duża jest gondola.

Ps. Wózek jest dość lekki bo ma ramę aluminiową, spokojnie go znosiłam i wnosiłam na pierwsze piętro w bloku

Dzięki!

Ja mam xlander x-move i nie polecam...może i ładny wizualnie, fajne duże koła,prosto się składa-jedną ręką i świetnie się prowadzi ale cała rama skrzypi trzeba non stop smarować i na słońcu strzelał jakby plastiki się łamały...zapomnij wtedy o dziecku śpiącym w wózku co dla mnie jest porażką i za te pieniądze absolutnie nie , nie, nie...
I tak teraz mnie oświeciło , że teraz go oddam na reklamację bo my jeździmy w rowerku i nie używam go zbyt często bo kiedyś był w użyciu non stop i nawet 3 dni bez wózka było nie do pomyślenia...

Hehe, szkoda ze moja siostra nie przeczytała tego wcześniej 😉

reklama
No ja też bym powiedziała , że zalecenia powinniśmy mieć podobne ale co lekarz to inne zalecenia:oops:
Ja wynalazłam tą doktor na znanylekarz.pl i miała bardzo dobre opinie.
Zobaczymy jak to będzie.
Boję się za to zabrać jak fiks więc pewnie trochę mi zejdzie jeszcze zanim coś podam.
To daj znać co ten Wasz powie.
No moja doktor też z polecenia osób z dziećmi alergikami i bardzo dobre opinie ma na wizytę u niej czekam miesiącami 😅 bo obecnie chodzę już do niej na nfz😉
Dziewczyny z alergią na bmk macie do poczytania...poleciła mi stronę pani doktor u której byłyśmy...

O super opisane dziekuję🙂chyba zrobię prowokacje babeczkami tymbardziej że nie ma tam jaj😉

Do góry