reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Dziewczyny dajecie swoim maluchom ogórka zielonego?Bo o tej porze to chyba średnia jakość tych ogórków ale ja tam jadam i Iga zawsze też chce.
A kiwi dawałyście?Bo moja wsuwa jak szalona a czytałam , że jest bardzo alergizujące:oops:
Kiedys dałam ogórka ale nie za bardzo jadł. A kiwi stoi w spizani i boję się podać 🤭 ale nawet nie wiedziałam że alergizujące tylko mały ma w tym tygodniu detox I je naprawdę ograniczona liczbę produktów żeby go nie wysypało bo raz że muszę w końcu dać nabiał a dwa w sobotę impreza🤭😉

reklama
Dziewczyny dajecie swoim maluchom ogórka zielonego?Bo o tej porze to chyba średnia jakość tych ogórków ale ja tam jadam i Iga zawsze też chce.
A kiwi dawałyście?Bo moja wsuwa jak szalona a czytałam , że jest bardzo alergizujące:oops:
Ja nie daję ogórka teraz, pomidora też sporadycznie. A kiwi je i lubi

Tak wgl, jakie polecacie jogurty Kokosowe i gdzie je można znaleźć? Bo ja kupiłam wczoraj w Kauflandzie z Planton. Dzisiaj będziemy testować czy małej będzie smakować.
I pytanie dla mam, których dzieci nie mogą jeść bmk, macie jakieś fajne produkty mleko zastępcze do polecenia?
Biedronka ma swoje jogurty wege na bazie właśnie kokosa, owsa itd.

A u nas w nocy z środy na czwartek Nelka miała gorączkę 38,5 i zapchany nos, przy karmieniu charczało i nadal charczy jej w gardle. Więc wczorajszą nocka była ciężka, bo biedna co chwilę się budziła, bo oddychać nie umiała jak przez sen zaczęła oddychać nosem. Ale nic przeciwbólowego jej nie podawałam, bo nie było tak, że długo płakała itp, tylko się przebudza la z płaczem, dawałam ją na cycka i zasypiała albo wierciła się, ale wystarczyło, że ja przytuliłam ręką i głową o jej główkę i zasypiała. Na szczęście rano i przez cały dzień gorączki nie było, natomiast katar był ogromny, non stop jej ciekło z noska. Oczywiście inhalowałyśmy się rano i wieczorem, odciągałam kilka razy na dzień. A dzisiejsza nocka była o niebo lepsza, bez gorączki, czasem pobudki na cycka, ale już nie miała tak zapchanego nosa, jedynie charczało, dziś tak samo. Także tyle dobrze, bo idzie ku lepszemu dzięki temu, że szybko zaczęłyśmy inhalować i odciągać.
Nie wiem co to za gorączka była jednodniowa i po czym...
U nas tak było jak młodą zaraziłam, i się zaczęło- zielone gile które spływają do gardła, ja mam końcówkę, młoda też w nocy musi pokaszleć bo jej spływa do gardła. Ale ciągnie się u nas już to 2 tydz i to nie covid.

Kiwi I ogórek u nas przetestowane, oby dwie rzeczy Nastka bardzo lubi. 😃

Nie no nie mogę...jakie chłopcy na tym forum mają oczy...magia...🥰
Oj Nelka będzie mieć konkurencję :)
Super mieliście dzień...Tomuś odczuł , że ma urodziny i tak właśnie powinno być:)
A tort wygląda obłędnie w życiu bym nie powiedziała ,że to browni z fasoli czerwonej:)

Jest ktoś kto ma jeszcze urodzinki wtedy co Nelka...pamiętam ,że pisała dziewczyna że też ma córcię z 25...i możliwe że jest to Emilka bo tak mi się kojarzy , że dziewczyna pojawiła się na forum jakoś później i chyba się ostatnio nie udziela za bardzo....

Ja kupowałam jogurty kokosowe z plantona i z lidla te ich firmowe ale nazwy nie pamiętam , ale to bardziej dla siebie:)Idze dałam raz jogurt kokosowy i zjadła trochę i raz jadła ten 4-pak z gerbera chyba organic z mango i kiwi.
Jogurty kokosowe są zarówno w biedronce jak i w lidlu i te z firmy planton mają jeden rodzaj bez cukru więc lepsza opcja dla maluchów.
Ja za wiele zamienników nie używam, raz robiłam gofry i dodałam mleko owsiane z rossmana zamiast zwykłego. Ani ja ani mąż o dziwo nie czuliśmy różnicy:)
O wypraszam sobie, ja jestem na forum od samego początku ciąży :) po porodzie przestałam na chwilę pisać. Emilka jest z 29 marca, prawie najmłodsza :) od wczoraj ma nową umiejętność - wreszcie wkłada rzeczy do środka, a nie tylko wywala z rozmachem za siebie...
My zamiast mleka dajemy czasem mleko owsiane z Sante (sama woda i owies, bez zbędnych składników) a zamiast serków do chleba daję jej pasty warzywne z Biedronki czy Lidla, bo mają o dziwo bardzo dobre składy i są smaczne. Aczkolwiek wystarcza jej tak naprawdę sam chleb z masłem, nie ma zbytnio wymagań smakowych :) ani ogórka ani pomidora nie daję teraz bo to syf. Sami też nie jemy, o tej porze roku ciężko o dobre warzywa. I absolutnie nie dawajcie dzieciom nowalijek - mają takie przekroczenia azotu że się w głowie nie mieści.

Wszystkiego najlepszego wszystkim dzieciaczkom, które już miały i tym które będą miały urodziny :)

Załączniki

• _20220311_095813.JPG
    _20220311_095813.JPG
    2,1 MB · Wyświetleń: 71
Oj tam oj tam:)Ja nie byłam od początku na forum dlatego nie wiedziałam , że już udzielałaś się wcześniej:)
No ja właśnie też rozważam posmarować jej chlebek pastą warzywną ale mojej córci na razie wystarczy tylko chleb i ogórek kiszony i cała w skowronkach:)
Nie podawałam jeszcze żadnych strączków i trochę się boję , że jakieś wzdęcia się pojawią czy coś...Ale najwyższa pora się przełamać...ale w przyszłym tyg jakoś pod koniec bo teraz kiwi testujemy czy nic nie wyjdzie:)
No to kto jest jeszcze z 25?Hmmmm....ktoś jest na pewno:)
Też jestem przekonana że ktoś jest jeszcze z 25 😀

reklama
O wypraszam sobie, ja jestem na forum od samego początku ciąży :) po porodzie przestałam na chwilę pisać. Emilka jest z 29 marca, prawie najmłodsza :) od wczoraj ma nową umiejętność - wreszcie wkłada rzeczy do środka, a nie tylko wywala z rozmachem za siebie...
My zamiast mleka dajemy czasem mleko owsiane z Sante (sama woda i owies, bez zbędnych składników) a zamiast serków do chleba daję jej pasty warzywne z Biedronki czy Lidla, bo mają o dziwo bardzo dobre składy i są smaczne. Aczkolwiek wystarcza jej tak naprawdę sam chleb z masłem, nie ma zbytnio wymagań smakowych :) ani ogórka ani pomidora nie daję teraz bo to syf. Sami też nie jemy, o tej porze roku ciężko o dobre warzywa. I absolutnie nie dawajcie dzieciom nowalijek - mają takie przekroczenia azotu że się w głowie nie mieści.
Małemu pomidorów i nowalijek nie daje poczekam na swoje ale sama jem . I chociaż latem mam swoje I nie kupuję ale teraz sobie kupuję bo jest mi juz tak tęskno za takimi świeżymi że jestem w stanie zaakceptować ten syf który w nim jest🤭 wiele warzyw i owoców mam powekowane w słoikach ale to jednak nie to samo niż świeże o tej porze,😉

Do góry