reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Dziewczyny mój młody miał w nocy gorączkę aż 38,6😱 Byłam przerażona , na szczęście po podaniu Ibufenu temp zaczęła spadać i na razie jeszcze nie wróciła. Oprócz innych objawów jeszcze katar tylko. Mam dylemat czy dziś już dzwonić do lekarza czy jeszcze poobserwować i jutro się zgłosić 🤔

reklama
Dziewczyny mój młody miał w nocy gorączkę aż 38,6😱 Byłam przerażona , na szczęście po podaniu Ibufenu temp zaczęła spadać i na razie jeszcze nie wróciła. Oprócz innych objawów jeszcze katar tylko. Mam dylemat czy dziś już dzwonić do lekarza czy jeszcze poobserwować i jutro się zgłosić 🤔
Zadzwoń. Bez paniki, ale jak to wasza pierwsza gorączka to lekarz powie jak postępować i od jakiej temperatury podawać lek. Ale w sumie jak temp nie wraca to ok.

Ja też miałam dylemat i zadzwoniłam chciałam teleporade żeby powiedzieli czy jak spada to jest ok i kiedy przyjść bo niby od razu nie trzeba ale u mnie w przychodni z takimi małymi każą od razu przychodzić.

Pediatra powiedziała mi przy pierwszych chorowaniach Tomka, że mniej więcej jest tak:
0-3msc - przyjść od razu jak gorączka powyżej 38st wraca po zbiciu lub nawet tyle nie czekać
3-12msc - przyjść po dwóch dobach, jeżeli temperatura się zbija po podaniu leku i nie ma niepokojących innych objawów.
Osobiście widzę po Tomku, że teraz spokojnie mogę czekać z nim trzy doby zanim pójdę do lekarza, bo po 3 dobach gorączka zaczyna maleć i robią się dłuższe przerwy bez niej.

Ostatnia edycja:
Pediatra powiedziała mi przy pierwszych chorowaniach Tomka, że mniej więcej jest tak:
0-3msc - przyjść od razu jak gorączka powyżej 38st wraca po zbiciu lub nawet tyle nie czekać
3-12msc - przyjść po dwóch dobach, jeżeli temperatura się zbija po podaniu leku i nie ma niepokojących innych objawów.
Osobiście widzę po Tomku, że teraz spokojnie mogę czekać z nim trzy doby zanim pójdę do lekarza, bo po 3 dobach gorączka zaczyna maleć i robią się dłuższe przerwy bez niej.
A to u mnie zasadę przyjścia od razu stosują zdecydowanie dłużej niż u was bo nawet z 11 miesięcznym od razu miałam przyjść.

Przygarnięcie stwora było tak nagłe i nieoczekiwane, że dopiero wczoraj kupiliśmy mu posłanie, miseczki i zabawki 😅 mama jak zobaczyła w ogloszeniu, że jest po suczce cavalier to nie pytała nawet jak daleko trzeba po niego jechać, tylko poleciała po tate i robić kamapki na droge 😂 zapaliła się jak małe dziecko 😂 kanapki się im przydały, bo w jedną stronę było 4h jazdy 😂
Super piesio :D u nas zasada jest taka że im większy pies tym slodsze imię i na odwrót, czyli dla wilczura - Puszek, a dla Twojego proponuję Rambo :D

Cudny😍
Ale małe zwierzęta są rozkoszne...mogłabym 'nynać ' i 'nynać' całe dnie:)
Ja mam Melona...wcześniej miałam Timona...a następny jak będzie to będzie Bajzel:)

Niestety łączę się w bólu😞u nas 38 stopni, katar ale na szczęście nie kaszle....nie dzwonię na razie do lekarza bo jest tylko ta zjebana lekarka a ta co chodzę prywatnie na urlopie niestety....ale nawet bez tego nie szłabym jeszcze bo jak nie ma kaszlu a temp spada to samemu można sobie poradzić...inhalacja, wit c i zobaczymy jak się sytuacja rozwinie...liczę na to , że się nie rozwinie tylko cofnie...Tego Wam również życzę...Zdrówka...😗
To Wam również dużo zdrówka, oby nasze maluszki szybko wyzdrowiały 🙂

A ja pierwszy dzień w pracy, mloda pierwszy dzień była w żłobku, poszalała, najadła się, gdy mąż ją zaprowadził to wyrywała się jak szalona do dzieci. Pp powrocie padła jak mucha 😂 ponoc dała popalić przy przebieraniu - czyli standard 😃
A ja za to przypominam sobie wszystko co i jak w pracy, ale powiem że jakoś mi brakowało trochę tej pracy.

A ja jednak zadzwonilam do lekarza i kazał nam przyjechać. Obsłuchał małego ale wszystko ok. Jednak kazał jechać na test. Zdziwiłam się, bo 2 m-ce temu mieliśmy Covid ale powiedział, że Omikron niezależnie od tego może być. Tak więc już po teście i czekamy na wynik ale mam dziwne przeczucie, że będzie pozytyw 😢 Co prawda starszak ostatnio miał ból gardła i katar więc kto wie 🥴

reklama
A ja pierwszy dzień w pracy, mloda pierwszy dzień była w żłobku, poszalała, najadła się, gdy mąż ją zaprowadził to wyrywała się jak szalona do dzieci. Pp powrocie padła jak mucha 😂 ponoc dała popalić przy przebieraniu - czyli standard 😃
A ja za to przypominam sobie wszystko co i jak w pracy, ale powiem że jakoś mi brakowało trochę tej pracy.
Ale super, że jej się podobało 😊 Ciekawa jestem jak sobie poradzi bez Ciebie te 12h. Daj znać koniecznie jak wrócisz z pracy jak mała zareagowała i czy dorwała się do cycka czy na spokojnie 😁

Ostatnia edycja:
Do góry