reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
O Super
Dziś zrobiłam placki ziemniaczane, małemu 8, zostały 2😂. Nie wiem czy lubicie, ale posiałam rzeżuchę i dodaję Remkowi do serka, wcina. Zawsze to trochę witamin. Szczypior też je.
Ja lubię placki😋 a małemu też już robiłam do ziemniaków starłam jeszcze marchew i cebulkę. Super Pomysł z tą rzeżuchą muszę sprawdzić czy mam i posiać dodam do pasty na kanapki. W ogole to kiedyś w kiełkownicy kiełki sobie siałam, no właśnie czemu ja teraz tego nie robię🤔

O Super

Ja lubię placki😋 a małemu też już robiłam do ziemniaków starłam jeszcze marchew i cebulkę. Super Pomysł z tą rzeżuchą muszę sprawdzić czy mam i posiać dodam do pasty na kanapki. W ogole to kiedyś w kiełkownicy kiełki sobie siałam, no właśnie czemu ja teraz tego nie robię🤔
Kiełki też są super. Muszę obczaić tą kiełkownicę

Kurcze, to koniecznie powinien iść... Ja tak zwlekałam z atakami kamicy zolciowej ( o której nie wiedziałam), trafiłam na sor w ciężkim stanie, doszło do zatkania przewodu zolciowego. Doktor powiedział, że gdybym tydzień później przyszła to mogło by mnie już nie byc, bo doszłoby do zapalenia trzustki... Nie ma żartów że zdrowiej, trzeba się badać. Te ataki to już są takie przypominające. Ja półtorej roku bagatelizowałam ataki.
Moja koleżanka właśnie przez to dostała zapalenia trzustki 🥺 Na szczęście wyleczyli ją a później usunęli woreczek żółciowy ale ona też długo z bólem chodziła i zwlekała z wizytą u lekarza więc trzeba od razu reagować bo nie ma żartów.

Kiełki też są super. Muszę obczaić tą kiełkownicę
Właśnie idę ją wyciągnąć póki szkrab śpi.
Niestety ma dzisiaj opóźnioną drzemką , usnął po długiej awanturze , nie poszedł spać jak zwykle a później zmęczony i jak przytuliłam do spania to awanturą jak nie wiem co🤯nawet smoczek nie pomógł, jak się wypłakał to padł.
No właśnie a jak Wasze dzieci z drzemkami? Jak nie chcą iść spać w dzień to czekacie aż "padną" same czy raczej przekonujecie żeby poszły spać?
Bo ja po dzisiejszym dniu to stwierdziłam niech chodzi aż padnie sam, nakryje kocem i będzie spokój 😅😉

A wiesz, że powiem Ci że nie wiem jak długo...chyba tyle ile będzie chciała...bo ono jest dla niemowląt od 6 miesiąca życia, dzieci i dorosłych...Mówił mi gastroenterolog że jak uda się próba przejścia to już do niego mam nie przyjeżdzać tylko z pediatrą konsultować co i jak....
Jestem na etapie szukania dobrego alergologa bo do tego co z nią chodziłam bo potrzebowałam na "gwałt" to nie chcę dalej chodzić!
I kiedyś wynalazłam już super...miałam w historii na komp i mój mąż cudowny usunął cała bo komp zamulał a ja za żadne skarby nie mogę sobie przypomnieć nazwiska:oops:
Jak to mówią starość nie radość🤣

Ale ona jest świetna....cudoooo❤️
To dobrze ,że można zostać przy tym bebilonie a nie po roku zmieniać znowu na inne , ciekawe co u nas wymyśli😬
Trzymam za Was kciuki żeby zmiana się udała , jak u Was się uda to wtedy my się zabieramy😉

Właśnie idę ją wyciągnąć póki szkrab śpi.
Niestety ma dzisiaj opóźnioną drzemką , usnął po długiej awanturze , nie poszedł spać jak zwykle a później zmęczony i jak przytuliłam do spania to awanturą jak nie wiem co🤯nawet smoczek nie pomógł, jak się wypłakał to padł.
No właśnie a jak Wasze dzieci z drzemkami? Jak nie chcą iść spać w dzień to czekacie aż "padną" same czy raczej przekonujecie żeby poszły spać?
Bo ja po dzisiejszym dniu to stwierdziłam niech chodzi aż padnie sam, nakryje kocem i będzie spokój 😅😉
Mój na drugą drzemkę idzie bez problemu ale z pierwszą bywa różnie. Często widzę, że jest zmęczony, ziewa a jak tylko widzi, że niosę go do sypialni to nieraz nawet się z rąk wyrywa i chce uciekać 🤣 Wtedy odpuszczam na jakiś czas a potem znów próbuję, nieraz pomaga gdy głośno mu śpiewam lub coś opowiadam, jak się zasłucha to zasypia. Myślę, że on już niedługo przejdzie chyba na jedną drzemkę. Chociaż już tak parę razy było ale był wtedy zbyt marudny i wolę jak śpi jeszcze 2 x dziennie.

reklama
Do góry