reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

I jak Wam na nowym?
Mnóstwo kartonów, i dwa psy do wykarmienia 😂 ( mojego męża stary Jork który mieszkał z teściami dołączył do sępiących pod krzesełkiem). O 5 mieliśmy pobudkę bo wszyscy się szykowali, a ogólnie mamy swoj mały pokoik (który później będzie Anastazji, w sumie śmialiśmy się wczoraj że gościmy się o u córki na kwadracie), no i ogólnie jest chaos. Jeszcze muszę zacząć rozpakowywać kartony, i myślę jak zająć młodą aby dała mi to zrobić. W ostateczności dziś będzie dzień pełen bajek, bo do 14 siedzę sama.

PS. Jeszcze wszystko mąż wozi bo się nazbierało przez te 5 lat. Jeden plus, mamy ogród jak coś.

reklama
Nam co dopiero przed chwilą włączyli prąd. Dwa dni bez prądu ogrzewania i w dodatku na kwarantannie 🙈
2 dni?! U nas ostatnio przez GODZINĘ nie było prądu a ja się czułam jakby koniec świata był! Na drugi dzień zaraz poleciałam kupić wkłady do zniczy 72h, zapas zapałek i wymieniłam baterie w latarkach :D

No właśnie Anastazja ma to samo, wszystko rozumie co się do niej mówi, wykonuje polecenia jak się do niej powie ze np : odejdź od tej szafy, ale z mową jakoś jej nie po drodze.

Przyjmuje się, ze nawet roczne dziecko moze nie mowic żadnego slowa, 1.5 roczne już powinno wiec daj jej czas. Mów do niej krotkimi zdaniami, najlepiej dwuwyrazowymi np. 'mama am' gdy jesz, 'Nastka bach' jak upadła itp. I czekaj 😉

2 dni?! U nas ostatnio przez GODZINĘ nie było prądu a ja się czułam jakby koniec świata był! Na drugi dzień zaraz poleciałam kupić wkłady do zniczy 72h, zapas zapałek i wymieniłam baterie w latarkach :D
Ja wszystkie świeczki zapachowe i lampki wtedy uruchamiam które zbierają się przez lata😅

Macie już dziewczyny jakieś inspiracje na tort na roczek? 😊 Wyślijcie zdjęcia, chętnie zobaczę 😉 Ja już mam wybrane, ale kwota takiego tortu na 20 porcji mnie przeraża 350-380 zł 🙈
611dc87e1400a08e3b83b1fdaebf06a8.jpg

Ostatnia edycja:
Macie już dziewczyny jakieś inspiracje na tort na roczek? 😊 Wyślijcie zdjęcia, chętnie zobaczę 😉 Ja już mam wybrane, ale kwota takiego tortu na 20 porcji mnie przeraża 350-380 zł 🙈
Zobacz załącznik 1371855
Nam lokal zapewnią ciasto i tort, bo mają sprawdzonych dostawców, i maja przepyszne ciasto (wesele, chrzciny mieliśmy w tym samym miejscu więc mamy sprawdzone), więc zdajemy się na właścicielkę lokalu bo babka ma gust.

reklama
A to zamawiasz tort dodatkowo? Bo u mnie w lokalu robią więc ja nic nie zamawiam.
Ale balony to już zamawiam , myślę o takich
Tak, u nas dodatkowo się zamawia osobno tort niestety. Ale za taką cenę nie będę brała takiegk wymarzonego. W piątek podejdę do cukierni i zapytam o szczegóły, może da się na jakiś dodatkach zmniejszyć cenę, bo trochę przesada.. Wgl w restauracji, której robimy roczek robiliśmy też Chrzciny i wtedy za osobę było 80 zł ( zupa, 4 rodzaje mięsa, Ziemniaki, kluski, frytki, surówki i napoje, kawa, herbata) a teraz od nowego roku aż 93 zł za osobę 😱 także duzo więcej zapłacimy.
Ja już zamówiłam balony i serpentyny i taka taśmę do balonów. Pokaże w linku.
Dodatkowo w papierniczym kupiłam sznurek jutowy i malutkie klamerki, wywołam zdj i powieszę 😉

Do góry