reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Też zamówiłam podobne baloniki. A tort piecze mi mama, tylko zamówiłam opłatek z rysunkiem oraz motylki waflowe do przystrojenia tortu. Muszę tylko jeszcze małemu prezent zamówić bo czasu coraz mniej🙀
A właśnie, kupujecie prezent na roczek dla Waszych dzieci? My nie kupujemy, bo będziemy robić listę propozycji co byśmy chcieli, więc będzie miała tego znów sporo 🙈

reklama
Długo mnie nie było, ale coś tam nadrobiłam. Mój mąż znowu wyjechał i to na dwa miesiące, generalnie jakoś niemiło się zrobiło. Prądu też nie mieliśmy.
Co do autyzmu to nie doszukujcie się, bo jedna jaskółka wiosny nie czyni. Mój tańczy tak jak na filmiku od Mary😂.
Jeżeli chodzi o mówienie czy papa to zauważyłam po swoim, że jak uczył się chodzić to niczego nie przyswajał. Jak opanował chodzenie to i papa się pojawiło z nikąd i gada więcej, tylko mama nie mówi 🤔. Tego papa to ja sama dobrze nie umiem😉.

Ostatnio nauczyłam ją, że jak ma piłeczkę w ręce to ja wyciągam swoją dłoń i mówię "dasz mamusi? " ona mi piłeczkę podaje do ręki, ja mówię dziękuję i biorę ją na chwilę, oglądam po czym podaje jej do rączki i mówię proszę, i tak w kółko robimy 😁
ooo robimy dokładnie tak samo ☺️

Tak, u nas dodatkowo się zamawia osobno tort niestety. Ale za taką cenę nie będę brała takiegk wymarzonego. W piątek podejdę do cukierni i zapytam o szczegóły, może da się na jakiś dodatkach zmniejszyć cenę, bo trochę przesada.. Wgl w restauracji, której robimy roczek robiliśmy też Chrzciny i wtedy za osobę było 80 zł ( zupa, 4 rodzaje mięsa, Ziemniaki, kluski, frytki, surówki i napoje, kawa, herbata) a teraz od nowego roku aż 93 zł za osobę 😱 także duzo więcej zapłacimy.
Ja już zamówiłam balony i serpentyny i taka taśmę do balonów. Pokaże w linku.
Dodatkowo w papierniczym kupiłam sznurek jutowy i malutkie klamerki, wywołam zdj i powieszę 😉

Pocieszę Cie, u nas będzie coś ok 140zł za osobę 👍

A właśnie, kupujecie prezent na roczek dla Waszych dzieci? My nie kupujemy, bo będziemy robić listę propozycji co byśmy chcieli, więc będzie miała tego znów sporo 🙈
A o prezencie to zapomniałam 😅 a rzućcie jakieś propozycje 😉 ja to chętnie kupić do przyczepienia zdjęć
Tak, u nas dodatkowo się zamawia osobno tort niestety. Ale za taką cenę nie będę brała takiegk wymarzonego. W piątek podejdę do cukierni i zapytam o szczegóły, może da się na jakiś dodatkach zmniejszyć cenę, bo trochę przesada.. Wgl w restauracji, której robimy roczek robiliśmy też Chrzciny i wtedy za osobę było 80 zł ( zupa, 4 rodzaje mięsa, Ziemniaki, kluski, frytki, surówki i napoje, kawa, herbata) a teraz od nowego roku aż 93 zł za osobę 😱 także duzo więcej zapłacimy.
Ja już zamówiłam balony i serpentyny i taka taśmę do balonów. Pokaże w linku.
Dodatkowo w papierniczym kupiłam sznurek jutowy i malutkie klamerki, wywołam zdj i powieszę 😉

U nas niby ma być 80 zł, obiad ale bez zupy i klusek , ciasto tort i później przekąski ale to też cena z zeszłego roku niby przy rezerwacji w styczniu twierdził że się nie zmieniła ale aż mi się nie chce wierzyć .
Ale i tak po Waszych wpisach stwierdzam że mam bardzo tanio😁
Mój nawet mi swój smoczek wkłada do buzi jak go poproszę ale szybko zabiera 😂
Co do nowych umiejętności to u nas robi piąteczkę tylko zamiast w rękę to w naszą twarz🤣🤣🤣
Ps. Nie uczyliśmy go tak i nie bierze z nas przykladu🤭😅😉😉

reklama
ooo robimy dokładnie tak samo ☺️
Dzieciaczki bardzo szybko łapią takie rzeczy 🙂 Nelka nauczyła się wysyłać buziaczki na odległość ( nauczyłam ją), że całuję się dłoń i rękę się odrywa od ust. Ale Nelcia ma swój sposób, zamiast całować rękę to ja liże 😅 Ale wtedy wiem, że ona buziaczki wysyła, bo ja o to proszę 😊 Dzisiaj zaczęła dawać kotkowi i pieskowi w książce buziaczki, oczywiście z wystawionym językiem, więc książka była cała ośliniona 😂

Do góry