Nawet nie tyle autyzmu sie boje, co jakiegoś nie wiem...lekkiego wycofania społecznego czy czegoś takiego. Ja naprawde mam jakiś problem z ludzmi, dlatego obserwuje Tomka czy tez taki bedzie. Zastanawiam się nieraz czy to taka moja wada fabryczna, czy nabyta za dzieciaka.A @Fabryczna co do robienia "papa" i "kosi kosi" Tomka , że nie chce to on i tak robi inne rzeczy które nasze pociechy nie robią więc nie masz się co obawiać autyzmu....
On po prostu będzie od ugaszczania gości a od witania i żegnania będzie Nelcia najwyżej....
reklama
My kiedyś mieliśmy szczurka i pewnego razu syn ( miał wtedy ze 3 lata) mówi do mnie- mama zobacz jak tam Baśka zapieldala za łóżkiemJa oduczyłam mojego tate klnąć (a robił przepiękne wiązanki, układał pełna zdania podrzędnie nadrzędnie złożone, wręcz z fabułą i bohaterami), kiedy kilkuletnia ja pewnego późnego lata wyszłam na polko po śniadanku i walnełam: "zaś fluwajom te piejdolone latawce" warto dodać że byłam uczulona na wszystko co latało i pochodziło z roślin, więc moja wypowiedź, która dotyczyła puszku z ostów była jak najbardziej trafiona
ilmenau
Fanka BB :)
Kurczę chyba coś się źle napisał bo ja tutaj czytam , że przeszło jak miała 213 m to a to strasznie dużo i nie pocieszyło mnie wcale
Moja też nawet lubi jak wieje w nocy bo śpi wtedy że nawet mleka w nocy nie chce....
A że śpimy na poddaszu to tam słychać okropnie jak to wieje i czasami też się zastanawiam czy nie przenieść się na dół bo ona śpi jak suseł a ja niekoniecznie
Co do robienia "papa", "brawo" itp to u mnie też jest , że robi jak ona ma ochotę a nie kiedy ja bym chciała żeby robiła...."papa" zazwyczaj robi jak goście już są w aucie
No nie 213 miesiecy, ale tez dlugo bo 2 lata i 3 miesiace
no minie, ale w sensie, że nie trzeba po specjalistach jeździć i specjalnych leków czy maści (prócz jakichś hardcorowych sytuacji). ale nie minie ot tak pozostawione na skórze głowy, na pewno się rozprzestrzeni, skóra wtedy nie oddycha, może wdać się zakażenie. naprawdę trzeba wyczesać do końca za każdym razem jak się pojawi. a jak będzie pojawiać się nadal u kilkulatka to już dermatolog potrzebny. może nawet, któraś zauważyła za uszkami dziecka taka skorupa się czasem tworzy - to też ciemieniucha.
no i właśnie z długimi włoskami to nie zazdroszczę
@Mary2094 u mojej starszej dzialala mustella szampon w piance na ciemieniuchę. Ogolnie zauwazylam, ze u niej czapki powodują ciemieniuchę, tylko 100% wełna nie. Wiec teraz czapki tylko merino i problem nie powraca.
Mary2094
Ja oduczyłam mojego tate klnąć (a robił przepiękne wiązanki, układał pełna zdania podrzędnie nadrzędnie złożone, wręcz z fabułą i bohaterami), kiedy kilkuletnia ja pewnego późnego lata wyszłam na polko po śniadanku i walnełam: "zaś fluwajom te piejdolone latawce" warto dodać że byłam uczulona na wszystko co latało i pochodziło z roślin, więc moja wypowiedź, która dotyczyła puszku z ostów była jak najbardziej trafiona
O to ja opowiem pewną historię,
Lat miałam 7, bracia chodzili na taką siłownie gdzieś w jakimś garażu, posiadali kasetę z jakimiś hitami tamtych lat, na niej był kawałek "tyłki do góry".
Mała Martyna postanowiła się dograć i zaśpiewałam " Tylki do góry, cała sala się buja, to nie koniec imprezy, nie walcie w chuja".
I to przy wszystkich na tej siłowni tam zagrało
Miałam rozmowę na temat przekleństw, ale oby dwaj płakali ze mnie ze śmiechu, jak reszta znajomych która przychodziła do nas do domu przez najbliższe pół roku
A ja oczywiście byłam czerwona ze wstydu
Mary2094
Faktycznie, teraz sezon na czapki, a już miałam spokój, i faktycznie muszę to zwalczyć.No nie 213 miesiecy, ale tez dlugo bo 2 lata i 3 miesiace
@Mary2094 u mojej starszej dzialala mustella szampon w piance na ciemieniuchę. Ogolnie zauwazylam, ze u niej czapki powodują ciemieniuchę, tylko 100% wełna nie. Wiec teraz czapki tylko merino i problem nie powraca.
Mojej starszej pojawiała się ciemieniucha do 2 roku życia. Teraz mlodej się pojawiła. Pol godziny z oliwa z oliwek na głowie. Wyczesałam, umylam i po problemie wszystko pięknie zeszłoFaktycznie, teraz sezon na czapki, a już miałam spokój, i faktycznie muszę to zwalczyć.
Oszaleje od myślenia nad wymiarem łóżeczka dla Tomka. Waham sie miedzy 140x80 a 160x80. Mniejsze lepiej wygladaloby w naszej sypialni, ale za max rok przejdzie do pokoju obok i wtedy wieksze byloby praktyczniejsze. Ok, chyba sama sobie odpowiedziałam czasami dobrze jest poprawnie opisac sedno problemu i rozwiazanie samo sie nasuwa. Wieksze jest praktyczniejsze i dluzej bedzie stało w osobnym pokoju niz u nas. Najpierw jednemu dziecku posluzy a pozniej drugiemu i trzeciemu jesli sie uda natworzyc tyle dzieci.
Bierz 160 mój stary czasami spi na 160 lozku i sie wysypia a ma prawie 190Oszaleje od myślenia nad wymiarem łóżeczka dla Tomka. Waham sie miedzy 140x80 a 160x80. Mniejsze lepiej wygladaloby w naszej sypialni, ale za max rok przejdzie do pokoju obok i wtedy wieksze byloby praktyczniejsze. Ok, chyba sama sobie odpowiedziałam czasami dobrze jest poprawnie opisac sedno problemu i rozwiazanie samo sie nasuwa. Wieksze jest praktyczniejsze i dluzej bedzie stało w osobnym pokoju niz u nas. Najpierw jednemu dziecku posluzy a pozniej drugiemu i trzeciemu jesli sie uda natworzyc tyle dzieci.
reklama
Mary2094
Oszaleje od myślenia nad wymiarem łóżeczka dla Tomka. Waham sie miedzy 140x80 a 160x80. Mniejsze lepiej wygladaloby w naszej sypialni, ale za max rok przejdzie do pokoju obok i wtedy wieksze byloby praktyczniejsze. Ok, chyba sama sobie odpowiedziałam czasami dobrze jest poprawnie opisac sedno problemu i rozwiazanie samo sie nasuwa. Wieksze jest praktyczniejsze i dluzej bedzie stało w osobnym pokoju niz u nas. Najpierw jednemu dziecku posluzy a pozniej drugiemu i trzeciemu jesli sie uda natworzyc tyle dzieci.
Spokojnie, będziesz robić kopiuj wklej