reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Dokładnie, pyk i umie 😅 Tomek nie łapie jak go chce czegoś nauczyć, ale raz jedyny zrobiłam okropny grymas twarzy (dziubek, zmarszczony nos i ściągnięte brwi) w geście "niuch niuch, ale coś tu śmierdzi", a on to załapał w lot i idealnie odwzorowuje 🙈 i od 3 tygodni cały czas tak robi na zmianę z "puszczaniem oczka", tylko że zamiast ciapnąć jednym okiem, robi ciap obojgiem i to z taką siłą, że aż pochyla głowe 😅
A dziś odkryłam, jak bardzo dba o dziadka-ile rszy zauważy, że nie ma papci to mu przynosi po jednym i pokazuje palcem, że ma założyć 🙈
Mój też jest tak pomocny i kapcie nam zakłada 😀 A np. jak przykładam palec do ust o mówię że ma być ciiicho to zaczyna piszczeć ile sił w gardle..aż oczy zamyka.. Oczywiście śmiejąc się przy tym wniebogłosy 🤦‍♀️ Akurat tego nauczył go tatuś... Tak samo jak tego że jak ktoś trzyma głowę na poduszce to trzeba mu ją zabrać.. Więc rano pierwsze co to zostaje pozbawiona poduszki i koniec spania 🤷‍♀️

reklama
No właśnie, od kiedy był temat autyzmu nagle moja Emilka zaczęła ciągle kręcić głową i machać rękami jak te dzieci na filmach, jakby mi na złość "teraz się matka zastanawiaj" :D
Myślę że robiła to wcześniej tylko dopiero zwróciłaś na to uwagę 😀 Ja wogole wcześniej nie pomyślałam o wskazywaniu paluszkiem i nie skupiałam się na tym a teraz jak pokręcona pokazuje mu obrazki palcem 😆 Mimo, że wiem że ma na to jeszcze czas😆

Właśnie tak jak piszesz sytuacja jest dynamiczna uczysz uczysz i nic i nagle pyk i umie. U nas papa robi jak zechce ale Indianina, odgłosy, klocki układać nic z tych rzeczy 😅 zresztą to nie szkoła, że nie przejdzie z klasy do klasy jak czegoś się nie nauczy😉😉
A ja mojej nie uczę niczego, mam nadzieję że sama wyłapie z otoczenia, zwyczajnie mi się nie chce. Potrafi tylko przybic piątkę i robić sama akuku :D reszta przyjdzie z czasem. Myślę że jeszcze nam się odechce tego ich gadania :D

Myślę że robiła to wcześniej tylko dopiero zwróciłaś na to uwagę 😀 Ja wogole wcześniej nie pomyślałam o wskazywaniu paluszkiem i nie skupiałam się na tym a teraz jak pokręcona pokazuje mu obrazki palcem 😆 Mimo, że wiem że ma na to jeszcze czas😆
Na pewno, ale to tak właśnie jest. Jak jesteś w ciąży to nagle widzisz wszędzie ciężarne, jak kupujesz nowe auto to też nagle wszyscy takim jeżdżą :D trzeba dopiero zwrócić uwagę

Dokładnie, pyk i umie 😅 Tomek nie łapie jak go chce czegoś nauczyć, ale raz jedyny zrobiłam okropny grymas twarzy (dziubek, zmarszczony nos i ściągnięte brwi) w geście "niuch niuch, ale coś tu śmierdzi", a on to załapał w lot i idealnie odwzorowuje 🙈 i od 3 tygodni cały czas tak robi na zmianę z "puszczaniem oczka", tylko że zamiast ciapnąć jednym okiem, robi ciap obojgiem i to z taką siłą, że aż pochyla głowe 😅
A dziś odkryłam, jak bardzo dba o dziadka-ile rszy zauważy, że nie ma papci to mu przynosi po jednym i pokazuje palcem, że ma założyć 🙈
Czyli jak dba o dziadka to nie taki aspołeczny🤭😉

Tomek ma według Smyka rozmiar 21, ma równe 12cm stópki, wzięłam ze sobą klasycznie-patyczek do przymierzania 😂 poniżej wrzucam zdjęcia, jak internet przy tych wiatrach pozwoli to później wrzucę linki do stron.
Trampki mają podeszwę typu barefoot, kupiłam dwie pary od razu w dwóch rozmiarach, cena na promocji 25zł. Adidasy są na następny rozmiar, mają skórzaną wyściółkę, bez promocji, cena 89zł. Trzewiki są na teraz, też skórzana wyściółka, cena na promocji 50zł.
Ale śliczne te buciki. Wydaje mi się, że do chłopczyków jest większy wybór ładnych butów, takich stylowych. Ja na początek chyba attipasy kupię. Wgl jak mierzyłam Neli stópkę metrem to ma 12 cm niecałe, a jak przymierzałam takie buziaki na roczek w smyku to rozmiar 20 był w sam raz, nawet trochę luzu było.

No więc pierwsze budzenie - wrzask że wpycham jej do buzi coś nowego, drugie budzenie - zaczęła się tą butelką bawić zamiast spać.... Jest 2 w nocy a ona próbuje palec wcisnąć w dziurkę w smoczku :D
Nasza nocka też dziś koszmarna, wczoraj poszła spać o 19:30, bo nie zrobiła drugiej drzemki i budziła się co chwilę. W nocy oczy jak 5 złoty i musiałam nosić ją kilka razy 😭 wstała o 7 wyspana a ja padnięta 😅 wolę jak robi ta druga drzemkę, bo wtedy lepiej śpi wieczorem i w nocy.

Właśnie tak jak piszesz sytuacja jest dynamiczna uczysz uczysz i nic i nagle pyk i umie. U nas papa robi jak zechce ale Indianina, odgłosy, klocki układać nic z tych rzeczy 😅 zresztą to nie szkoła, że nie przejdzie z klasy do klasy jak czegoś się nie nauczy😉😉
Hej, dziewczyny jak się robi Indianina???

reklama
Ale śliczne te buciki. Wydaje mi się, że do chłopczyków jest większy wybór ładnych butów, takich stylowych. Ja na początek chyba attipasy kupię. Wgl jak mierzyłam Neli stópkę metrem to ma 12 cm niecałe, a jak przymierzałam takie buziaki na roczek w smyku to rozmiar 20 był w sam raz, nawet trochę luzu było.
Ja chyba jeszcze poczekam z butkami, bo moja nie chodzi, a ma 11cm , a jest duża. Stópki ma takie małe tylko, więc pewnie nagle jej urosną. Jednak od tygodnia już oferty przeglądam, wpasowalyscie się w temat.
A jak się attipasy sprawdzają? Któraś z Was pisała, że takie synek nosi.

Ostatnia edycja:
Do góry