reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

My też do pewnego czasu większość ubranek mieliśmy po 7 miesiecy starszym kuzynie Jaśka. Ale jak mój mały skończył 8 mies.to zrównali się rozmiarowo a na chwilę obecną Jasiek już jest większy 🤷‍♀️ no i skończyło się dobre... Też nie lubię chodzić po sklepach więc większość zamawiam przez internet
A to ja z ów z tych osób, które nie lubią zamawiać ubrań czy butów przez internet. Ja muszę przymierzyć czy dobrze w czymś wyglądam, czy nie prześwituje, dotknąć materiał itp., a Nelce też wolę kupić stacjonarnie, bo muszę wybrać materiał, żeby nie y był sztywny, a żeby był rozciągliwy i miała go na dłużej. Dzięki temu bodziaki z hm z rozmiarem 68 nadal nosi już od dobrych kilku miesięcy. A aktualnie ma rozmiar 74, a raczej już 80 jej kupuje by miała luźniejsze.

reklama
U mnie dzisiaj synek roztrzaskał psią miskę. Tłukł, tłukł i w końcu się udało😁. A tak nawiasem mówiąc to polecam wychowanie ze zwierzętami, mi one pomagają. Często bawią Remka bardziej niż ja. Pies na podwórku (czy polu) pilnuje żeby żadna stara baba nie zaglądała do wózka 😉

A to ja z ów z tych osób, które nie lubią zamawiać ubrań czy butów przez internet. Ja muszę przymierzyć czy dobrze w czymś wyglądam, czy nie prześwituje, dotknąć materiał itp., a Nelce też wolę kupić stacjonarnie, bo muszę wybrać materiał, żeby nie y był sztywny, a żeby był rozciągliwy i miała go na dłużej. Dzięki temu bodziaki z hm z rozmiarem 68 nadal nosi już od dobrych kilku miesięcy. A aktualnie ma rozmiar 74, a raczej już 80 jej kupuje by miała luźniejsze.
Też lubię body z hm bo nosi je dłuuugo... Obecnie nosi 74 i są ok. U nas zawsze jest problem z tym, że Jasiek jest szczupły ale długi...Największy problem jest z rękawami bo mimo że body są ok i fajnie leżą na ciele to rękawy wiecznie za krótkie 🤷‍♀️ a te z hm wydaje mi się że mają wyjątkowo długie rekawki

To ładnie wam wyszło. Ja się zastanawiam gdzie tu upchnąć swoją dbałość o higienę, bo teraz jest wystarczająca jak jestem tylko w towarzystwie synka😂.
Ja się zastanawiam jak się właśnie umalować i uczesać do pracy 😂😂😂 bo mam taką pracę gdzie muszę być reprezentatywna, więc zastanawiam się jak to ogarnę 😂😂

Nie żałuj, bo to najlepsze dla Nastki. Jakbyś odstawiła wcześniej to też mogłoby być różnie, bo mój np. nie może żadnego mm. A poza tym nie ma idealnego rozwiązania, wszystko ma swoje plusy i minusy. Zaraz będzie miała rok i przechodź na krowie, chyba że masz jakieś obiekcje. Ja daję i jest ok. Choć nie powiem ciężko mi było zakończyć laktację, bo ciągle biłam się z myślami czy dobrze robię, a odwrotu nie będzie.
Drugi nam dzień świetnie wyszło nie karmienie przez cały dzień. Jedną drzemkę młoda miała na którą tata lulał. Spać poszła ok 19 i już na sen wjechał cycuś, i moje cycki już dziś były ok. Smutno mi ją odstawiać, ale w sumie co zrobić. Może faktycznie zobaczę jak będzie po krowim mleku. Czy będzie chciała pić czy nie. Bo po cichu liczę na to że może tylko w nocy będzie chciała trochę popić pierś, no ale w sumie lepiej dla jej zębów żeby tego nie robiła.

My też do pewnego czasu większość ubranek mieliśmy po 7 miesiecy starszym kuzynie Jaśka. Ale jak mój mały skończył 8 mies.to zrównali się rozmiarowo a na chwilę obecną Jasiek już jest większy 🤷‍♀️ no i skończyło się dobre... Też nie lubię chodzić po sklepach więc większość zamawiam przez internet
Ja również przez neta wszystko zamawiam, czasem pojadę na zakupy ale to czasem, no i lubię vinted.

Ja się zastanawiam jak się właśnie umalować i uczesać do pracy 😂😂😂 bo mam taką pracę gdzie muszę być reprezentatywna, więc zastanawiam się jak to ogarnę 😂😂
A ja się zastanawiam czy wogole będę potrafiła się umalować żeby wyglądać jak człowiek 😆 Teraz niezbyt często się maluję więc pewnie wyszłam z wprawy 😀😀

Też lubię body z hm bo nosi je dłuuugo... Obecnie nosi 74 i są ok. U nas zawsze jest problem z tym, że Jasiek jest szczupły ale długi...Największy problem jest z rękawami bo mimo że body są ok i fajnie leżą na ciele to rękawy wiecznie za krótkie 🤷‍♀️ a te z hm wydaje mi się że mają wyjątkowo długie rekawki
Znajomy problem, Nastka juz nosi 86, i też chuda i długa. Albo spodnie, na długość są ok, ale w pasie luzy, albo z bodziakami jest podobna historia jak u was 😂😂

Drugi nam dzień świetnie wyszło nie karmienie przez cały dzień. Jedną drzemkę młoda miała na którą tata lulał. Spać poszła ok 19 i już na sen wjechał cycuś, i moje cycki już dziś były ok. Smutno mi ją odstawiać, ale w sumie co zrobić. Może faktycznie zobaczę jak będzie po krowim mleku. Czy będzie chciała pić czy nie. Bo po cichu liczę na to że może tylko w nocy będzie chciała trochę popić pierś, no ale w sumie lepiej dla jej zębów żeby tego nie robiła.
Ha ha ha, dla jej zębów? Ja bym się bardziej bała o sutki😂. Moj jak mnie uciął w nogę tymi swoimi dwoma to myślałam, że oddam😂. A tak na poważnie to marzę, aby teściową ugryzł😉

reklama
A ja się zastanawiam czy wogole będę potrafiła się umalować żeby wyglądać jak człowiek 😆 Teraz niezbyt często się maluję więc pewnie wyszłam z wprawy 😀😀
Ja akurat lubię jak gdzieś wychodzę się pomalować, ale obecnie wygląda to tak że Anastazja robi za mną w łazience burdel wyciągając kosmetyki i zrzucając wszystko z regału. 🤷‍♀️

Do góry