reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Kurde, całą nogę zdążysz połamać 😂😂
Jeszcze jedno celne udwrzenie i bede miala palce u stop powykrecane jak w kreskowce 🤦‍♀️ na razie nie jade na sor, bo w sumie z tym nowym palcem tez mi zadnych cudow nie zrobia. A jezeli jeszcze raz przydupce to zrobie hurtowo przeswietlenie calej stopy i wszystkich uszkodzen 😅

Uśmiejecie sie. Pamietacie, ze ze 2 tygodnie temu uderzylam palcem w futryne i mozliwe ze zlamalam go czy cos? To teraz uwaga.
.
.
.
Przyebauam znów.
Tą samą stopą.
Innym palcem.
Środkowym i przedostatnim.
Środkowy chyba złamany.
🤦‍♀️
Hahaha, to teraz obie chodzimy z połamanym palcem u stopy 😂
Ps. U mnie jednak był tylko wybity i chrząstka obita mocno.

U mnie jakoś dzień minął bez większych ekscesów. Był marudny i dużo nosiłam, apetyt średni, ale nie było takiego bólu jak wczoraj. Gorzej z dupką, bo odparzenie się goi. Muszę powiedzieć, że jestem umordowana, ale już śpi. Jutro nowy dzień😁. Oby nie padało, bo pies trzy razy musi wyjść.😎

Hej, a co się u naszych dzieci zmieni po osiagnieciu roczku?
- Na pewno zmiana mleka na nastepny numerek u tych, ktore sa karmione modyfikowanym.
- Zwiększenie liczby posilkow stalych
- Zmniejszenie ilosci wypijanego mleka na dobe do chyba okolo 400ml?
- Zwiększenie ilosci podawanej witaminy D na 600-800. Polecacie jakąś konkretną? Slyszalam ze lepiej by był to lek a nie suplement diety.

Coś jeszcze?

Ok tyg mnie nie było, próbowałam przeczytać to wszystko i przeczytałam 😜 serio czyta się jak pamiętnik 😂 wczoraj już miałam napisać ale usnęłam 😂 a nie chce odchodzić po cichu bez pożegnania 🤪.

Jak wiecie z mojej historii długo się staraliśmy o Małego😍, (dużo też straciliśmy ale to nie ważne przynajmniej na potrzeby tego wpisu 😜), ważne to co mamy a mamy wspaniałego chłopaka, którego kochamy nad życie i staramy się wychować jak najlepiej potrafimy, poświęcając na tym etapie jego życia cały swój czas (próbujemy wydłużyć dobę ale się nie da 😂).
Przez ostatni czas mocno weszliśmy w temat Montessori i nie ukrywam, że ostatnio wdrażaliśmy metodę w domu w zakresie tzw. Podążania za dzieckiem
Temat jest ciężki i mocno czasochłonny ale mamy nadzieję, że będzie to dobra metoda na wychowywanie naszego syna.
W związku z czym nie mam już niestety tyle czasu na to forum😢.
Chciałam Wam Dziewczyny bardzo podziękować za wsparcie, dobre słowo zarówno w trakcie ciąży jak i po niej (szczególnie, że jestem pierworódką😛)
Liczę na Was👍Mądre Babki jesteście więc wychowamy fajnych ludzi 😍🙏nie we wszystkim się zgadzamy (i może właśnie o to w tym chodzi🤔), wiem napewno Kochamy swoje Szkraby i to jest najważniejsze!
Duuuużo uścisków dla Was i Maluszków bo są słodkie, kochane, niewinne i dobre😍😘🥰
Buziole😘

PS nie usuwam konta zajrzę tutaj za rok - jak będę pamiętać🤪

Hej, a co się u naszych dzieci zmieni po osiagnieciu roczku?
- Na pewno zmiana mleka na nastepny numerek u tych, ktore sa karmione modyfikowanym.
- Zwiększenie liczby posilkow stalych
- Zmniejszenie ilosci wypijanego mleka na dobe do chyba okolo 400ml?
- Zwiększenie ilosci podawanej witaminy D na 600-800. Polecacie jakąś konkretną? Slyszalam ze lepiej by był to lek a nie suplement diety.

Coś jeszcze?

U nas bardzo dużo, mogę się już pochwalić :
Z dniem 28 lutego zdajemy klucze do mieszkania, przeprowadzamy się,
- od 1 marca wracam do starego miejsca pracy,
- mam nadzieję że młoda dostanie się do żłobka 🙃🙃

reklama
Ok tyg mnie nie było, próbowałam przeczytać to wszystko i przeczytałam 😜 serio czyta się jak pamiętnik 😂 wczoraj już miałam napisać ale usnęłam 😂 a nie chce odchodzić po cichu bez pożegnania 🤪.

Jak wiecie z mojej historii długo się staraliśmy o Małego😍, (dużo też straciliśmy ale to nie ważne przynajmniej na potrzeby tego wpisu 😜), ważne to co mamy a mamy wspaniałego chłopaka, którego kochamy nad życie i staramy się wychować jak najlepiej potrafimy, poświęcając na tym etapie jego życia cały swój czas (próbujemy wydłużyć dobę ale się nie da 😂).
Przez ostatni czas mocno weszliśmy w temat Montessori i nie ukrywam, że ostatnio wdrażaliśmy metodę w domu w zakresie tzw. Podążania za dzieckiem
Temat jest ciężki i mocno czasochłonny ale mamy nadzieję, że będzie to dobra metoda na wychowywanie naszego syna.
W związku z czym nie mam już niestety tyle czasu na to forum😢.
Chciałam Wam Dziewczyny bardzo podziękować za wsparcie, dobre słowo zarówno w trakcie ciąży jak i po niej (szczególnie, że jestem pierworódką😛)
Liczę na Was👍Mądre Babki jesteście więc wychowamy fajnych ludzi 😍🙏nie we wszystkim się zgadzamy (i może właśnie o to w tym chodzi🤔), wiem napewno Kochamy swoje Szkraby i to jest najważniejsze!
Duuuużo uścisków dla Was i Maluszków bo są słodkie, kochane, niewinne i dobre😍😘🥰
Buziole😘

PS nie usuwam konta zajrzę tutaj za rok - jak będę pamiętać🤪

No nieeee! Zostań tutaj z nami.
Aż mi się smutno zrobiło. Jakby mi członek rodziny odchodził.
Bo osobiście ja się z wami zżyłam i traktuje was jak taką "familię". Więc @Vaness, odezwij się czasem, daj znać co u was. Zawsze miło się czytało wiadomości od Ciebie

Do góry