reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

O matko ile wy piosenek znacie! Ja mojej w ogóle nie puszczam takiej muzyki, bo wszystko brzmi dla mnie jak kiepskie disco polo, tyle że z dziecinnymi tekstami :D próbowałam kilka razy ale nie zdzierżę. Sama elektroniczna muzyka. Wolimy słuchać polskiego rocka :D aczkolwiek znam kurke Kasię i żaden naćpany Pacek czy inny się do niej nie umywa :D :D ten tekst i wokal stworzył ktoś nieźle zrobiony :D

reklama
Patii, i znów mam to samo, matka jeździ z wózkiem i śpiewa, za dziwaka już mnie mają 🙃
..ale u mnie to dlatego, że muszę odwracać uwagę Melanii od tego, że siedzi w wózku.
To ja nuciłam, ale Nela spała, więc nie było wytłumaczenia 🙈😂 A jak Nela jie śpi i trzeba ją zająć to śpiewam do niej i nie przejmuje się czy ktoś obok przechodzi. Widzą, że śpiewam do dziecka a nie do siebie 😜

Nie słyszałam jeszcze o metodzie z ręcznikiem, powariowali chyba😅 mi też to gadanie zwisa.
A moja mama też potrafi ale bardziej to traktuje jako wspomnienia z naszego dzieciństwa chociaż jak już przegina to jej mówię że np. ją nakarmię tym cukrem jak uważa że taki dobry🤭

moja teściowa jeszcze przed 80 taką i też lubi rządzić ale w tych kwestiach na szczęście się hamuje.

U nas był etap tatatataata i nagle powiedział mama ale tylko parę razy a teraz ciągle gagaga i kyyyyy😅

Te kyyy i gee u naszych dzieci kojarzy mi się z filmem - RRRrrr i jak Ci ludzie pierwotni uczyli się mówić słowo "Kto" 😂

O matko ile wy piosenek znacie! Ja mojej w ogóle nie puszczam takiej muzyki, bo wszystko brzmi dla mnie jak kiepskie disco polo, tyle że z dziecinnymi tekstami :D próbowałam kilka razy ale nie zdzierżę. Sama elektroniczna muzyka. Wolimy słuchać polskiego rocka :D aczkolwiek znam kurke Kasię i żaden naćpany Pacek czy inny się do niej nie umywa :D :D ten tekst i wokal stworzył ktoś nieźle zrobiony :D

Ko ko ko, ko ko ko a to kto 😂😂

A też się pochwalę raz, a co ;)

Załączniki

• _20220203_222232.JPG
    _20220203_222232.JPG
    1,9 MB · Wyświetleń: 83
reklama
A odnośnie Kici Koci,
Czy Wy też macie wrażenie że tam Pacek wiecznie jest zjarany lub na jakiś specyfikach? (Jego oczy 😆)
Pacek zjarany na bank, ale ty widziałaś Julianka? Wielkie i notorycznie przekrwione oczy, ciągle lata jakby miał motorek w tyłku, jak nic amfa 🙈🙈😂😂

...jak mnie nerwią te spiewanki 😅 a naj naj cztery slonie 😅
Jak słyszę My jesteśmy krasnoludki to mam chęć popełnić seppuku 🤣🤣

Moj starszak jak słyszy jak śpiewam "...kundel bury penetruje wszystkie dziury..." to się śmieje, że z tą piosenką coś jest nie tak. A jak śpiewam jagódki to zamyka się w pokoju i błaga abym przestała 😂
Ja Cię proszę, co za zboczona piosenka 🙈🙈😂😂
Razem ze mną kundel bury penetruje wszystkie dziury 🤣 i seks grupowy i zoofilia w jednym 🙈🙈

Ja trochę znam ale włączam bardzo rzadko. Nie cierpię. A maluchy bawią się przy każdej rytmicznej piosence. Moja ostatnio machała głową do Master od Puppets Metallicy, a dzisiaj jej włączyłam Same Suki - teksty może niekoniecznie dla dzieci, ale muzycznie absolutny sztos. I polski rock też wchodzi jak masełko, a na Toola reagowała tak jak mamusia maślanymi oczkami 🙈🙈

Do góry