reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Młoda już śpi bo dziś miała dzień 2 marudzenia, ale i tak było lepiej niż wczoraj, drzemka była jedna a porządna bo 2,5h (godzinę w łóżeczku, resztę przy mnie leżała, ale sobie poleniuchowałam 😂) I tak ją przeciągnęliśmy do 18.30, aż ok 19 poszła spać. Zobaczymy jaka będzie nocka.
Jeżeli chodzi o choinkę, muszę zamówić sobie 40cm na półkę, albo gdzieś kupić jak będę na zakupach
A ja jakiś czas temu zweryfikowałam swoje plany co do choinki. Miała być żywa, pachnąca... tak jak w zeszłym roku ale niestety z obecnym zachowaniem mojego syna jest to niemożliwe 😈w tym roku choinki nie będzie. Przystroję mieszkanie i tyle.. Drzewko w domu byłoby zbyt dużą atrakcją 😀

reklama
A ja jakiś czas temu zweryfikowałam swoje plany co do choinki. Miała być żywa, pachnąca... tak jak w zeszłym roku ale niestety z obecnym zachowaniem mojego syna jest to niemożliwe 😈w tym roku choinki nie będzie. Przystroję mieszkanie i tyle.. Drzewko w domu byłoby zbyt dużą atrakcją 😀
O rany aż takie radykalne środki 😅 chociaż oczami wyobraźni widzę mojego syna jak chwyta się za gałazki i wstaje a potem przewraca się on i choinka🤣🤣🤣u nas na szczęście choinka będzie za zamkniętymi drzwiami a więc dostęp ograniczony🙅‍♀️ ubrana dopiero w wigile albo dzień przed bo jakoś nie przemawia do mnie ubieranie choinki już teraz , do świąt już by była nudna😆😉

O rany aż takie radykalne środki 😅 chociaż oczami wyobraźni widzę mojego syna jak chwyta się za gałazki i wstaje a potem przewraca się on i choinka🤣🤣🤣u nas na szczęście choinka będzie za zamkniętymi drzwiami a więc dostęp ograniczony🙅‍♀️ ubrana dopiero w wigile albo dzień przed bo jakoś nie przemawia do mnie ubieranie choinki już teraz , do świąt już by była nudna😆😉
A my dziś stroiliśmy. Tzn. Obwiesiliśmy 1000 światełek tylko, jest 3 metrowa i... stoi za oknem balkonowym :))) W domu też nie miałabym odwagi.
Dekoracje świąteczne już wjechały, takie neutralne zimowe, na Święta nas nie będzie w Bydgoszczy więc nacieszyć się muszę od teraz.
Dekoracjw tego typu, więc neutralne raczej.

Załączniki

• 20211202_204904.jpg
    20211202_204904.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 66
My na świeta jedziemy do rodziców i tam będzie żywa choinka do sufitu. 2 czy 3 dni mogę go ogarnąć żeby nic nie zrobił sobie i choince 😀ale jakbym miała go pilnować 2 tyg i pomyślę sobie o tych spadających igłach i jak on tymi swoimi małymi nóżkami i rączkami zasuwa żeby zjeść to igliwie albo zakłuć się w oko... O nie nie.. Podziękuję 😆

No i która koleżanka rzuciła czar😁😉, przed chwilą był wrzask i na czterego już był 😅 na szczęście smoczek i ułożenie w pozycji do spania pomogło i śpi dalej🤗

Oj ja czarów rzucać nie umiem...chyba🤣No właśnie smoczek to jest zbawienie...a moja bez smoczkowa niestety:(

Ja też w tym roku nie planuję choinki takiej jak zwykle czyli żywej i dużej...bo już widzę jak tylko przy niej grzebie i zjada jak uda się chwycić igły z podłogi🤣
Za rok nadrobię i będzie na mega wypasie:)
Oczywiście dom będzie pełen skrzatów i ozdób ale choinka w wersji mini:D

A my dziś stroiliśmy. Tzn. Obwiesiliśmy 1000 światełek tylko, jest 3 metrowa i... stoi za oknem balkonowym :))) W domu też nie miałabym odwagi.
Dekoracje świąteczne już wjechały, takie neutralne zimowe, na Święta nas nie będzie w Bydgoszczy więc nacieszyć się muszę od teraz.
Dekoracjw tego typu, więc neutralne raczej.
O ja też się muszę powoli za to się zabrać bo uwielbiam ten czas
:)
I takie dekorację lubię najbardziej...śliczne:)
:)

mój też ma zabawkę premium 😂 silikonowa łyżka cedzakowa (taka z dziurami)
wgl fascynują go dziurki😁
a jeszcze bardziej jak znajdzie jakiś paproszek potrafi tak siedzieć i dłubać żeby go wziąć jakie to jest mega śmieszne 🤣🤣🤣 niestety minus taki, że zamiast w tym czasie coś robić to go obserwuje i mam bekę😍
Byle zbyt szybko nie fascynowaly go inne 'dziurki' 😁😁😁. Przepraszam nie mogłam się powstrzymać 😅😅

reklama
Do góry