reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Są moje wyniki i wszystko w normie nawet TSH 1.6. Tylko strasznie się martwię bo zrobiłam też beta hcg i jest coś małe bo koło 4tys. Ostatni raz badalam 2 lipca i jak wpisałam w kalkulator hcg to pisze ze przyrost 38% czyli poniżej normy :-( W środę wizyta to się dowiem ale raczej nic z tego nie będzie. Byl zarodek tydzien temu i chyba serduszka juz nie zobacze. W poprzednich ciazach nie badalam tak pozno juz hcg to nie wiem jak rosnie. Niby w normie sie mieszcze na poczatek 7 tygodnia (6+2). Pozostaje czekać na usg :-(

reklama
Są moje wyniki i wszystko w normie nawet TSH 1.6. Tylko strasznie się martwię bo zrobiłam też beta hcg i jest coś małe bo koło 4tys. Ostatni raz badalam 2 lipca i jak wpisałam w kalkulator hcg to pisze ze przyrost 38% czyli poniżej normy :-( W środę wizyta to się dowiem ale raczej nic z tego nie będzie. Byl zarodek tydzien temu i chyba serduszka juz nie zobacze. W poprzednich ciazach nie badalam tak pozno juz hcg to nie wiem jak rosnie. Niby w normie sie mieszcze na poczatek 7 tygodnia (6+2). Pozostaje czekać na usg :-(

Jest nas tu kilka z przyrostem 40procentowym.

Wklejam ponownie, to co znalazłam na internecie. :happy2:

Wysokość stężenia hCG w surowicy krwi powinna podwajać się każdego drugiego lub trzeciego dnia (w początkowych tygodniach ciąży). Wartości winny wzrastać nie mniej niż o 66% w ciągu 48 godzin, o 114% w ciągu 72 godzin i o 175% w ciągu 96 godzin. Osiągając poziom 1.200-6.000 mIU/ml wzrost spowalnia – podwojenie następuje co każde 72-96 godzin

Wysokość stężenia hCG w surowicy krwi powinna podwajać się każdego drugiego lub trzeciego dnia (w początkowych tygodniach ciąży). Wartości winny wzrastać nie mniej niż o 66% w ciągu 48 godzin, o 114% w ciągu 72 godzin i o 175% w ciągu 96 godzin. Osiągając poziom 1.200-6.000 mIU/ml wzrost spowalnia – podwojenie następuje co każde 72-96 godzin
Też mam nadzieję że po takim czasie już nie musi być te 66%

Byłam u lekarza sprawdził mi Blizne bo się o nią bałam a on do mnie że tak wygląda że mogę mieć jeszcze 5 cięć 😂 u mnie 4 TC jutro idę po zwolnienie i skierowanie na badania
Właśnie się zastanawiam czy lekarz na wczesnym etapie może wypisać l4 ?( 5tc?) Ja pracuje w psychiatrycznym z zaburzonymi i agresywnymi pacjentami ( troszkę się boje o ataki agresji z ich strony ) 🙃

Jutro się dowiem jak po tygodniu wygląda krwiak. Cały czas plamie. Okaże się czy zostaje czy opuszczę forum.
Wszystko ogarniam jak zawsze z wyjątkiem noszenie bardzo ciężkich zakupów.

U mnie to będzie 4 cięcie (mięśniak + 2 CC) ostatnie rok temu i wtedy proponowali przy porodzie nawet poród naturalny, bo tak zwlekali, że miałam parte... ).:) Lekarz zapytał czy nie za wcześnie ciąża ... Powiedziałam, że przecież rok minął. U mnie 4 z przodu, więc nie zwlekaliśmy. W zanadrzu 5 mięśniaków. ;)
W takim razie czekam na info😉

reklama

Dziękuję czyli jest nadzieja ❤

Do góry