reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Nie mamy duszności i dzisiaj do 6 spała sama w łóżeczku ale zrobiliśmy 20 stopni w pokoju bo lekarz kazał żeby było zimno i może od tego. Sen podobno jest dobry więc fajnie że spała może to krok do poprawy
A nawilżacz powietrza macie? Dobra rzecz i też wskazana przy chorobach i katarach

reklama
My już tydzień z tym katarem, Nastka ma nos zawalony ciągle, w nocy rzęźi, jedynie w nocy dobrze spi, lecz jak się przebudzi to i tak odciągam jej nos. Nie przejdzie jej do wtorku to pójdziemy znow do lekarza, dobrze że nie ma kaszlu.
Idźcie, wiadomo, że lepiej sprawdzić czy wszystko ok, ale też jakby wszystko było ok to nie przejmuj się, jeżeli katar będzie trwał z 2 tygodnie nawet lub kilka dni więcej-tak mi powiedziała nasza pediatra, że tyle te katary trwają u dzieci. A tygodniowy katar to w sumie tylko u doroslych a i to nie jest zasada 😕 byle tylko katar był przezroczysty, no max biały, a nie kolorowy.

Idźcie, wiadomo, że lepiej sprawdzić czy wszystko ok, ale też jakby wszystko było ok to nie przejmuj się, jeżeli katar będzie trwał z 2 tygodnie nawet lub kilka dni więcej-tak mi powiedziała nasza pediatra, że tyle te katary trwają u dzieci. A tygodniowy katar to w sumie tylko u doroslych a i to nie jest zasada 😕 byle tylko katar był przezroczysty, no max biały, a nie kolorowy.
U nas właśnie białe glutki a wodnista wydzielina. No wiadomo że może ten katar trwać, zobaczymy. Wolę właśnie sprawdzić czy może gdzieś niżej nie schodzi

Tomek przy zapaleniu oskrzeli z RSV miał wzorcową temperaturę ciała. Zero gorączki. Zresztą pozostała 25-tka niemowląt na oddziale również nie miała, a wszyscy leżeliśmy z tym samym. Jedynienpytałyśmy się nawzajem: "płuca, czy oskrzela?"
Matko tyle dzieci na jednym oddziale 😢toć to "głośno" cały czas a te biedne dzieci pewnie ledwo zasnąć mogą😞

Załączniki

• Screenshot_20211128-193008_Gallery.jpg
    Screenshot_20211128-193008_Gallery.jpg
    32,3 KB · Wyświetleń: 66
reklama
U nas z zębami tak samo lekarz mówił ze 40 % tego choróbska to zasługa zębów 😅 Haha na święta....... na pewno coś będzie albo kolejne zęby 🤣🤣🤣 jeszcze się nie przyzwyczaiłaś? 🤭😉
Powiem tak dla mnie dopóki nie muszę łączyć tego z pracą zawodową to jest ok. gorzej gdybym musiała już teraz jeździć do pracy to by pewnie zmęczenie było 😉
No to u mnie też była choroba połączona z zębami tylko ona na rekord poszła i jedna choroba a 5 zębów wyszło w przeciągu 2 tyg:oi 6 też już się zbiera..będziemy mieć łącznie 8....oj był hardcore...był:oops:
Nasza zaległa sesja na 8 miesięcy 🥰
Oj jakby nie można było zostawić zdjęcia chociaż do końca dnia...🤣
No nie dane mi zobaczyć kawalera bo zawsze się spóźnię:oops:
A to nasza sesja.. Oczywiście była robiona 2 dni po czasie 😀
Ale słodziak😍
Już zajęty przez jakąś marcową koleżankę???
Bo już się gubię a dla Igi żadnego nie znalazłam jeszcze😁
Chociaż ona "temperamentna" więc nie wiem czy ją tutaj reklamować🤣żarcik...:)
❄️Właśnie wyjrzałam przez okno 🌨️ i zrodziło się w mojej głowie pytanie. Kupujecie w tym roku swoim dzieciom sanki 😁🤔
Ja mam plan żeby pożyczyć od kogoś i sprawdzić czy ona w ogóle będzie czerpać z tego przyjemność, bo z nią to jest tak że to co innym dzieciom pasuje to niekoniecznie jej....a tutaj trzeba pasów użyć i może być problem:oops:

@Lipaaa ile śniegu....wow🥰jaka zadowolona Maja...super😘

Do góry