reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Melania spała jak zawsze 😅
Od 20 do 7. Cycu w nocy non stop. Czyli normalnie.
Ciekawa jestem ile ona mleka wypija tak w nocy. Wy tu podajecie jakieś mililitry, a ja bladego pojęcia nie mam ile ona zjada 🤔
Czy matki z dziećmi na piersi macie jakąś wiedzę w tej sprawie?
Ja nie wiem nawet ile razy w ciągu nocy moje dziecko je, a co dopiero jaką ilość :) czasem zasypia po 2 łykach, czasem ja zasypiam zanim skończy, czasem się nie budzę wcale... :D ostatnio całe noce z cyckiem w buzi i zaczyna się marudzenie, ale już wiem że właśnie wchodzimy w ten skok, w trakcie którego większość z was już jest. Ogólnie mam już dość tego kp, męczy mnie, bolą mnie plecy, nie wiem jak długo to potrwa chociaż nie chcę jej odstawiac na siłę, niech sama zdecyduje. A wy mamy kp? Planujecie długie karmienie?

reklama
Jaki słodziak 😍 Biedactwo z tą wysypką 😞 Neli nie smarowałam cały weekend bo na wyjeździe byliśmy i ciągle jeździliśmy, w niedzielę sesja świateczna była i nie było czasu na smarowanie i znów pojawiły się te czerwone placki i Wysypka na plecach i brzuchu 😩
U nas chyba tym razem po zjedzeniu dorsza albo kaszki takiej smakowej truskawkowej a sama nie wiem bo po mleku już tak nie miał. Wiem co czujesz, za każdym razem jak myślę, że już jesteśmy na prostej i ogarnęliśmy alergie to o a wraca jak bumerang🤷‍♀️

O tak😄 Maja ja Cię cały czas gonię 😅😉😉
Buziaki dla Was miłego świętowania 😘
Ps. Żeby zdjęcia były ciekawsze dopadła nas wysypka🤷‍♀️więc sesja przełożona😉
Wszystkiego Najlepszego dla 8-miesięczniaków🥳
🥰

O tak😄 Maja ja Cię cały czas gonię 😅😉😉
Buziaki dla Was miłego świętowania 😘
Ps. Żeby zdjęcia były ciekawsze dopadła nas wysypka🤷‍♀️więc sesja przełożona😉
O jejku biedaczek...a co tym razem winowajcą???
Nela od miesiąca nie chce kaszki jeść. Po jednej łyżeczce zamyka mocno usta i nie zje. Dzisiaj kupiłam jej Kaszkę jaglana i jutro podam jej z musem jabłkowym, zobaczymy czy zje.
Tylko moja kiedyś zjadała z 60 ml mleka zrobiona kaszkę a teraz protestuje:(
Daj znać jak u Was ta jaglana się sprawdzi:)
U nas chyba tym razem po zjedzeniu dorsza albo kaszki takiej smakowej truskawkowej a sama nie wiem bo po mleku już tak nie miał. Wiem co czujesz, za każdym razem jak myślę, że już jesteśmy na prostej i ogarnęliśmy alergie to o a wraca jak bumerang🤷‍♀️
Już mam odpowiedź na pytanie powyżej:)
no to akurat dwa dość mocne alergeny....ja się truskawek boję podać skoro po malinach ma wysypkę...oby szybko zeszło....

Ja nie wiem nawet ile razy w ciągu nocy moje dziecko je, a co dopiero jaką ilość :) czasem zasypia po 2 łykach, czasem ja zasypiam zanim skończy, czasem się nie budzę wcale... :D ostatnio całe noce z cyckiem w buzi i zaczyna się marudzenie, ale już wiem że właśnie wchodzimy w ten skok, w trakcie którego większość z was już jest. Ogólnie mam już dość tego kp, męczy mnie, bolą mnie plecy, nie wiem jak długo to potrwa chociaż nie chcę jej odstawiac na siłę, niech sama zdecyduje. A wy mamy kp? Planujecie długie karmienie?
Dobrusię karmiłam 3 lata bez miesiąca, pewnie karmiłabym dalej, gdyby mnie tak piersi w ciąży nie bolały. Teraz się nie nastawiam na szybkie zakończenie, najchętniej karmiłabym do samoodstawienia, ale nie dłużej niż do 4 lat, choć chętniej bliżej 3 🙈🙈

Wszystkiego Najlepszego dla 8-miesięczniaków🥳
🥰

O jejku biedaczek...a co tym razem winowajcą???

Tylko moja kiedyś zjadała z 60 ml mleka zrobiona kaszkę a teraz protestuje:(
Daj znać jak u Was ta jaglana się sprawdzi:)

Już mam odpowiedź na pytanie powyżej:)
no to akurat dwa dość mocne alergeny....ja się truskawek boję podać skoro po malinach ma wysypkę...oby szybko zeszło....
On tą zupkę z dorszem już jadł ale wtedy chyba nie był taki wysypany a w tej kaszce to taka minimalna ilość tych truskawek wiesz ja nawet nie dodałam tylko to co było w tym proszku a długo się zastanawiałam czy ją kupić 😅 i stwierdziłam że to taka mała ilość tych truskawek że zaryzykuje no i mam . Ta mieszanka alergi na mleko i jeszcze jedzenie to jakaś masakra bo nigdy nie wiadomo co tak naprawdę uczula.

Chce odstawiać po roku czasu, myślę że tak będzie rozsądnie. Dłużej nie chce.

Ciągle nie wiem. Może się samo rozwiąże jakoś to odstawienie. Ja i Melania to lubimy i to taka wygoda jak gdzieś idziemy.
Wracam w kwietniu do pracy, jak skończy rok to już coś postanowię.

Moje siedzące dziecko, siedzi sobie całe dnie i już do mistrzostwa dochodzi w dziedzinie siad w różnych pozycjach 🙃

Załączniki

• 20211116_175207.jpg
    20211116_175207.jpg
    892 KB · Wyświetleń: 68
reklama
Zanim urodziłam Jaśka to nie chciałam karmić dłużej niż rok ale im jest starszy to uważam że to nie jest takie złe 😀 nie wiem tylko jak z powrotem do pracy. Jak wrócę po macierzyńskim to czy uda mi się pogodzić kp z pracą. I zastanawia mnie jedna rzecz.. Bo kiedyś na placu zabaw napatrzyłam się na chłopca tak ok.dwuletniego jak wręcz rozbierał swoją mamę bo koniecznie chciał cyca.. Siedzieli w piaskownicy z innymi dziećmi a on płakał, krzyczał że koniecznie chce pic...Mama oferowała mu inne rzeczy do jedzenia, picia ale nie dał się przekonać. Ma któraś z Was jakies doświadczenie w tej sprawie? Że np.cyc tylko rano i wieczorem a w ciągu dnia inne jedzenie.?da się tak ogarnąć maluszka?

Do góry