Ja nie wiem nawet ile razy w ciągu nocy moje dziecko je, a co dopiero jaką ilość czasem zasypia po 2 łykach, czasem ja zasypiam zanim skończy, czasem się nie budzę wcale... ostatnio całe noce z cyckiem w buzi i zaczyna się marudzenie, ale już wiem że właśnie wchodzimy w ten skok, w trakcie którego większość z was już jest. Ogólnie mam już dość tego kp, męczy mnie, bolą mnie plecy, nie wiem jak długo to potrwa chociaż nie chcę jej odstawiac na siłę, niech sama zdecyduje. A wy mamy kp? Planujecie długie karmienie?Melania spała jak zawsze
Od 20 do 7. Cycu w nocy non stop. Czyli normalnie.
Ciekawa jestem ile ona mleka wypija tak w nocy. Wy tu podajecie jakieś mililitry, a ja bladego pojęcia nie mam ile ona zjada
Czy matki z dziećmi na piersi macie jakąś wiedzę w tej sprawie?
reklama
Niedługo mama
Fanka BB :)
U nas chyba tym razem po zjedzeniu dorsza albo kaszki takiej smakowej truskawkowej a sama nie wiem bo po mleku już tak nie miał. Wiem co czujesz, za każdym razem jak myślę, że już jesteśmy na prostej i ogarnęliśmy alergie to o a wraca jak bumerangJaki słodziak Biedactwo z tą wysypką Neli nie smarowałam cały weekend bo na wyjeździe byliśmy i ciągle jeździliśmy, w niedzielę sesja świateczna była i nie było czasu na smarowanie i znów pojawiły się te czerwone placki i Wysypka na plecach i brzuchu
E
ecza
Gość
@Niedługo mama jak tam, świętujecie?
Wszystkiego Najlepszego dla 8-miesięczniakówO tak Maja ja Cię cały czas gonię
Buziaki dla Was miłego świętowania
Ps. Żeby zdjęcia były ciekawsze dopadła nas wysypkawięc sesja przełożona
O jejku biedaczek...a co tym razem winowajcą???O tak Maja ja Cię cały czas gonię
Buziaki dla Was miłego świętowania
Ps. Żeby zdjęcia były ciekawsze dopadła nas wysypkawięc sesja przełożona
Tylko moja kiedyś zjadała z 60 ml mleka zrobiona kaszkę a teraz protestujeNela od miesiąca nie chce kaszki jeść. Po jednej łyżeczce zamyka mocno usta i nie zje. Dzisiaj kupiłam jej Kaszkę jaglana i jutro podam jej z musem jabłkowym, zobaczymy czy zje.
Daj znać jak u Was ta jaglana się sprawdzi
Już mam odpowiedź na pytanie powyżejU nas chyba tym razem po zjedzeniu dorsza albo kaszki takiej smakowej truskawkowej a sama nie wiem bo po mleku już tak nie miał. Wiem co czujesz, za każdym razem jak myślę, że już jesteśmy na prostej i ogarnęliśmy alergie to o a wraca jak bumerang
no to akurat dwa dość mocne alergeny....ja się truskawek boję podać skoro po malinach ma wysypkę...oby szybko zeszło....
karoo-kp
Mama Jagodzianki
Dobrusię karmiłam 3 lata bez miesiąca, pewnie karmiłabym dalej, gdyby mnie tak piersi w ciąży nie bolały. Teraz się nie nastawiam na szybkie zakończenie, najchętniej karmiłabym do samoodstawienia, ale nie dłużej niż do 4 lat, choć chętniej bliżej 3Ja nie wiem nawet ile razy w ciągu nocy moje dziecko je, a co dopiero jaką ilość czasem zasypia po 2 łykach, czasem ja zasypiam zanim skończy, czasem się nie budzę wcale... ostatnio całe noce z cyckiem w buzi i zaczyna się marudzenie, ale już wiem że właśnie wchodzimy w ten skok, w trakcie którego większość z was już jest. Ogólnie mam już dość tego kp, męczy mnie, bolą mnie plecy, nie wiem jak długo to potrwa chociaż nie chcę jej odstawiac na siłę, niech sama zdecyduje. A wy mamy kp? Planujecie długie karmienie?
Niedługo mama
Tylko wiesz póki co mój syn nie posiedzi sobie z Mają bo nie ma czasu nauczyć się siadać ale w sumie z tego co pokazywałaś to Majka nie z tych co lubią siedzieć więc racja pasują do siebie i na pewno się dogadają ❤Już dawno dogonil...
Ty....Ale oni do siebie pasują ✌❤
Mary2094
To chyba tylko Ja tutaj po młodej jak coś dojadam mama śmietnik przyjmieJa odmierzam tylko po to żeby wiedzieć ile zrobić bo szkoda mi wyrzucać. Ogólnie nie lubię wyrzucać jedzenia a wmuszac w dziecko też nie będę więc orientacyjnie wolę wiedzieć ile zjada
Niedługo mama
On tą zupkę z dorszem już jadł ale wtedy chyba nie był taki wysypany a w tej kaszce to taka minimalna ilość tych truskawek wiesz ja nawet nie dodałam tylko to co było w tym proszku a długo się zastanawiałam czy ją kupić i stwierdziłam że to taka mała ilość tych truskawek że zaryzykuje no i mam . Ta mieszanka alergi na mleko i jeszcze jedzenie to jakaś masakra bo nigdy nie wiadomo co tak naprawdę uczula.Wszystkiego Najlepszego dla 8-miesięczniaków
O jejku biedaczek...a co tym razem winowajcą???
Tylko moja kiedyś zjadała z 60 ml mleka zrobiona kaszkę a teraz protestuje
Daj znać jak u Was ta jaglana się sprawdzi
Już mam odpowiedź na pytanie powyżej
no to akurat dwa dość mocne alergeny....ja się truskawek boję podać skoro po malinach ma wysypkę...oby szybko zeszło....
Mary2094
Chce odstawiać po roku czasu, myślę że tak będzie rozsądnie. Dłużej nie chce.Ja nie wiem nawet ile razy w ciągu nocy moje dziecko je, a co dopiero jaką ilość czasem zasypia po 2 łykach, czasem ja zasypiam zanim skończy, czasem się nie budzę wcale... ostatnio całe noce z cyckiem w buzi i zaczyna się marudzenie, ale już wiem że właśnie wchodzimy w ten skok, w trakcie którego większość z was już jest. Ogólnie mam już dość tego kp, męczy mnie, bolą mnie plecy, nie wiem jak długo to potrwa chociaż nie chcę jej odstawiac na siłę, niech sama zdecyduje. A wy mamy kp? Planujecie długie karmienie?
MamM
Ciągle nie wiem. Może się samo rozwiąże jakoś to odstawienie. Ja i Melania to lubimy i to taka wygoda jak gdzieś idziemy.Ja nie wiem nawet ile razy w ciągu nocy moje dziecko je, a co dopiero jaką ilość czasem zasypia po 2 łykach, czasem ja zasypiam zanim skończy, czasem się nie budzę wcale... ostatnio całe noce z cyckiem w buzi i zaczyna się marudzenie, ale już wiem że właśnie wchodzimy w ten skok, w trakcie którego większość z was już jest. Ogólnie mam już dość tego kp, męczy mnie, bolą mnie plecy, nie wiem jak długo to potrwa chociaż nie chcę jej odstawiac na siłę, niech sama zdecyduje. A wy mamy kp? Planujecie długie karmienie?
Wracam w kwietniu do pracy, jak skończy rok to już coś postanowię.
Moje siedzące dziecko, siedzi sobie całe dnie i już do mistrzostwa dochodzi w dziedzinie siad w różnych pozycjach
Załączniki
reklama
Zanim urodziłam Jaśka to nie chciałam karmić dłużej niż rok ale im jest starszy to uważam że to nie jest takie złe nie wiem tylko jak z powrotem do pracy. Jak wrócę po macierzyńskim to czy uda mi się pogodzić kp z pracą. I zastanawia mnie jedna rzecz.. Bo kiedyś na placu zabaw napatrzyłam się na chłopca tak ok.dwuletniego jak wręcz rozbierał swoją mamę bo koniecznie chciał cyca.. Siedzieli w piaskownicy z innymi dziećmi a on płakał, krzyczał że koniecznie chce pic...Mama oferowała mu inne rzeczy do jedzenia, picia ale nie dał się przekonać. Ma któraś z Was jakies doświadczenie w tej sprawie? Że np.cyc tylko rano i wieczorem a w ciągu dnia inne jedzenie.?da się tak ogarnąć maluszka?Ja nie wiem nawet ile razy w ciągu nocy moje dziecko je, a co dopiero jaką ilość czasem zasypia po 2 łykach, czasem ja zasypiam zanim skończy, czasem się nie budzę wcale... ostatnio całe noce z cyckiem w buzi i zaczyna się marudzenie, ale już wiem że właśnie wchodzimy w ten skok, w trakcie którego większość z was już jest. Ogólnie mam już dość tego kp, męczy mnie, bolą mnie plecy, nie wiem jak długo to potrwa chociaż nie chcę jej odstawiac na siłę, niech sama zdecyduje. A wy mamy kp? Planujecie długie karmienie?