reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Skorzystam z pomysłów, bo tak gotuję codziennie i piekę na okrągło coś. Młoda właśnie dziś pogardziła obiadem, spróbowała i nie chciała dalej jeść, a robilam placuszki siekane z papryką, cukinią, kurczakiem.

No i znów mamy wyniki skoku - Panna stanęła w łóżeczku. Nagle jednego tygodnia i raczkowanie i stanie 🤯
Jeju, cudnie 🥰
Ale szczczęście ma na twarzyczce, chchlik mały 😀

reklama
Skorzystam z pomysłów, bo tak gotuję codziennie i piekę na okrągło coś. Młoda właśnie dziś pogardziła obiadem, spróbowała i nie chciała dalej jeść, a robilam placuszki siekane z papryką, cukinią, kurczakiem.

No i znów mamy wyniki skoku - Panna stanęła w łóżeczku. Nagle jednego tygodnia i raczkowanie i stanie 🤯
Ale jak pewnie panna stoi😍 Jasiek tydzień temu ledwo zaczął raczkować a teraz wszędzie wstaje na nogi.. Już nie mogę sobie z nim poradzić, w lozeczku wstaje, przy kanapie.. Chyba mu owine głowę folią bąbelkową żeby sobie guzów nie narobił 😂a tak poważnie to latam za nim jak głupia bo jak mu zabronię gdzies iść to odrazu awanti😵

Co dajecie dzieciom na śniadanie?
Nelka od kilku tyg nie chce jeść kaszki kompletnie, zaciska mocno usta i odwraca głowę. Dawałam jej 3 razy chlebek z masełkiem, ale nie może tego codziennie jeść 😜 Na razie jajko i dania z jajkiem odpadają, ale możecie też takie dania napisać.
Jaśka ulubione śniadanie to jajecznica i do tego chlebek z masełkiem. Jeszcze nigdy nie odmówił. Nie je często bo zazwyczaj robię jak jesteśmy na wsi i mamy jajka prosto spod kury 😁

Ale jak pewnie panna stoi😍 Jasiek tydzień temu ledwo zaczął raczkować a teraz wszędzie wstaje na nogi.. Już nie mogę sobie z nim poradzić, w lozeczku wstaje, przy kanapie.. Chyba mu owine głowę folią bąbelkową żeby sobie guzów nie narobił 😂a tak poważnie to latam za nim jak głupia bo jak mu zabronię gdzies iść to odrazu awanti😵
O to u nas awantura jak zabiorę jej coś czym się nie powinna bawić - np brudnymi papciami albo idzie do nawilżacza powietrza i próbuje go przewrócić.

O to u nas awantura jak zabiorę jej coś czym się nie powinna bawić - np brudnymi papciami albo idzie do nawilżacza powietrza i próbuje go przewrócić.
Jaśka interesuje najbardziej dekoder, Xbox i latarenki które stały na podłodze.. Już nie stoją bo polała się pierwsza krew... Skaleczył się w nos i czoło... 🤕 Ale go to wogole nie ruszyło i broił dalej 😈

To u nas pies nie zraził, cały czas goni za ogonem 😃
Oj jak ja bym chciała żeby Jasiek wychowywał się z psem.. Niestety minął się w czasie z moim ukochanym psiurkiem 😔 narazie nie jestem gotowa na kolejnego psa a poza tym nie wyobrażam sobie niemowlaka i szczeniaka w jednym domu.. Co innego już taki odchowany pies.. Na szczęście Jasiek ma kontakt ze zwierzakami bo rodzice mają w domu dwa psy a dziś np byli u nas znajomi z dwoma psami i Mały miał radoche jak nie wiem 😁

Co dajecie dzieciom na śniadanie?
Nelka od kilku tyg nie chce jeść kaszki kompletnie, zaciska mocno usta i odwraca głowę. Dawałam jej 3 razy chlebek z masełkiem, ale nie może tego codziennie jeść 😜 Na razie jajko i dania z jajkiem odpadają, ale możecie też takie dania napisać.
u nas najlepiej
- wchodzą kaszki różne: jaglana, ryżowa, owsiana, pszenna z dodatkiem owoców albo warzyw czasem jak nie mam dodaję różdżkę Helpa i też jest super
- jajka z bananem
- placuszki z bielucha ja piekę w piekarniku bez tłuszczu (nie chce podawać smażonego)
- gofry (albo różne rodzaje chlebka) z dyniotellą* (tylko w weekend nie mam czasu robić w tyg.😂)

*dyniotella zamiast nutelli - 1 szklanka puree z dyni (najlepiej swoje), 1 banan, garść daktyli, 1 łyżka kakao. Daktyle moczysz 10 minut w gorącej wodzie. Wszystkie składniki blendujesz do uzyskania gładkiej masy.

reklama
Oj jak ja bym chciała żeby Jasiek wychowywał się z psem.. Niestety minął się w czasie z moim ukochanym psiurkiem 😔 narazie nie jestem gotowa na kolejnego psa a poza tym nie wyobrażam sobie niemowlaka i szczeniaka w jednym domu.. Co innego już taki odchowany pies.. Na szczęście Jasiek ma kontakt ze zwierzakami bo rodzice mają w domu dwa psy a dziś np byli u nas znajomi z dwoma psami i Mały miał radoche jak nie wiem 😁

Dlaczego zwierzaki nie mogą żyć wiecznie? Cały czas bardzo tęsknię za swoim owczarkiem niemieckim, mądra psina była i bardzo kochana. Mama moja przez rok dochodziła do siebie aby wziąć innego psa i teraz kompletnie zwariowała na jego punkcie.

Do góry