reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Dziewczyny mam pytanie my dzisiaj mamy skończone 8 miesięcy i od dwóch dni jakoś mała.nie chce spać 🤔zazwyczaj 19.00-19.15 już spała mimo że drzemkę jeszcze o 15 miała. A teraz potrafi już od 13-14 nie spać i przychodzi ta godzina 19 przy mleku odlatuje a jak się butla skonczy to oczy jak 5 złotych🙄gdyby jeszcze dłużej pospala a ona wstaje normalnie po 6

Dziewczyny mam pytanie my dzisiaj mamy skończone 8 miesięcy i od dwóch dni jakoś mała.nie chce spać 🤔zazwyczaj 19.00-19.15 już spała mimo że drzemkę jeszcze o 15 miała. A teraz potrafi już od 13-14 nie spać i przychodzi ta godzina 19 przy mleku odlatuje a jak się butla skonczy to oczy jak 5 złotych🙄gdyby jeszcze dłużej pospala a ona wstaje normalnie po 6
Zależy ile śpi?
8 ms standardowo śpi 12-15h
mój jak patrzę na analizę 8 ms to narazie jest średnio ok 11h (ale pełne 9 ms przed nami więc może coś podskoczy) jednak myślę, że nie ma reguły 😬

Zależy ile śpi?
8 ms standardowo śpi 12-15h
mój jak patrzę na analizę 8 ms to narazie jest średnio ok 11h (ale pełne 9 ms przed nami więc może coś podskoczy) jednak myślę, że nie ma reguły 😬
W dzień śpi 2-2,5 godziny i w nocy.z reguły spała 11. Teraz mąż ją usypiania i jak się z nią położył do łóżka to zasnela. Jakby potrzebowała bliskości

Co jak co muszę oddać Nastce ze czasem z oporem a czasem jak mucha pada ale zawsze ok 20 spi I tylko budzi się na chwile by dopić mleko, i tak było od jej narodzin. W nocy 2 max pobudki, i nocami nadrabia cały nieprzespany dzień. Minimum te ok 10 - 12h jeszcze śpi. Dzień do dnia nie jest podobny. Np od 15 Nastka nie spała aż do ok 20.. mamy problem z zasypianiem w ciągu dnia gdyż za dużo się dzieje, a ona nie chce spać bo przecież jest tyle rzeczy do odkrywania i tyle zabawy 😄😁

W dzień śpi 2-2,5 godziny i w nocy.z reguły spała 11. Teraz mąż ją usypiania i jak się z nią położył do łóżka to zasnela. Jakby potrzebowała bliskości
no to super spała 13h 😆 mój ostatnio tyle przesypiał w 5 ms naprawdę nie jest źle 👍
od 21-6 chciałabym żeby Staszek tak spał
u nas śpi od 20 ale przed północą wjezdza mleko potem g.3-4 a i tak pośpi do 6 - 7
jak jesteś zmęczona kładź się z nią ja czasem tak robię nawet w ciągu dnia. Dzisiaj we 3 mieliśmy 1h drzemki koło 10😂

U nas także zdumienie, jak to maleństwo dużo już wie :)

Już od jakiegoś czasu potrafi pokazać słoneczko w książkach, robi papa, bije brawo... ☺ - Patii widziała 😅 a jeszcze "przed chwilą" nie umiała obrócić się na brzuch 🥰
Popieram 🤗 Maja rozwojowo to tak jakby 2 miesiące do przodu 😀 Fizycznie to było wiadome, ale teraz także intelektualnie 😀

Ja dostałam też porcelanę na ślub od całej brygady z pracy i sztućce Gerlacha. Czekają na przeprowadzkę w kartonach 🙂
też dostaliśmy sztućce Gerlacha w prezencie ślubnym, zestaw na 12 osób - wtedy koperta w prezencie dopiero wchodziła w modę - i używamy ich codziennie od 19 lat, są niezniszczalne💪💪

Co jak co muszę oddać Nastce ze czasem z oporem a czasem jak mucha pada ale zawsze ok 20 spi I tylko budzi się na chwile by dopić mleko, i tak było od jej narodzin. W nocy 2 max pobudki, i nocami nadrabia cały nieprzespany dzień. Minimum te ok 10 - 12h jeszcze śpi. Dzień do dnia nie jest podobny. Np od 15 Nastka nie spała aż do ok 20.. mamy problem z zasypianiem w ciągu dnia gdyż za dużo się dzieje, a ona nie chce spać bo przecież jest tyle rzeczy do odkrywania i tyle zabawy 😄😁
no to Tobie to już wybitny śpioch się trafił i Ty się martwisz o drzemkę popołudniową 🙄ewidentnie sama sobie reguluje w ten sposób czas spania poprostu już nie potrzebuje 😂
mój potrafi o 3 wstać i się bawić do do 4-5 oczywiście teraz 😜 dzisiaj było to samo ja od 3 go bujam o 4 M się dopiero obudził i zdziwiony ze nie śpimy wygłupy w łóżku do 5 po czym mówimy dobra idziemy na mate a M może spróbujmy jeszcze smoka śpimy smoka a ten się przekręcił i w kimę 😂😂😂 a chwilę wcześniej się chchraliśmy🤦🏻‍♀️

reklama
Ja się raczej zastanawiam nad tym plastikiem także u mnie odpada, za dużo stanowczo plastiku w życiu ☹️
Kiedyś dzieci jeździły na zamknięte place zabaw ( takie bawilandie ), w których byly ogromne baseny z mnóstwem kulek plastikowych i co, żyje każdy z nas, nie zatrulismy się nimi, zdrowi jesteśmy i całkiem sprawni 😅 myślę, że tutaj @Vaness to już chyba lekka obsesja na punkcie plastiku i innych tego typu rzeczy 😜 Od zabawy plastikowymi zabawkami jeszcze nikt nie umarł 😉

Do góry