reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Dziewczyny mam pytanie my dzisiaj mamy skończone 8 miesięcy i od dwóch dni jakoś mała.nie chce spać 🤔zazwyczaj 19.00-19.15 już spała mimo że drzemkę jeszcze o 15 miała. A teraz potrafi już od 13-14 nie spać i przychodzi ta godzina 19 przy mleku odlatuje a jak się butla skonczy to oczy jak 5 złotych🙄gdyby jeszcze dłużej pospala a ona wstaje normalnie po 6

Dziewczyny mam pytanie my dzisiaj mamy skończone 8 miesięcy i od dwóch dni jakoś mała.nie chce spać 🤔zazwyczaj 19.00-19.15 już spała mimo że drzemkę jeszcze o 15 miała. A teraz potrafi już od 13-14 nie spać i przychodzi ta godzina 19 przy mleku odlatuje a jak się butla skonczy to oczy jak 5 złotych🙄gdyby jeszcze dłużej pospala a ona wstaje normalnie po 6
Zależy ile śpi?
8 ms standardowo śpi 12-15h
mój jak patrzę na analizę 8 ms to narazie jest średnio ok 11h (ale pełne 9 ms przed nami więc może coś podskoczy) jednak myślę, że nie ma reguły 😬

Zależy ile śpi?
8 ms standardowo śpi 12-15h
mój jak patrzę na analizę 8 ms to narazie jest średnio ok 11h (ale pełne 9 ms przed nami więc może coś podskoczy) jednak myślę, że nie ma reguły 😬
W dzień śpi 2-2,5 godziny i w nocy.z reguły spała 11. Teraz mąż ją usypiania i jak się z nią położył do łóżka to zasnela. Jakby potrzebowała bliskości

Co jak co muszę oddać Nastce ze czasem z oporem a czasem jak mucha pada ale zawsze ok 20 spi I tylko budzi się na chwile by dopić mleko, i tak było od jej narodzin. W nocy 2 max pobudki, i nocami nadrabia cały nieprzespany dzień. Minimum te ok 10 - 12h jeszcze śpi. Dzień do dnia nie jest podobny. Np od 15 Nastka nie spała aż do ok 20.. mamy problem z zasypianiem w ciągu dnia gdyż za dużo się dzieje, a ona nie chce spać bo przecież jest tyle rzeczy do odkrywania i tyle zabawy 😄😁

W dzień śpi 2-2,5 godziny i w nocy.z reguły spała 11. Teraz mąż ją usypiania i jak się z nią położył do łóżka to zasnela. Jakby potrzebowała bliskości
no to super spała 13h 😆 mój ostatnio tyle przesypiał w 5 ms naprawdę nie jest źle 👍
od 21-6 chciałabym żeby Staszek tak spał
u nas śpi od 20 ale przed północą wjezdza mleko potem g.3-4 a i tak pośpi do 6 - 7
jak jesteś zmęczona kładź się z nią ja czasem tak robię nawet w ciągu dnia. Dzisiaj we 3 mieliśmy 1h drzemki koło 10😂

U nas także zdumienie, jak to maleństwo dużo już wie :)

Już od jakiegoś czasu potrafi pokazać słoneczko w książkach, robi papa, bije brawo... ☺ - Patii widziała 😅 a jeszcze "przed chwilą" nie umiała obrócić się na brzuch 🥰
Popieram 🤗 Maja rozwojowo to tak jakby 2 miesiące do przodu 😀 Fizycznie to było wiadome, ale teraz także intelektualnie 😀

Ja dostałam też porcelanę na ślub od całej brygady z pracy i sztućce Gerlacha. Czekają na przeprowadzkę w kartonach 🙂
też dostaliśmy sztućce Gerlacha w prezencie ślubnym, zestaw na 12 osób - wtedy koperta w prezencie dopiero wchodziła w modę - i używamy ich codziennie od 19 lat, są niezniszczalne💪💪

Co jak co muszę oddać Nastce ze czasem z oporem a czasem jak mucha pada ale zawsze ok 20 spi I tylko budzi się na chwile by dopić mleko, i tak było od jej narodzin. W nocy 2 max pobudki, i nocami nadrabia cały nieprzespany dzień. Minimum te ok 10 - 12h jeszcze śpi. Dzień do dnia nie jest podobny. Np od 15 Nastka nie spała aż do ok 20.. mamy problem z zasypianiem w ciągu dnia gdyż za dużo się dzieje, a ona nie chce spać bo przecież jest tyle rzeczy do odkrywania i tyle zabawy 😄😁
no to Tobie to już wybitny śpioch się trafił i Ty się martwisz o drzemkę popołudniową 🙄ewidentnie sama sobie reguluje w ten sposób czas spania poprostu już nie potrzebuje 😂
mój potrafi o 3 wstać i się bawić do do 4-5 oczywiście teraz 😜 dzisiaj było to samo ja od 3 go bujam o 4 M się dopiero obudził i zdziwiony ze nie śpimy wygłupy w łóżku do 5 po czym mówimy dobra idziemy na mate a M może spróbujmy jeszcze smoka śpimy smoka a ten się przekręcił i w kimę 😂😂😂 a chwilę wcześniej się chchraliśmy🤦🏻‍♀️

reklama
Ja się raczej zastanawiam nad tym plastikiem także u mnie odpada, za dużo stanowczo plastiku w życiu ☹️
Kiedyś dzieci jeździły na zamknięte place zabaw ( takie bawilandie ), w których byly ogromne baseny z mnóstwem kulek plastikowych i co, żyje każdy z nas, nie zatrulismy się nimi, zdrowi jesteśmy i całkiem sprawni 😅 myślę, że tutaj @Vaness to już chyba lekka obsesja na punkcie plastiku i innych tego typu rzeczy 😜 Od zabawy plastikowymi zabawkami jeszcze nikt nie umarł 😉

Do góry