reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Ja zakupiłam małej ostatnio w pepco kilka ubranek świątecznych 😁 Moja ulubiona to sukienka czerwona 😍
Zobacz załącznik 1333634Zobacz załącznik 1333637Zobacz załącznik 1333638
Zobacz załącznik 1333642Zobacz załącznik 1333643
Oooo ta sukienka czerwona cudna....:)
Byłam wczoraj u nas i takiej nie było:oops:
Ale jak to w pepco dzisiaj nie ma jutro jest więc trzeba się znowu wybrać:)

Cudne🥰 Ja też już kupiłam, normalnie nigdy mi się nie zdarzyło w listopadzie kupować świątecznych rzeczy🤣🤣🤣co to się że mną porobiło 🤣🤣🤣 a na resztę poluje na olx😉
A to ja wręcz przeciwnie...zawsze jak już pojawia się w sklepach to się w coś zaopatruję:)
Uwielbiam magię tych świąt a w tym roku będą już mega magiczne 🥰

Ta zielona sukienka j leginsy cudne 🥰 ale duże rozmiary już nosicie czy te ciuszki jakieś zanizone mają rozmiary
ja teraz w pepco kupuję rozmiar 80 bo po wypraniu tak jak pisały dziewczyny robią ciut mniejsze a po suszarce jeszcze mniejsze🤣

Ale mamy marudne dni 😑od tych jęków to aż głową mi pęka, a ja jak mam migreny to musze się zamknąć w cichym i ciemnym pomieszczeniu. .A tu z małą nie ds rady. Pobawi się chwilę i jęczy marudzi niech ten okres minie🙏
Oj wiem co czujesz bo moja często tak ma....ale na razie od paru dni spokój bo w końcu mamy zęba nr 3:)
Może u Was też będzie zmiana w uzębieniu?
💪W końcu wyszła ta górna jedynka...jak na razie lewa:)Ale nie dała sobie w ogóle tam kuknąć....i patent z łyżeczką sprawdził się tutaj doskonale...potwierdził to co mi się zdawało🤣

Ja odebrałam dziś wyniki badań moczu małej i mamy bakterie w moczu. Dziś nie było wolnych terminów na teleporade, w poniedziałek zadzwonię, mam nadzieję że nie będzie mi lekarz wymyślać że szpitalem, bo chirurg do którego chodzimy powiedział że jeżeli nic się z dzieckiem nie dzieje to lekarz rodzinny powinien dać coś do domu niż dziecko ciągać po szpitalach.
A to nie jest tak że im szybciej coś się poda dziecku tym lepiej?
I w takiej sytuacji nie powinna być chociaż teleporada na już?
Popieram. Ja już nie kupuje w Papko bo niby Pio je kochałam jest w ogóle nie rozciągliwe. Trzeba naprawdę trafić na te rozciągliwe tak to to są sztywne nawet po praniu.
Ale fakt mają piękne przynajmniej te co wylowilas 😍
Dość często mają te body takie sztywne ale na szczęście ostatnio udało mi się upolować prążkowane rozciągliwe w kolorze brudny róż:)Czasami mają na prawdę coś fajnego:)

kurde u nas już to się nudne robi mały 03:40 pobudka zabrałam go do nas i obyło się bez mleka i bez zabawy. Ale w ogóle do tej 03:40 to nie mogłam spać ciągle jęczał😢rany nie wiem może to trójki idą🤷🏻‍♀️ Potem u nas też trochę po jakich spaliśmy do 06:20 , No i dopiero jesteśmy na spacerze i ma pierwszą drzemkę🙄 I też coś jęczy przez sen😱

Ps nie wiem jak u was ale u nas wieje jak w kieleckim😂😂😂
Hehe to u nas dzisiaj od 3:36 dokładnie do 5:31 urządziła sobie przerwę w spaniu....ale później o 8 trzeba było ją budzić bo rehabilitacja...w innym przypadku pewnie wstałaby o 7🤣

reklama
Ta zielona sukienka j leginsy cudne 🥰 ale duże rozmiary już nosicie czy te ciuszki jakieś zanizone mają rozmiary
Pepco zaniżone zdecydowanie.

kurde u nas już to się nudne robi mały 03:40 pobudka zabrałam go do nas i obyło się bez mleka i bez zabawy. Ale w ogóle do tej 03:40 to nie mogłam spać ciągle jęczał😢rany nie wiem może to trójki idą🤷🏻‍♀️ Potem u nas też trochę po jakich spaliśmy do 06:20 , No i dopiero jesteśmy na spacerze i ma pierwszą drzemkę🙄 I też coś jęczy przez sen😱

Ps nie wiem jak u was ale u nas wieje jak w kieleckim😂😂😂
Trójki... K.wa, ja bym w końcu chciala te cholerne jedynki 🤣🤣🤣

Co do rozmiarów, to 74 to pieśń przeszłości, 80 jest na styk więc zaraz wchodzi młoda w 86. Na świéta nic nie kupuję,bo nie wiem, w co ją będę ubierać 😂😂

Oooo ta sukienka czerwona cudna....:)
Byłam wczoraj u nas i takiej nie było:oops:
Ale jak to w pepco dzisiaj nie ma jutro jest więc trzeba się znowu wybrać:)

A to ja wręcz przeciwnie...zawsze jak już pojawia się w sklepach to się w coś zaopatruję:)
Uwielbiam magię tych świąt a w tym roku będą już mega magiczne 🥰

ja teraz w pepco kupuję rozmiar 80 bo po wypraniu tak jak pisały dziewczyny robią ciut mniejsze a po suszarce jeszcze mniejsze🤣

Oj wiem co czujesz bo moja często tak ma....ale na razie od paru dni spokój bo w końcu mamy zęba nr 3:)
Może u Was też będzie zmiana w uzębieniu?
💪W końcu wyszła ta górna jedynka...jak na razie lewa:)Ale nie dała sobie w ogóle tam kuknąć....i patent z łyżeczką sprawdził się tutaj doskonale...potwierdził to co mi się zdawało🤣

A to nie jest tak że im szybciej coś się poda dziecku tym lepiej?
I w takiej sytuacji nie powinna być chociaż teleporada na już?

Dość często mają te body takie sztywne ale na szczęście ostatnio udało mi się upolować prążkowane rozciągliwe w kolorze brudny róż:)Czasami mają na prawdę coś fajnego:)

Hehe to u nas dzisiaj od 3:36 dokładnie do 5:31 urządziła sobie przerwę w spaniu....ale później o 8 trzeba było ją budzić bo rehabilitacja...w innym przypadku pewnie wstałaby o 7🤣

Prosiłam, nie mają miejsc - więc nic nie zrobię. Muszę czekać na poniedziałek.

U nas też pogoda dramat że na spacer to sobie mogę pomarzyć żeby iść bo pada i wieje. Wgl mloda też marudna I nie wiem czy to przez pęcherz i czy taki etap mamy właśnie ze maluszki nas bardziej potrzebują. (Bo temat kupki nam się unormował, nie zdążyłam podać dicopegu bo dziś rano sama się wypróżniła)
no u nas nie pada jeszcze ale z 10 stopni przez to, że wieje to jest 4
wyszliśmy bo jednak chce małego przyzwyczajać do zimna i w sumie dobrze bo przynajmniej przespał a w domu o drzemce mogę zapomnieć 🙄
u Was pewnie skok bo to od 33-36 tc więc teraz
u nas to już po ale nie wiem o co kaman🤷🏻‍♀️ no nic trzeba przetrwać 💪

dobrze że po kupce już 😜

no u nas nie pada jeszcze ale z 10 stopni przez to, że wieje to jest 4
wyszliśmy bo jednak chce małego przyzwyczajać do zimna i w sumie dobrze bo przynajmniej przespał a w domu o drzemce mogę zapomnieć 🙄
u Was pewnie skok bo to od 33-36 tc więc teraz
u nas to już po ale nie wiem o co kaman🤷🏻‍♀️ no nic trzeba przetrwać 💪

dobrze że po kupce już 😜

Totalna Mamoza jest teraz. Mama musi siedzieć obok i patrzeć jak się młodzież bawi, bo wyjde z pokoju to już jest ryk. Albo weź coś zabierz z rąk to krzyki bo chce się tym bawić 😃 i drzemki 5 minutowe , a pobudka z wielkim krzykiem. Więc podejrzewam skok bo zawsze tak było na skok u nas.

Dziś były 2 kupki to mogę powiedzieć że odblokowała się. 😃

@Vaness, ogólnie wracając do tematu ubrudzeń 😂
Zrobiłam dziś Spaghetti i Anastazja jadła całą sobą 😂

Załączniki

• 20211105_152029.jpg
    20211105_152029.jpg
    973,1 KB · Wyświetleń: 71
Totalna Mamoza jest teraz. Mama musi siedzieć obok i patrzeć jak się młodzież bawi, bo wyjde z pokoju to już jest ryk. Albo weź coś zabierz z rąk to krzyki bo chce się tym bawić 😃 i drzemki 5 minutowe , a pobudka z wielkim krzykiem. Więc podejrzewam skok bo zawsze tak było na skok u nas.

Dziś były 2 kupki to mogę powiedzieć że odblokowała się. 😃
na kupy to się chętnie zamienię bo mój to standard 4 teraz😬
no właśnie te krzyki to zawsze przy skoku jak coś przetwarza albo przy zębach
ja też nie wiem czy mój nie urósł bo 80 w niego nie wchodzi jakoś dłuższy się wydaje 🤷🏻‍♀️😂

@Vaness, ogólnie wracając do tematu ubrudzeń 😂
Zrobiłam dziś Spaghetti i Anastazja jadła całą sobą 😂
Ona jest nieziemska 🥰😍 że Ty jej zakładasz folie u mnie zakładałam teraz to nie ma sensu i tak bodziak do zmiany😂u Nastka napewno to samo😂
widzę że krzyżuje tak samo nogi jak mój
a ulubiona jeszcze pozycja to zachaczyć pod spód deseczki tak żeby matka zawał na miejscu miała że coś naderwała🤪

reklama
na kupy to się chętnie zamienię bo mój to standard 4 teraz😬
no właśnie te krzyki to zawsze przy skoku jak coś przetwarza albo przy zębach
ja też nie wiem czy mój nie urósł bo 80 w niego nie wchodzi jakoś dłuższy się wydaje 🤷🏻‍♀️😂

Moja okrąglejsza się robi bo widzę po niej (co mnie cieszy). No właśnie, zawsze na skok są krzyki. Później będzie normalnie spać.

Do góry