reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Ja zakupiłam małej ostatnio w pepco kilka ubranek świątecznych 😁 Moja ulubiona to sukienka czerwona 😍
Zobacz załącznik 1333634Zobacz załącznik 1333637Zobacz załącznik 1333638
Zobacz załącznik 1333642Zobacz załącznik 1333643
Oooo ta sukienka czerwona cudna....:)
Byłam wczoraj u nas i takiej nie było:oops:
Ale jak to w pepco dzisiaj nie ma jutro jest więc trzeba się znowu wybrać:)

Cudne🥰 Ja też już kupiłam, normalnie nigdy mi się nie zdarzyło w listopadzie kupować świątecznych rzeczy🤣🤣🤣co to się że mną porobiło 🤣🤣🤣 a na resztę poluje na olx😉
A to ja wręcz przeciwnie...zawsze jak już pojawia się w sklepach to się w coś zaopatruję:)
Uwielbiam magię tych świąt a w tym roku będą już mega magiczne 🥰

Ta zielona sukienka j leginsy cudne 🥰 ale duże rozmiary już nosicie czy te ciuszki jakieś zanizone mają rozmiary
ja teraz w pepco kupuję rozmiar 80 bo po wypraniu tak jak pisały dziewczyny robią ciut mniejsze a po suszarce jeszcze mniejsze🤣

Ale mamy marudne dni 😑od tych jęków to aż głową mi pęka, a ja jak mam migreny to musze się zamknąć w cichym i ciemnym pomieszczeniu. .A tu z małą nie ds rady. Pobawi się chwilę i jęczy marudzi niech ten okres minie🙏
Oj wiem co czujesz bo moja często tak ma....ale na razie od paru dni spokój bo w końcu mamy zęba nr 3:)
Może u Was też będzie zmiana w uzębieniu?
💪W końcu wyszła ta górna jedynka...jak na razie lewa:)Ale nie dała sobie w ogóle tam kuknąć....i patent z łyżeczką sprawdził się tutaj doskonale...potwierdził to co mi się zdawało🤣

Ja odebrałam dziś wyniki badań moczu małej i mamy bakterie w moczu. Dziś nie było wolnych terminów na teleporade, w poniedziałek zadzwonię, mam nadzieję że nie będzie mi lekarz wymyślać że szpitalem, bo chirurg do którego chodzimy powiedział że jeżeli nic się z dzieckiem nie dzieje to lekarz rodzinny powinien dać coś do domu niż dziecko ciągać po szpitalach.
A to nie jest tak że im szybciej coś się poda dziecku tym lepiej?
I w takiej sytuacji nie powinna być chociaż teleporada na już?
Popieram. Ja już nie kupuje w Papko bo niby Pio je kochałam jest w ogóle nie rozciągliwe. Trzeba naprawdę trafić na te rozciągliwe tak to to są sztywne nawet po praniu.
Ale fakt mają piękne przynajmniej te co wylowilas 😍
Dość często mają te body takie sztywne ale na szczęście ostatnio udało mi się upolować prążkowane rozciągliwe w kolorze brudny róż:)Czasami mają na prawdę coś fajnego:)

kurde u nas już to się nudne robi mały 03:40 pobudka zabrałam go do nas i obyło się bez mleka i bez zabawy. Ale w ogóle do tej 03:40 to nie mogłam spać ciągle jęczał😢rany nie wiem może to trójki idą🤷🏻‍♀️ Potem u nas też trochę po jakich spaliśmy do 06:20 , No i dopiero jesteśmy na spacerze i ma pierwszą drzemkę🙄 I też coś jęczy przez sen😱

Ps nie wiem jak u was ale u nas wieje jak w kieleckim😂😂😂
Hehe to u nas dzisiaj od 3:36 dokładnie do 5:31 urządziła sobie przerwę w spaniu....ale później o 8 trzeba było ją budzić bo rehabilitacja...w innym przypadku pewnie wstałaby o 7🤣

reklama
Ta zielona sukienka j leginsy cudne 🥰 ale duże rozmiary już nosicie czy te ciuszki jakieś zanizone mają rozmiary
Pepco zaniżone zdecydowanie.

kurde u nas już to się nudne robi mały 03:40 pobudka zabrałam go do nas i obyło się bez mleka i bez zabawy. Ale w ogóle do tej 03:40 to nie mogłam spać ciągle jęczał😢rany nie wiem może to trójki idą🤷🏻‍♀️ Potem u nas też trochę po jakich spaliśmy do 06:20 , No i dopiero jesteśmy na spacerze i ma pierwszą drzemkę🙄 I też coś jęczy przez sen😱

Ps nie wiem jak u was ale u nas wieje jak w kieleckim😂😂😂
Trójki... K.wa, ja bym w końcu chciala te cholerne jedynki 🤣🤣🤣

Co do rozmiarów, to 74 to pieśń przeszłości, 80 jest na styk więc zaraz wchodzi młoda w 86. Na świéta nic nie kupuję,bo nie wiem, w co ją będę ubierać 😂😂

Oooo ta sukienka czerwona cudna....:)
Byłam wczoraj u nas i takiej nie było:oops:
Ale jak to w pepco dzisiaj nie ma jutro jest więc trzeba się znowu wybrać:)

A to ja wręcz przeciwnie...zawsze jak już pojawia się w sklepach to się w coś zaopatruję:)
Uwielbiam magię tych świąt a w tym roku będą już mega magiczne 🥰

ja teraz w pepco kupuję rozmiar 80 bo po wypraniu tak jak pisały dziewczyny robią ciut mniejsze a po suszarce jeszcze mniejsze🤣

Oj wiem co czujesz bo moja często tak ma....ale na razie od paru dni spokój bo w końcu mamy zęba nr 3:)
Może u Was też będzie zmiana w uzębieniu?
💪W końcu wyszła ta górna jedynka...jak na razie lewa:)Ale nie dała sobie w ogóle tam kuknąć....i patent z łyżeczką sprawdził się tutaj doskonale...potwierdził to co mi się zdawało🤣

A to nie jest tak że im szybciej coś się poda dziecku tym lepiej?
I w takiej sytuacji nie powinna być chociaż teleporada na już?

Dość często mają te body takie sztywne ale na szczęście ostatnio udało mi się upolować prążkowane rozciągliwe w kolorze brudny róż:)Czasami mają na prawdę coś fajnego:)

Hehe to u nas dzisiaj od 3:36 dokładnie do 5:31 urządziła sobie przerwę w spaniu....ale później o 8 trzeba było ją budzić bo rehabilitacja...w innym przypadku pewnie wstałaby o 7🤣

Prosiłam, nie mają miejsc - więc nic nie zrobię. Muszę czekać na poniedziałek.

U nas też pogoda dramat że na spacer to sobie mogę pomarzyć żeby iść bo pada i wieje. Wgl mloda też marudna I nie wiem czy to przez pęcherz i czy taki etap mamy właśnie ze maluszki nas bardziej potrzebują. (Bo temat kupki nam się unormował, nie zdążyłam podać dicopegu bo dziś rano sama się wypróżniła)
no u nas nie pada jeszcze ale z 10 stopni przez to, że wieje to jest 4
wyszliśmy bo jednak chce małego przyzwyczajać do zimna i w sumie dobrze bo przynajmniej przespał a w domu o drzemce mogę zapomnieć 🙄
u Was pewnie skok bo to od 33-36 tc więc teraz
u nas to już po ale nie wiem o co kaman🤷🏻‍♀️ no nic trzeba przetrwać 💪

dobrze że po kupce już 😜

no u nas nie pada jeszcze ale z 10 stopni przez to, że wieje to jest 4
wyszliśmy bo jednak chce małego przyzwyczajać do zimna i w sumie dobrze bo przynajmniej przespał a w domu o drzemce mogę zapomnieć 🙄
u Was pewnie skok bo to od 33-36 tc więc teraz
u nas to już po ale nie wiem o co kaman🤷🏻‍♀️ no nic trzeba przetrwać 💪

dobrze że po kupce już 😜

Totalna Mamoza jest teraz. Mama musi siedzieć obok i patrzeć jak się młodzież bawi, bo wyjde z pokoju to już jest ryk. Albo weź coś zabierz z rąk to krzyki bo chce się tym bawić 😃 i drzemki 5 minutowe , a pobudka z wielkim krzykiem. Więc podejrzewam skok bo zawsze tak było na skok u nas.

Dziś były 2 kupki to mogę powiedzieć że odblokowała się. 😃

@Vaness, ogólnie wracając do tematu ubrudzeń 😂
Zrobiłam dziś Spaghetti i Anastazja jadła całą sobą 😂

Załączniki

• 20211105_152029.jpg
    20211105_152029.jpg
    973,1 KB · Wyświetleń: 69
Totalna Mamoza jest teraz. Mama musi siedzieć obok i patrzeć jak się młodzież bawi, bo wyjde z pokoju to już jest ryk. Albo weź coś zabierz z rąk to krzyki bo chce się tym bawić 😃 i drzemki 5 minutowe , a pobudka z wielkim krzykiem. Więc podejrzewam skok bo zawsze tak było na skok u nas.

Dziś były 2 kupki to mogę powiedzieć że odblokowała się. 😃
na kupy to się chętnie zamienię bo mój to standard 4 teraz😬
no właśnie te krzyki to zawsze przy skoku jak coś przetwarza albo przy zębach
ja też nie wiem czy mój nie urósł bo 80 w niego nie wchodzi jakoś dłuższy się wydaje 🤷🏻‍♀️😂

@Vaness, ogólnie wracając do tematu ubrudzeń 😂
Zrobiłam dziś Spaghetti i Anastazja jadła całą sobą 😂
Ona jest nieziemska 🥰😍 że Ty jej zakładasz folie u mnie zakładałam teraz to nie ma sensu i tak bodziak do zmiany😂u Nastka napewno to samo😂
widzę że krzyżuje tak samo nogi jak mój
a ulubiona jeszcze pozycja to zachaczyć pod spód deseczki tak żeby matka zawał na miejscu miała że coś naderwała🤪

reklama
na kupy to się chętnie zamienię bo mój to standard 4 teraz😬
no właśnie te krzyki to zawsze przy skoku jak coś przetwarza albo przy zębach
ja też nie wiem czy mój nie urósł bo 80 w niego nie wchodzi jakoś dłuższy się wydaje 🤷🏻‍♀️😂

Moja okrąglejsza się robi bo widzę po niej (co mnie cieszy). No właśnie, zawsze na skok są krzyki. Później będzie normalnie spać.

Do góry