reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Jeśli chodzi o chrupki to ja czasem daje Jaśkowi takie zwykłe z kaszki kukurydzianej i jaglanej, są długie więc łatwo mu się je trzyma ale to nie za często i to nie tylko ze względu na to że nie mają żadnych wartości odżywczych...ciezko się później te chrupki zmywa..bo są we włosach, uszach, a nawet w nosie.. 🤣W Rossmannie są fajne chrupki smakowe z fajnym składem. Takie z kaczuszką na opakowaniu, z tym że dla nas są jeszcze za małe bo mogłyby zostać połknięte w całości 😁

reklama
Jeśli chodzi o chrupki to ja czasem daje Jaśkowi takie zwykłe z kaszki kukurydzianej i jaglanej, są długie więc łatwo mu się je trzyma ale to nie za często i to nie tylko ze względu na to że nie mają żadnych wartości odżywczych...ciezko się później te chrupki zmywa..bo są we włosach, uszach, a nawet w nosie.. 🤣W Rossmannie są fajne chrupki smakowe z fajnym składem. Takie z kaczuszką na opakowaniu, z tym że dla nas są jeszcze za małe bo mogłyby zostać połknięte w całości 😁
Ja w sumie nie dałam jeszcze żadnych chrupków 😅ale chciałam kupić takie kręcone ogólnie nie śpieszę się bo mój syn tak łapczywie wszystko ładuje do buzi że mnie trochę tym przeraża, daje mu różne rzeczy w całości i czekam aż się trochę ogarnie😉🤣 ogólnie to sama uwielbiam chrupki więc jak piszecie że już dajecie to chyba się z nim podzielę 😉😋

Ja daje mu tak do rączki tylko chrupki bo jest małe prawdopodobieństwo że się tym zadławi.. Ogólnie chciałabym mu dawać już takie większe kawałki jedzenia ale boję się właśnie ze z jego łakomstwem to połknie w całości i się zadławi.. On ogólnie od urodzenia je bardzo łapczywie.. Myślałam że po podcieciu wędzidełka będzie delikatniej ssał ale jakoś nie odczułam tego 😃

Ja daje mu tak do rączki tylko chrupki bo jest małe prawdopodobieństwo że się tym zadławi.. Ogólnie chciałabym mu dawać już takie większe kawałki jedzenia ale boję się właśnie ze z jego łakomstwem to połknie w całości i się zadławi.. On ogólnie od urodzenia je bardzo łapczywie.. Myślałam że po podcieciu wędzidełka będzie delikatniej ssał ale jakoś nie odczułam tego 😃
Powiem Ci ze dzieci ładnie ogarniają kawałki i o dziwo nie pchają sobie dużo do buzi 🙂 też się bałam serio.

Też chętnie się dowiem ,😀
bardzo proste w wykonaniu:
- pół jabłka
- 1 szkl.wody
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej + 1 Łyżka zimnej wody
jabłko obrane kroję w taką większą kostkę, zagotowuję w 1 szkl.wody - nie gotuję długo bo takie małe cząstki jabłka szybko zmiękną. jabłka po lekkim przestudzeniu blenduję, wrzucam z powrotem do tej wody, doprowadzam do wrzenia. w miseczce wsypuję 1 łyżkę mąki ziemniaczanej, dodaję 1 łyżkę wody, mieszam rózgą, jak mało wody to dodaję jeszcze 1 łyżkę. no i wlewam do wrzącego musu z jabłek i chwilę mieszam na gazie.
smacznego:)

reklama
Do góry