reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
No tu na zdjęciu wyszła na naprawdę dużą haha, a w rzeczywistości jest mniejsza 😅 aale ogólnie jest długa 😊

Hah, ja jestem rok młodsza od Mary, mam 26 lat 😁 a moja mama ma 46 🙂
Wiek się nie liczy, znam kilka osób po 40 z którymi jestem na " Ty" 😀

I to prawda, szkoda, że bliżej nie mieszkamy. Jedyną osobą, która mieszka bardzo blisko mnie jest @LipcowaLi 😁
no to dziewczyny możecie się zapoznać na żywo:)
u mnie to większość znajomych tak z 10 lat starsi, bo ja dzieci wcześnie miałam, 21 i 25 lat, a to były już czasy, że dziewczyny dopiero 30lat i więcej miały dzieci. ale wiek nie gra roli, ważna jest chemia:p

Haha u nas by to nie przeszło kompletnie 😅 odruch wymiotny od razu i próba wyplucia i dławienie się. Dzisiaj jej dałam makitenki kawałeczek chlebka z masełkiem, bo patrzyła jak jem śniadanie, to wzięła do buzi i od razu akcja jakby miała się udusić, a miała to tylko na języku 🙈 musiałam palcem jej to wyciągnąć. Także, jeszcze nie gotowa 🤷‍♀️
Nela jest młodsza od Nastki o prawie miesiąc to nie ma co porównywać. miesiąc to jest naprawdę dużo przy takich maluchach.
wczoraj widziałam naklejkę na tylnej szybie auta "Nelunia w aucie" i tak sentymentalnie skojarzyło mi się z Wami🥰

w BLW w odróżnić zakrztuszenie od zadławienia
przyznam szczerze że mój na początku to się krztusił ale to jest normalne i dziecko samo sobie powinno z tym poradzić odkrztuszając.
nie bój się tego bo nigdy nie spróbujecie 😉
mój do tej pory odkrzsztusza ogórka ale próbujemy co jakiś czas 🤪
No właśnie. W większości to krztuszenie,a bez krztuszenia duża część nauki jedzenia jest pominięta. Moja się krztusi prawie co posiłek, ale nie dławiła się jeszcze ani razu.
Ja się przyznam mam dość tani z Lidla Silvercrast spełni swoje zadanie 😉
Zarówno ten Lidlowy jak i Biedronkowy są spoko. Koleżanka używa na bieżąco, ja wolę piec w piekarniku chleb. Początkowo używała Biedronkowego, a ostatnio przywiozłam jej Lidlowego i mówi, że tak samo fajne (ja dostałam i u mnie stał prawie dwa lata a jej już powoli niedomagał).

Nela jest młodsza od Nastki o prawie miesiąc to nie ma co porównywać. miesiąc to jest naprawdę dużo przy takich maluchach.
wczoraj widziałam naklejkę na tylnej szybie auta "Nelunia w aucie" i tak sentymentalnie skojarzyło mi się z Wami🥰
No tak, prawda, dlatego co jakiś czas próbuje coś jej dać z grudka i czekam aż zaakceptuje i zje 😊
Ooo jak miło 🥰 A właśnie, my też musimy kupić naklejkę na szybkę, że dziecko w aucie, bo wtedy ludzie wydaje mi się ostrożniej jadą i trzymają odstęp. Przynajmniej ja tak robię jak widzę taką naklejke, jestem ostrożniejsza w tym momencie i trzymam większy odstęp 😉 żeby nie byli zawsze jestem ostrożna 😅

Przy skarpetach mojego męża zasnęła by od razu 😂
M
No tak, prawda, dlatego co jakiś czas próbuje coś jej dać z grudka i czekam aż zaakceptuje i zje 😊
Ooo jak miło 🥰 A właśnie, my też musimy kupić naklejkę na szybkę, że dziecko w aucie, bo wtedy ludzie wydaje mi się ostrożniej jadą i trzymają odstęp. Przynajmniej ja tak robię jak widzę taką naklejke, jestem ostrożniejsza w tym momencie i trzymam większy odstęp 😉 żeby nie byli zawsze jestem ostrożna 😅
Ja mam naklejkę że dziecko w aucie i gdzie tam. Raz jadąc trasą szybkiego ruchu i wyprzedzając auto lewym pasem (jechałam 120) facet siedział mi na dupie i mi mrugał, jechać mógł później na oko 170, więc Ci co mają uważać to uważają, a zazwyczaj nie obrażając innych hrabia w BMW będzie gdzieś się spieszył.

w BLW w odróżnić zakrztuszenie od zadławienia
przyznam szczerze że mój na początku to się krztusił ale to jest normalne i dziecko samo sobie powinno z tym poradzić odkrztuszając.
nie bój się tego bo nigdy nie spróbujecie 😉
mój do tej pory odkrzsztusza ogórka ale próbujemy co jakiś czas 🤪
Dzisiaj dałam jej banana i całkiem sprawnie jej poszło 🙂także myśle ze będę jej dawać takie kawałki jedzenia miękkiego ale w kawałkach 🙂

N
M
Ja mam naklejkę że dziecko w aucie i gdzie tam. Raz jadąc trasą szybkiego ruchu i wyprzedzając auto lewym pasem (jechałam 120) facet siedział mi na dupie i mi mrugał, jechać mógł później na oko 170, więc Ci co mają uważać to uważają, a zazwyczaj nie obrażając innych hrabia w BMW będzie gdzieś się spieszył.
Nie rozumiem takich kierowców, oni jadą szybko to i inni muszą. A potem ludzie się dziwią ze wypadki

reklama
M
Ja to wgl nie kumam po cholere produkują samochody przekraczajace ustaloną prędkość max😡
niestety przepisy nie są dla idiotów bo oni czytać nie umieją 😂
ale taka polska mentalność jedzie po pijanemu to jeszcze dostaje oklaski i brawa 🤬
a teraz dobre kradną katalizatory od samochodów w biały dzień kumacie coś z tego bo ja nie koleżanka miała akcje kilka dni temu a ktoś jeszcze złodzieji nagrał i na filmiku się śmiał że ktoś ją okrada🤦🏻‍♀️ tak a propo motoryzacji!

edit kilka lat temu jak byłam w Belgii na kilka ms to postawiłam samochód na koleżanki miejscu parkingowym i za 5 min donos sąsiada i tamtejsza policja że ktoś zajął miejsce sąsiadki także tak😜

Ostatnia edycja:
Do góry