reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
No tu na zdjęciu wyszła na naprawdę dużą haha, a w rzeczywistości jest mniejsza 😅 aale ogólnie jest długa 😊

Hah, ja jestem rok młodsza od Mary, mam 26 lat 😁 a moja mama ma 46 🙂
Wiek się nie liczy, znam kilka osób po 40 z którymi jestem na " Ty" 😀

I to prawda, szkoda, że bliżej nie mieszkamy. Jedyną osobą, która mieszka bardzo blisko mnie jest @LipcowaLi 😁
no to dziewczyny możecie się zapoznać na żywo:)
u mnie to większość znajomych tak z 10 lat starsi, bo ja dzieci wcześnie miałam, 21 i 25 lat, a to były już czasy, że dziewczyny dopiero 30lat i więcej miały dzieci. ale wiek nie gra roli, ważna jest chemia:p

Haha u nas by to nie przeszło kompletnie 😅 odruch wymiotny od razu i próba wyplucia i dławienie się. Dzisiaj jej dałam makitenki kawałeczek chlebka z masełkiem, bo patrzyła jak jem śniadanie, to wzięła do buzi i od razu akcja jakby miała się udusić, a miała to tylko na języku 🙈 musiałam palcem jej to wyciągnąć. Także, jeszcze nie gotowa 🤷‍♀️
Nela jest młodsza od Nastki o prawie miesiąc to nie ma co porównywać. miesiąc to jest naprawdę dużo przy takich maluchach.
wczoraj widziałam naklejkę na tylnej szybie auta "Nelunia w aucie" i tak sentymentalnie skojarzyło mi się z Wami🥰

w BLW w odróżnić zakrztuszenie od zadławienia
przyznam szczerze że mój na początku to się krztusił ale to jest normalne i dziecko samo sobie powinno z tym poradzić odkrztuszając.
nie bój się tego bo nigdy nie spróbujecie 😉
mój do tej pory odkrzsztusza ogórka ale próbujemy co jakiś czas 🤪
No właśnie. W większości to krztuszenie,a bez krztuszenia duża część nauki jedzenia jest pominięta. Moja się krztusi prawie co posiłek, ale nie dławiła się jeszcze ani razu.
Ja się przyznam mam dość tani z Lidla Silvercrast spełni swoje zadanie 😉
Zarówno ten Lidlowy jak i Biedronkowy są spoko. Koleżanka używa na bieżąco, ja wolę piec w piekarniku chleb. Początkowo używała Biedronkowego, a ostatnio przywiozłam jej Lidlowego i mówi, że tak samo fajne (ja dostałam i u mnie stał prawie dwa lata a jej już powoli niedomagał).

Nela jest młodsza od Nastki o prawie miesiąc to nie ma co porównywać. miesiąc to jest naprawdę dużo przy takich maluchach.
wczoraj widziałam naklejkę na tylnej szybie auta "Nelunia w aucie" i tak sentymentalnie skojarzyło mi się z Wami🥰
No tak, prawda, dlatego co jakiś czas próbuje coś jej dać z grudka i czekam aż zaakceptuje i zje 😊
Ooo jak miło 🥰 A właśnie, my też musimy kupić naklejkę na szybkę, że dziecko w aucie, bo wtedy ludzie wydaje mi się ostrożniej jadą i trzymają odstęp. Przynajmniej ja tak robię jak widzę taką naklejke, jestem ostrożniejsza w tym momencie i trzymam większy odstęp 😉 żeby nie byli zawsze jestem ostrożna 😅

Przy skarpetach mojego męża zasnęła by od razu 😂
M
No tak, prawda, dlatego co jakiś czas próbuje coś jej dać z grudka i czekam aż zaakceptuje i zje 😊
Ooo jak miło 🥰 A właśnie, my też musimy kupić naklejkę na szybkę, że dziecko w aucie, bo wtedy ludzie wydaje mi się ostrożniej jadą i trzymają odstęp. Przynajmniej ja tak robię jak widzę taką naklejke, jestem ostrożniejsza w tym momencie i trzymam większy odstęp 😉 żeby nie byli zawsze jestem ostrożna 😅
Ja mam naklejkę że dziecko w aucie i gdzie tam. Raz jadąc trasą szybkiego ruchu i wyprzedzając auto lewym pasem (jechałam 120) facet siedział mi na dupie i mi mrugał, jechać mógł później na oko 170, więc Ci co mają uważać to uważają, a zazwyczaj nie obrażając innych hrabia w BMW będzie gdzieś się spieszył.

w BLW w odróżnić zakrztuszenie od zadławienia
przyznam szczerze że mój na początku to się krztusił ale to jest normalne i dziecko samo sobie powinno z tym poradzić odkrztuszając.
nie bój się tego bo nigdy nie spróbujecie 😉
mój do tej pory odkrzsztusza ogórka ale próbujemy co jakiś czas 🤪
Dzisiaj dałam jej banana i całkiem sprawnie jej poszło 🙂także myśle ze będę jej dawać takie kawałki jedzenia miękkiego ale w kawałkach 🙂

N
M
Ja mam naklejkę że dziecko w aucie i gdzie tam. Raz jadąc trasą szybkiego ruchu i wyprzedzając auto lewym pasem (jechałam 120) facet siedział mi na dupie i mi mrugał, jechać mógł później na oko 170, więc Ci co mają uważać to uważają, a zazwyczaj nie obrażając innych hrabia w BMW będzie gdzieś się spieszył.
Nie rozumiem takich kierowców, oni jadą szybko to i inni muszą. A potem ludzie się dziwią ze wypadki

reklama
M
Ja to wgl nie kumam po cholere produkują samochody przekraczajace ustaloną prędkość max😡
niestety przepisy nie są dla idiotów bo oni czytać nie umieją 😂
ale taka polska mentalność jedzie po pijanemu to jeszcze dostaje oklaski i brawa 🤬
a teraz dobre kradną katalizatory od samochodów w biały dzień kumacie coś z tego bo ja nie koleżanka miała akcje kilka dni temu a ktoś jeszcze złodzieji nagrał i na filmiku się śmiał że ktoś ją okrada🤦🏻‍♀️ tak a propo motoryzacji!

edit kilka lat temu jak byłam w Belgii na kilka ms to postawiłam samochód na koleżanki miejscu parkingowym i za 5 min donos sąsiada i tamtejsza policja że ktoś zajął miejsce sąsiadki także tak😜

Ostatnia edycja:
Do góry