reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Ja to wgl nie kumam po cholere produkują samochody przekraczajace ustaloną prędkość max😡
niestety przepisy nie są dla idiotów bo oni czytać nie umieją 😂
ale taka polska mentalność jedzie po pijanemu to jeszcze dostaje oklaski i brawa 🤬
a teraz dobre kradną katalizatory od samochodów w biały dzień kumacie coś z tego bo ja nie koleżanka miała akcje kilka dni temu a ktoś jeszcze złodzieji nagrał i na filmiku się śmiał że ktoś ją okrada🤦🏻‍♀️ tak a propo motoryzacji!

edit kilka lat temu jak byłam w Belgii na kilka ms to postawiłam samochód na koleżanki miejscu parkingowym i za 5 min donos sąsiada i tamtejsza policja że ktoś zajął miejsce sąsiadki także tak😜
No niestety , później przez czyjąś brawurę giną ludzie rodziny, dla mnie to jest dramat. Dzisiaj ogarniasz auto nawet jadąc 180, a jutro opona Ci wystrzeli i nie ogarniesz już niczego. To jest maszyna, tonaż i prawa fizyki. Brakuje mi takiej edukacji kierowców.

reklama
Byliśmy wczoraj na kontroli i niestety nie ma narazie poprawy🙁 lekarz dołożyła steryd encorton i wizyta w piątek, no chyba że będzie się coś działo to natychmiast do przychodni albo odrazu do szpitala. Tak mi go szkoda, bardzo się męczy, spać nie może, bo go zaraz wybudza i wstaje z płaczem, a wtedy jest gorzej😰 Jak ja bym chciała żeby to się już skończyło. Nie ma w życiu nic cenniejszego jak zdrowe dzieci i zdrowie. Lekarka powiedziała, że to taki wirus, który lubi jednego dnia ustąpić, a następnego znacznie się pogorszyć. Mam nadzieję, że po tych sterydach się poprawi.
U nas tez brak poprawy, mimo ze jestesmyw szpitalu i lekarze kontroluja dosyc skrupulatnie ilosc i rodzaj lekow. Mowia to samo co Tobie-zdarzaja sie epizodycznie momenty pogorszenia. Alktualnie mamy drugi dzien kiedy w prawym placie pluca slychac pojedyncze trzaski co jest normalne tez i przy zapaleniu oskrzeli. Mowia tez ze RSV dlugo sie leczy, ze dlugo trzeba czekac na widoczną poprawe.
W pewnym momencie tez bedzie tak, ze dziecko bedzie mialo dusznosc i ataki kaszlu, bo wydzielina bedzie sie rozwilzac i zacznie ruszac sie po oakrzelach, a to dobrze.

U nas tez brak poprawy, mimo ze jestesmyw szpitalu i lekarze kontroluja dosyc skrupulatnie ilosc i rodzaj lekow. Mowia to samo co Tobie-zdarzaja sie epizodycznie momenty pogorszenia. Alktualnie mamy drugi dzien kiedy w prawym placie pluca slychac pojedyncze trzaski co jest normalne tez i przy zapaleniu oskrzeli. Mowia tez ze RSV dlugo sie leczy, ze dlugo trzeba czekac na widoczną poprawe.
W pewnym momencie tez bedzie tak, ze dziecko bedzie mialo dusznosc i ataki kaszlu, bo wydzielina bedzie sie rozwilzac i zacznie ruszac sie po oakrzelach, a to dobrze.

Dramat, jakie to cholerstwo. Jak się to maleństwo męczy. Ile już jesteście w szpitalu?

No niestety , później przez czyjąś brawurę giną ludzie rodziny, dla mnie to jest dramat. Dzisiaj ogarniasz auto nawet jadąc 180, a jutro opona Ci wystrzeli i nie ogarniesz już niczego. To jest maszyna, tonaż i prawa fizyki. Brakuje mi takiej edukacji kierowców.
nie wiem czy to pomoże bo mentalność ludzi trzeba byłoby zmienić ostatnio wypadek nie wiem czy czytałaś facet wyszedł z dzieckiem 4l na rower wrócił bez dziecka, rodzina która jechała z morderca słychać na nagraniu jak każe mu uciekać bo zabił 😡, oczywiście wyprzedzał przed pasami!

Ja to wgl nie kumam po cholere produkują samochody przekraczajace ustaloną prędkość max😡
niestety przepisy nie są dla idiotów bo oni czytać nie umieją 😂
ale taka polska mentalność jedzie po pijanemu to jeszcze dostaje oklaski i brawa 🤬
a teraz dobre kradną katalizatory od samochodów w biały dzień kumacie coś z tego bo ja nie koleżanka miała akcje kilka dni temu a ktoś jeszcze złodzieji nagrał i na filmiku się śmiał że ktoś ją okrada🤦🏻‍♀️ tak a propo motoryzacji!

edit kilka lat temu jak byłam w Belgii na kilka ms to postawiłam samochód na koleżanki miejscu parkingowym i za 5 min donos sąsiada i tamtejsza policja że ktoś zajął miejsce sąsiadki także tak😜
W Szwajcarii są wysokie mandaty i kara pozbawienia prawka na kilka miesięcy w zależności od wykroczenia. Tutaj jak jest 50 to wszyscy jada 50. Na autostradzie max 120.
Kultura na drodze naprawdę robi wrażenie, pieszy nie czeka na pasach, od razu się go przepuszcza, musi być kontakt wzrokowy z kierowcą i wszyscy sobie machają :) na osiedlach dobrowolne 30, bo ktoś namalowal prośbę z dziecmi na drewnianym plakacie...

Znowu niemieckie autostrady no limit i to też jest super, wtedy przydaje się ta moc 👍

A propos motoryzacji... Mój mąż bardzo lubi ten temat i często sprowadzał auta na zamówienie do Polski, w różne zakatki. Tutaj auta są w super stanie technicznym, nie ma ściem odnośnie przebiegów itp, dlatego jakby któraś z Was potrzebowała to zapraszamy :) bardzo dobre auta Na zamówienie z gwarancją i dostawa pod dom 👍

A ja zauważam, że jest lepiej, przynajmniej w naszej dzielnicy. Zaczęliśmy po prostu od siebie i mówiliśmy z uśmiechem Dzień Dobry wszystkim sąsiadom, 2, 3 razy wystarczyło i już ludzie zaczęli być dla siebie milsi.
Znamy się z większością właścicieli piesków, mamy łąkę na której snujemy psie pogadanki. Jak moja sunia uległa wypadkowi to co chwilę ktoś dopytywał jak się ma i czy wraca do zdrowia. Nieszczęsny stary murek wspólnie 10 facetów rozwaliło, by nikomu już nic się tam nie stało.
I na pasach nigdy nie czekam, auta stają.
Ale to wiecie taka wioska Bydgoszcz i to nasze osiedle, nie całe miasto 😜

A ja zauważam, że jest lepiej, przynajmniej w naszej dzielnicy. Zaczęliśmy po prostu od siebie i mówiliśmy z uśmiechem Dzień Dobry wszystkim sąsiadom, 2, 3 razy wystarczyło i już ludzie zaczęli być dla siebie milsi.
Znamy się z większością właścicieli piesków, mamy łąkę na której snujemy psie pogadanki. Jak moja sunia uległa wypadkowi to co chwilę ktoś dopytywał jak się ma i czy wraca do zdrowia. Nieszczęsny stary murek wspólnie 10 facetów rozwaliło, by nikomu już nic się tam nie stało.
Tak jak piszesz - trzeba zacząć od siebie! 😍

nie wiem czy to pomoże bo mentalność ludzi trzeba byłoby zmienić ostatnio wypadek nie wiem czy czytałaś facet wyszedł z dzieckiem 4l na rower wrócił bez dziecka, rodzina która jechała z morderca słychać na nagraniu jak każe mu uciekać bo zabił 😡, oczywiście wyprzedzał przed pasami!
Dla takich zero litości, kara śmierci. Widziałam to w TV. Każda śmierć dziecka mnie boli i płacze, bo ginie niczemu winne dziecko.

No właśnie mnie zaskoczyło że jak do Ciebie szłam to wszyscy mi się kłaniali, mało spotykana taką grzeczność.

reklama
z reguły popieram ale czasem można się zrazić
u mnie niestety bardzo dziwne elementy przykład niedawno wracamy ze spaceru we trójkę i przytrzymałam starszemu Panu na rowerze furtkę a ten do mnie i po co to Pani trzyma?
tak mnie to zszokowało, że odpowiedziałam żeby przejechał a ten że nie potrzebuje od baby łaski i mam to puścić
a ja: baby to w nosie I trochę kultury się należy
a ten że mam sobie iść 😂nawiedzony!

Do góry