reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Zębów nie ma ale chce już stawać. Łapie się za łóżeczko i hop prostuje nogi 🙈
To jest mała agentka jak nic będzie chodzić w tym wieku co Ty albo szybciej 🥰 mój sam na puzzlach jeszcze nie staje ale jak go sadzam na zlewie do mycia to siup i do góry i stoi a jaki dumny siebie i uradowany 😅 i tylko czeka żeby wyczaić takie momenty a ja mu powtarzam cały czas ze może najpierw łaskawie by się nauczył siadać, królewicz jeden😄😉

I dobrze zrobisz bo fajna pamiątka:)Moja też woli szum suszarki z tel:)
Ja nie miałam szumisia dla małej, puszczałam jej suszarkę w tel i pomagało w zasypianiu. Ale na chrzest od mojej mamy dodatkowo dostała szumisia króliczka Moonie, ma 5 szumów i melodyjkę i też świeci mu brzuszek, bo w środku jest taki okrągły głośniczek a z drugiej strony lampka i to się ładuje na USB. Misio ma z boku brzuszka zamek i to się wkłada do brzuszka. I powiem Wam, że jest świetny. Codziennie przy usypianiu puszczamy tą melodyjkę i i mała lubi przy niej spać, jak zaśnie to jest włączona a ja wychodzę. Ma tryb, że gra chyba przez godzinę i potem wchodzi w tryb czuwania i jak dziecko zapłacze to się automatycznie załącza muzyczka, albo jak się lekko przyłoży ręke do brzuszka to też się włącza. Więc my korzystamy jak najbardziej, na wyjazdy go bierzemy i mam nadzieję, że będzie to jej ulubiony pluszak 🥰 Ja sama zasypiam przy tej muzyczce, taka przyjemne 🤗

My mamy ten:

Ja nie miałam szumisia dla małej, puszczałam jej suszarkę w tel i pomagało w zasypianiu. Ale na chrzest od mojej mamy dodatkowo dostała szumisia króliczka Moonie, ma 5 szumów i melodyjkę i też świeci mu brzuszek, bo w środku jest taki okrągły głośniczek a z drugiej strony lampka i to się ładuje na USB. Misio ma z boku brzuszka zamek i to się wkłada do brzuszka. I powiem Wam, że jest świetny. Codziennie przy usypianiu puszczamy tą melodyjkę i i mała lubi przy niej spać, jak zaśnie to jest włączona a ja wychodzę. Ma tryb, że gra chyba przez godzinę i potem wchodzi w tryb czuwania i jak dziecko zapłacze to się automatycznie załącza muzyczka, albo jak się lekko przyłoży ręke do brzuszka to też się włącza. Więc my korzystamy jak najbardziej, na wyjazdy go bierzemy i mam nadzieję, że będzie to jej ulubiony pluszak 🥰 Ja sama zasypiam przy tej muzyczce, taka przyjemne 🤗

My mamy ten:
Fajny, jakbym wiedziała że tyle kosztuje to zamiast szumisia bym zamówiła go, bo podobna cena.

No i mieliśmy w weekend rozmowę z panią T od teraz chyba zacznę tak mówić Pani😂

I wszystko byłoby pięknie. Wzięła jednak mojego synka na ręce i zaczęła do niego mówić synusiu synusiu mój Kochany synusiu. Jak mama pójdzie do pracy to ja syneczku się tobą zajmę🤬🤬🤬 no i cała nasze 0,5 h gadki z mężem poszło w du.....

brak sił..
O fuck 🤬 Ale bym się wku***ła... No bez jaj, ale mówić na wnuka synku to trzeba mieć trochę nie tak poukładane, bo mi to się dziwnie kojarzy, jakby takie urojenia..
Oczywiście nie chce tutaj urazić Twojej teściowej, ale ja sama jakbym usłyszała, że moja teściowa czy mama mówią na MOJĄ córkę "córeczko" to bym zwróciła uwagę. Bo kto wie co będzie mówić jak Ty będziesz w pracy. Dziecko będzie coraz większe i będzie kojarzyć słowo "synek", bo Ty do niego tak będziesz mówić i jak tak usłyszy od swojej babci to będzie potem myślał, że to normalne.

No i już wszystko jasne, mamy kolejnego ząbka (już 8🙉) dlatego taki marudny i niespokojny był.
To może i u Was ząbki 😊
To jest niemożliwe, że w takim wieku on ma już 8 zębów, szok 😱😱😱 Szybko rośnie chłopaczyna 😁

No Moja Nela dzisiaj taka marudna, ciągle ociera się o moje ramię jak ją trzymam na rękach, ale ja wiem, że to ząbek idzie, bo już się przebił troszkę no i teraz będzie szedł w górę, a swędzą ją te dziąsła. I nie wiem czy nie będzie zaraz po nim szedł drugi bo obok widać taką białą plamkę 😁

Z zębami cofam to co napisałam. Mąż został z Anastazja na ponad 3h sam na sam, bo miałam wizytę u fryzjera, dała mu młoda popalić, ciągle płakała. Po przyjeździe stwierdził- chyba zęby. Sprawdziłam jej teraz i faktycznie, bo ślini się i wszystko do buzi pcha i czuje na dziąśle palcem że się ząb przebija. Ale najlepsze jest to że młoda płakała bo zorientowała się że mnie nie ma. Teraz jest git, mama jest to i jest w miarę humorek i daje wszystko mamie zrobić 😂😂
Hahaha, no to ładnie, Nastka chyba czekała na Nelke z tymi zębami, bo 3 dni temu Nelce a dziś Nasti 🤗

Ps. Wytrzymała Ci mała 3 h bez piersi?

reklama
Do góry