reklama
Mary2094
Fanka BB :)
Podziel się - oddaj mi chociaż 20 metrów bo mam deficyt miejsca i przestrzeni i jeszcze trochę będę go mieć.Myślę że przedstawiasz zupełne skrajności co innego zabezpieczenie schodów żeby dziecko nie spadł z wysokości a co innego odkładanie dziecka do kojca jak ma dyspozycji 100 m2 podłogi płaskiej w mieszkaniu
karoo-kp
Mama Jagodzianki
Jestem matką, której dzieci nie miały (i nie mają) w pierwszych latach przytulanek. Dobrusia oczywiście teraz ma, Jagoda też miała, Marcysia nie ma wcale na razie. Jakoś misie mnie nigdy nie przekonywały jako zabawki dla dziecka tak ogólnie, i uważam, że są po prostu zbędne i nie mają wartości w rozwoju dziecka (EDIT: Chodzi mi o takie maluszki oczywiście). Nie używam i nie używałam też szmatek ani szumisiów. Jest to podejście, które oszczędziło mi histerii w postaci problemu z zaśnięciem bez ulubionego kocyka/misia/królika czy innych takich tam. Dobrusia już śpi z przytulankami, ale zaśnie z każdą. Lekki problem miałam z Jagodą, bo spała z pieluchą tetrową, ale na szczęście akurat tetrę łatwo zdobyć.Czy Wasze słodziaki mają jakieś pluszaki misie małe, duże, nie mówię tutaj o szumisiach czy szmatkach tylko taki prawdziwy miś?
Ostatnia edycja:
Mary2094
Oooo! Dziękuję bardzo ❤ byle nie smierdzialo octem. A froscha znam bo mają fajny płyn do mycia butelek itd.Ja korzystam z receptury która opisała dziewczyna tutaj
Nie lubię zapachu zwykłego octu a jej patenty się sprawdzająMój uniwersalny płyn do mycia podłóg - Who will save the planet
Właściwie od sprzątania zaczęło się moje zero waste i to kiladziesiąt (!) lat temu. Chociaż wtedy, w czasach mojego dzieciństwa, nikt o zero waste nie słyszał. Zwyczajnie używało się, tego,…whowillsavetheplanet.pl
Edit jak Ci się nie chce robić to zapomniałam dodać że u mnie na takie nie chcenie są produkty Frosch niemiecka firma bardzo dobra składowo
Mary2094
U nas pluszaki robią tylko za zabawki do codziennej zabawy. Mamy jedna zabawkę grająca, której nie uzywamy, tak na codzień Nastka bawi się tylko pluszakami, lub piłeczkami. Ma dużego misia który ma 68cm i dostała go z okazji narodzin, lecz on zbiera tylko kurz.Czy Wasze słodziaki mają jakieś pluszaki misie małe, duże, nie mówię tutaj o szumisiach czy szmatkach tylko taki prawdziwy miś?
karoo-kp
Mama Jagodzianki
A ja jestem w przeciwległym rogu totalnej nienawiści do pieluchomajtekJa już przeszłam na pieluchomajtki niestety łatwiej mi się zakłada jak mały cały czas na brzuchu
Już nie pamiętam ale któraś mnie tutaj uczyła jak je zdejmować ale miałam bękę całą noc a ja myślałam że to taki beznadziejny produkt te pieluchomajtki
Żeby nie było, umiem używać, ale moje dziecko niezależnie od rodzaju zawsze siknie tak, że wyleci bokiem, albo zesra się tak, że przesiąka przez tą część na pasie, gdzie nie ma warstwy chłonnej. Dostałam dwie paczki pampersów pantsów i ile k.utew narzucałam to moje. Nawet na zielone dady, które są przepaskudne tak nie klnę (może zacznę, mam tego shitu jeszcze 3 opakowania - żeby nie było, mąż kupił, a w Biedrze pieluch zwracać nie wolno
Ja czasami dodaję łyżeczkę boraksu do tegoJa korzystam z receptury która opisała dziewczyna tutaj
Nie lubię zapachu zwykłego octu a jej patenty się sprawdzająMój uniwersalny płyn do mycia podłóg - Who will save the planet
Właściwie od sprzątania zaczęło się moje zero waste i to kiladziesiąt (!) lat temu. Chociaż wtedy, w czasach mojego dzieciństwa, nikt o zero waste nie słyszał. Zwyczajnie używało się, tego,…whowillsavetheplanet.pl
Edit jak Ci się nie chce robić to zapomniałam dodać że u mnie na takie nie chcenie są produkty Frosch niemiecka firma bardzo dobra składowo
Lipaaa
Vaness racja ale też co innego jest 'więzić' dziecko w kojcu a włożyć je tam, żeby np.: bez lęku zrobić siusiu, wziąć szybki prysznic itp.Myślę że przedstawiasz zupełne skrajności co innego zabezpieczenie schodów żeby dziecko nie spadł z wysokości a co innego odkładanie dziecka do kojca jak ma dyspozycji 100 m2 podłogi płaskiej w mieszkaniu
Plus też taki, że może służyć jako łóżeczko turystyczne na wyjazdy
Mop parowy super sprawa, ja mam kafle w pokoju dziennym i codziennie myję dla malutkiej.200 ml wody, 100 ml octu, 100 ml wódki, 10 kropel olejku lawendowego.
To nie mój przepis ale mam zapisany
Ja przymierzam się do zakupu mopa parowego.
Moja ma mnóstwo pluszaków, sama nie wiem skąd się wszystkie wzięły, wielki misio służy do podnoszenia sie... Średni jest potrzebny jak mała ma ochotę na zapasy a wszystkie inne małe niedzwiedzie siedzą na półkach i czekają na okresowe pranieCzy Wasze słodziaki mają jakieś pluszaki misie małe, duże, nie mówię tutaj o szumisiach czy szmatkach tylko taki prawdziwy miś?
Ostatnia edycja:
Lipaaa
OwszemMyślę że za mało jeszcze dużo muszę przeczytać im więcej wiem tym większa i lepsza opinie na dany temat mogę sobie wyrobić
.. A słyszałaś kiedyś, że 'wiedza czyni nas slabszymi'?
Coś w tym jest
Niedługo mama
A panele też myjesz tym mopem?Vaness racja ale też co innego jest 'więzić' dziecko w kojcu a włożyć je tam, żeby np.: bez lęku zrobić siusiu, wziąć szybki prysznic itp.
Plus też taki, że może służyć jako łóżeczko turystyczne na wyjazdy
Mop parowy super sprawa, ja mam kafle w pokoju dziennym i codziennie myję dla malutkiej.
Moja ma mnóstwo pluszaków, sama nie wiem skąd się wszystkie wzięły, wielki misio służy do podnoszenia sie... Średni jest potrzebny jak mała ma ochotę na zapasy a wszystkie inne małe niedzwiedzie siedzą na półkach i czekają na okresowe pranie
reklama
E
ecza
Gość
Moja dostała od teściowej takiego wielkiego misia ale leży jak na razie i łapie kurz...chociaż czasami lubi go przy atakować znienackaI mamy jednego z fisher price takiego grającego to nawet nawet go lubi....i tyleCzy Wasze słodziaki mają jakieś pluszaki misie małe, duże, nie mówię tutaj o szumisiach czy szmatkach tylko taki prawdziwy miś?