reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
No my mamy wtedy tylko szczepienie na meningokoki więc też nie łączone z wzw:)

Mojej zdarzy się ściągnąć ale bardziej to jej spadają bo tak rusza nogami cały czas 😂

Moja jakby poszła spać tak żeby obudzić się po 18 to następne 3 godziny nie moje🙄Od jakiegoś czasu ma tylko dwie drzemki takie 40 minutowe-czasami się śmiejemy że zegarek nam nie potrzebny😂....chociaż dzisiaj ranna była 1,5 h za to druga 20 min😁

My jesteśmy na tej mieszance na receptę neocate lcp i ona jest od 0-12 miesiąca więc do czasu wizyty u gastroenterologa mamy podawać tylko tą:)
A Twoja córcia miała objawy alergii na białko mleka krowiego czy z jakiego powodu macie to mleko?

może dlatego bo masz dziewczyny
chyba na rozum musiałabym się zamienić żeby mojemu bobasowi kupić rajstopy 🥶i jeszcze założyć rany 🙄czasem mam problem spodnie założyć tak tańczy a co dopiero rajstopki😂
zresztą sama też ich nie noszę 😂
okropny wynalazek 🥵
Haha a mój syn będzie zimą nosił rajstopki 😂😂😂

Ja podawalam hipp ale u nas podejrzenie alergii na białko mleka krowiego i alergolog zaleciła zmianę na bebilon pepti i teraz wg zaleceń znowu wróciliśmy do hipp niestety na bebilonie nie zauważyłam poprawy.
Lata temu mój syn był na Nutramigenie, tylko to przy podejrzeniu alergii na bmk sugerowano podawać, ale szorstkie policzki w krostki miał cały czas, ta mieszanka nie pomagała, alergii na pokarmy nie miał i nie ma, ma alergię na pyłki.
A jak u Was objawia się podejrzenie alergii na bmk? Problemy skórne tylko czy układ trawienny też?

Lata temu mój syn był na Nutramigenie, tylko to przy podejrzeniu alergii na bmk sugerowano podawać, ale szorstkie policzki w krostki miał cały czas, ta mieszanka nie pomagała, alergii na pokarmy nie miał i nie ma, ma alergię na pyłki.
A jak u Was objawia się podejrzenie alergii na bmk? Problemy skórne tylko czy układ trawienny też?
Właśnie ta alergolog mówiła ze albo alergia na bmk albo początki alergii wziewnej. U nas zmiany skórne układ trawienny bez problemu. Ale te zmiany skórne zaczęły się od łokcia a na buzi na jednym policzku wyszły w 3 dni od podania bebilon u a teraz jak wróciliśmy do hipp to znowu kilka dni i kolejne zmiany na policzkach. A też tak mieliście, że one potrafią zniknąć i tak naprawdę nie wiesz od czego ?
Dodatkowo ma zaczerwienienia w zgięciach łokci kolan ale to już pewnie AZS. No i niestety ale kąpiel w krochmalu na to nie działa.

A Twoja córcia miała objawy alergii na białko mleka krowiego czy z jakiego powodu macie to mleko?
Tak, byłyśmy na nutramigenie a wysypało ją okrutnie i to jej słabe przybieranie na wadze....no i na początku na tej mieszance neocate szła jak burza z wagą ale później znowu zwolniło.....
Niby alergolog kazała zrobić badania ale nic nie wyszło bo takim maluchom nie wychodzi....
Ale wiem , że będzie miała po mnie alergię pewnie na pyłki traw i drzew bo zdarza nam się kichać w tym samym momencie więc może się okazać , że na mleko nie będzie alergii ale mieszankę dali antyalergiczną....chociaż już będąc na niej dostawała wysypki....

No u nas szorstki policzek co chwilę się robi będąc na mieszance antyalergicznej więc też obstawiam alergię wziewną....już mi jej szkoda bo sama wiem po sobie , że przekichane 🙄 🥺

Właśnie ta alergolog mówiła ze albo alergia na bmk albo początki alergii wziewnej. U nas zmiany skórne układ trawienny bez problemu. Ale te zmiany skórne zaczęły się od łokcia a na buzi na jednym policzku wyszły w 3 dni od podania bebilon u a teraz jak wróciliśmy do hipp to znowu kilka dni i kolejne zmiany na policzkach. A też tak mieliście, że one potrafią zniknąć i tak naprawdę nie wiesz od czego ?
Dodatkowo ma zaczerwienienia w zgięciach łokci kolan ale to już pewnie AZS. No i niestety ale kąpiel w krochmalu na to nie działa.
To jest tak jak u mojej...układ trawienny lux...zmiany skórne są i tak samo w zgięciach...podobno im chłodniej tym lepiej takim dzieciaczkom więc pogoda im dopisuje teraz....Moja na ciele znikają ale na policzku trzeba się natrudzić aby zeszły tym bardziej że je rozdrapuje....

Tak, byłyśmy na nutramigenie a wysypało ją okrutnie i to jej słabe przybieranie na wadze....no i na początku na tej mieszance neocate szła jak burza z wagą ale później znowu zwolniło.....
Niby alergolog kazała zrobić badania ale nic nie wyszło bo takim maluchom nie wychodzi....
Ale wiem , że będzie miała po mnie alergię pewnie na pyłki traw i drzew bo zdarza nam się kichać w tym samym momencie więc może się okazać , że na mleko nie będzie alergii ale mieszankę dali antyalergiczną....chociaż już będąc na niej dostawała wysypki....
Nam wogole nie zaproponowała badań bo mówi, że i tak nie wyjdą. Tak pamiętam u was o tej wadze a mój to żarłok przejście na bebilon pepti wogóle mu nie przeszkadzało to ja się bardziej martwiłam o rewolucję w jego brzuszku ale całkiem dobrze to zniósł. A czymś smarujesz/smarowałaś te zmiany skórne? Bo u nas pediatra /alergolog /dermatolog każdy co innego zaleca 😤a efektów brak

reklama
Tak było, zmiany znikały i pojawiały się jakby bez związku z czymkolwiek, maści strrydowe robione nawet miał, to po posmarowaniu ustępowało, ale wracało i tak do 3 roku życia. Nie był to stan krytyczny, raczej lekki, ale wiesz pierwsze dziecko to panika była ogromna. W przedszkolu przeszło, był śliczny i gładziutki. A od podstawówki kaszel go zaczął męczyć po nocach, też okresowo, nie tak astmatycznie, choć leki rozkurczowe dostawał. Teraz tylko w czerwcu katar sienny ma bardzo męczący, od roku się odczulamy. My z ojcem jego też mamy alergię na pyłki więc to " nasza" wina. Melania ma na skórze czasem szorstkie placki, czasem krostki, w zgięciach łokci, kolanek i paszek miała czerwone kreseczki w upały, teraz jej zanikło. Czasem odstawiam na jakiś czas nabiał, ale szczerze, specjalnie związku z dietą i tymi zmianami nie widzę. Byliśmy u alergolog, ale akurat bez zmian skórnych była, więc nic nie doradziła :(
Trzymam kciuki za zdrowie Waszego maluszka ! Oby było tylko tak jak u nas, bo da się żyć. Mam w szkole dzieciaczki co z adrenaliną chodzą w razie ataku anafilaktycznego, to jest już niebezpieczne dla życia wtedy.

Do góry