reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Rozmawiałyśmy o odstawianiu dziecka od piersi i myślę o tym nadal, tzn. jak to będzie?
I muszę już chyba zacząć odzwyczajać pomaleńku. Kompletnie nie mam rozeznania w mieszankach dostępnych na rynku, a chyba jak schodzę z piersi to zastępczo mm się podaje? Czy jeśli to już po roku to od razu krowie? Mimo karmienia piersią chcę wypróbować mieszankę. Stąd to pytanie.

reklama
mieliśmy mieć ale powiedziała żeby jeszcze poczekać żeby nie robić razem z wzw🤷🏻‍♀️ nie pytaj nie wiem czemu ja jej ufam w tej kwestii ona zajmuje się wcześniakami w szpitalu więc trafiłam elegancko 😜

Ps a waga to sama była zszokowani prawa 4 krotnie 😱

No my mamy wtedy tylko szczepienie na meningokoki więc też nie łączone z wzw:)
podobno niektóre wcześniaki nie nadrabiają.
ja to się cieszę że się skończylo tylko tak 🤪
czy Wasze dzieci też ściągają skarpety chyba taśmą dwustronną przykleję 😂
nie dosyć że czapka to doszły skarpety już się bije zimy i rękawiczek 🙄
Mojej zdarzy się ściągnąć ale bardziej to jej spadają bo tak rusza nogami cały czas 😂
ale śpiochy mój to max pół h właśnie kończy ostatnia drzemkę i potem kąpiel, jedzenie bajeczki/kołysanki i tuli luli do g.7 😍
niestety co mi z tego jak chyba dopadła mnie bezsenność już gdzieś czytałam w jednej mądrej książce że te normalka dziecko zaczyna przesypiać a u ciebie bezsenność 😡 ale wiem że to minie jak wszystko😂
Moja jakby poszła spać tak żeby obudzić się po 18 to następne 3 godziny nie moje🙄Od jakiegoś czasu ma tylko dwie drzemki takie 40 minutowe-czasami się śmiejemy że zegarek nam nie potrzebny😂....chociaż dzisiaj ranna była 1,5 h za to druga 20 min😁

Pytanie do Mam karmiących mieszankami mlecznymi. Jakie mleczko ostatecznie wybrałyście? Zmieniałyście często czytałam. Co teraz podajecie?
My jesteśmy na tej mieszance na receptę neocate lcp i ona jest od 0-12 miesiąca więc do czasu wizyty u gastroenterologa mamy podawać tylko tą:)

Pytanie do Mam karmiących mieszankami mlecznymi. Jakie mleczko ostatecznie wybrałyście? Zmieniałyście często czytałam. Co teraz podajecie?
Ja podawalam hipp ale u nas podejrzenie alergii na białko mleka krowiego i alergolog zaleciła zmianę na bebilon pepti i teraz wg zaleceń znowu wróciliśmy do hipp niestety na bebilonie nie zauważyłam poprawy.

Ja podawalam hipp ale u nas podejrzenie alergii na białko mleka krowiego i alergolog zaleciła zmianę na bebilon pepti i teraz wg zaleceń znowu wróciliśmy do hipp niestety na bebilonie nie zauważyłam poprawy.

no tak ale Wasze słodziaki swoje już ważyły a on nie spełna 2 kg dlatego się tak rozczulały😂
podobno niektóre wcześniaki nie nadrabiają.
ja to się cieszę że się skończylo tylko tak 🤪
czy Wasze dzieci też ściągają skarpety chyba taśmą dwustronną przykleję 😂
nie dosyć że czapka to doszły skarpety już się bije zimy i rękawiczek 🙄
Dlatego wolę rajstopki 🤣🤣

A to ja nie mogę już zdzierżyć " jagódek", bo przy siostrze tego też dużo słuchałyśmy i teraz to już masakra 😅
Ja jestem okropna, w ogóle tych dzieciowych nie włączam, nie lubię 🤣🤣

Moja dopiero zaczęła za stopy chwytać i wkładać do buzi ale dzisiaj już powoli grzebała w skarpetach, więc lada chwila i będą lądować na ziemii 😂
Mnie bawi jak moja łapie obie stopy rączkami i prostuje je i zgina, a jak się chichra przy tym zawsze. No i od dwocj dni dupa do góry idzie.
I właśnie w tym momencie jak to pisałam przewróciła się z brzucha na plecy, w pełni świadomie 😍

U nas też turbo drzemki ale dziś chyba pogoda zrobiła swoje że 2h spala 😃
U nas klasyk 15 minut i po sprawie 🤬 ale jutro Dobrusia do przedszkola idzie to może młoda zacznie normalnie sypiać.

Rozmawiałyśmy o odstawianiu dziecka od piersi i myślę o tym nadal, tzn. jak to będzie?
I muszę już chyba zacząć odzwyczajać pomaleńku. Kompletnie nie mam rozeznania w mieszankach dostępnych na rynku, a chyba jak schodzę z piersi to zastępczo mm się podaje? Czy jeśli to już po roku to od razu krowie? Mimo karmienia piersią chcę wypróbować mieszankę. Stąd to pytanie.
Podbijam. Jestem też tego ciekawa czy po roku można krowie czy potem na mm przejść.

@Vanes zapytam Cie jak u was z przepuchliną pępkową bo mieliście? Przyjaciółka też ma wcześniaka i też ma ten problem i go owija takim pasem specjalnym, a mocno ma.

ja bym przeszła na mm na twoim miejscu
ja nie zamierzam tak szybko dawać miejscu a jeśli już to po troszeczku po roku jako ze wszystkim
my po roku przechodzimy na Kendamil 3 junior Kendamil że nie bio ale i tak składowo super 👍
2420D467-2842-4670-8052-4ACB83592F3A.jpeg

@Vanes zapytam Cie jak u was z przepuchliną pępkową bo mieliście? Przyjaciółka też ma wcześniaka i też ma ten problem i go owija takim pasem specjalnym, a mocno ma.
dobra ja tam nie neguje ale z tego co czytałam takie metody jak plastrów nie czy pas są nieefektywne zresztą fizjo też im to powie.
mój ma przepukline już bardzo mała a miał wystającą mocno na brzuszku
trzeba postawić na metodę ndt boath fizjo i mocno wzmocnić mięśnie brzucha maleństwa no i w domu odpowiednia pielęgnacja i ukojenie robisz totalnie wszystko żeby dziecko nie płakało bo wtedy się powiększa i może wyskoczyć jak sobie przypomnę to już nie chce do tego wracać 😕

reklama
Do góry