a ja baran ma być tutaj i teraz i najlepiej 10 rzeczy naraz Mąż się ze mnie nabija bo czasem nie nadąża on jeszcze gada o czymś a ja już trzy tematy dalejMój brat też ryba i też tak ma, wieczny nieogar, mu jest wszystko jedno co na zad założy, i wgl tak do wszystkiego podchodzi na luzie
reklama
E
ecza
Gość
Zorganizowana zawsze byłam...do czasu...dziecko mi pokazało , że chyba jest inaczej.... A bałagan.....kiedyś się ogarnieTylko żebym nie wyszła na syfiaręBo podstawowe rzeczy są na bieżąco jak toaleta..zlew....ale np okna?Jeszcze przez nie widać wszytkoMój brat też ryba i też tak ma, wieczny nieogar, mu jest wszystko jedno co na zad założy, i wgl tak do wszystkiego podchodzi na luzie
Lipaaa
Fanka BB :)
Jestem rakiem z piątego lipca3 września, a Wy dziewczyny? Kiedy życzenia urodzinowe Wam składać?
Lipaaa
Mój mąż też ryba i wiecznie gonię go do ogarniania... Wszedzie roznosi swoje ubrania, dodatkowo pies gwizda mu skarpetki a potem porzuca je byle gdzie....Mój brat też ryba i też tak ma, wieczny nieogar, mu jest wszystko jedno co na zad założy, i wgl tak do wszystkiego podchodzi na luzie
Córcia dwa dni przed tatusia urodzinami przyszła na świat i też ryba...
Niedługo mama
Właśnie tak czytam o rybach i stwierdzam, że będzie ciekawie mały rybka, tatuś pedantyczna panna i na dokładkę mamusia KoziorożecMój mąż też ryba i wiecznie gonię go do ogarniania... Wszedzie roznosi swoje ubrania, dodatkowo pies gwizda mu skarpetki a potem porzuca je byle gdzie....
Córcia dwa dni przed tatusia urodzinami przyszła na świat i też ryba...
karoo-kp
Mama Jagodzianki
To spóźnione najlepszego, ja 5go lipca mam imieniny a moja mama urodzinyJestem rakiem z piątego lipca
Patii26
Ja też mam tak, że czas poświęcam małej i nie przejmuje się, że są nieumyte naczynia czy gdzieś jest bałagan. Generalnie nie mam parcia, że musi być już na błysk wysprzątane. Jeśli nie mam czasu, bo mała mnie potrzebuje to tego nie robię. Córka zapamięta to, że byłam przy niej zawsze i się z nią bawiłam a nie to, że podłoga i gary nieumyte. A jak narzeczony przychodzi do domu to on ogarnia mieszkanie, zawsze myje naczynia, odkurza, chodzi do sklepu na zakupy. A ja opiekuje się małą, myje podłogi ( raz na jakiś czas w sumie ) i robię obiad ( i też nie codziennie, bo nie raz nie mam kiedy przy małej i też żyjemy, zamawiamy sobie coś wtedy A jak już robię to staram się takie dania dwudniowe robić )Haha może doba dłuższa w Warszawie ja też nie mam ciśnienia na ogarnianie porządków itp. Cały czas dla syna poświęcam jak śpi albo się bawi to coś robię, Czas dla siebie też mam więc był juz fryzjer ale u nas jedna książka z zabawami dwie do pooglądania, mata, kostka do zabawy 3 gryzaki i więcej gratów nie kupuje bo po co a i tak najlepsze zabawy to takie z sobą rączkami nóżkami itp
Moja zasada jest taka, że Dom to nie muzeum I na tym zakończę.
My mamy kota i włosów od niego jest nom stop wszędzie... Też się zastanawiam nad takim poręcznym odkurzaczem, żeby móc zawsze poodkurzać. Bo my mamy tylko takiego dużego i zanim się go rozłoży to moja...tak masz poprostu i nie zmieniaj bo będziesz miała gdzieś tam w głowie że Ci źle
mi tam nie jest przykro jak Męża widzę z mopem
ale fakt zastanawiam się jak to będzie przy raczkowaniu mogę kłaki ciągle wciągam takim podrecznym odkurzaczem
A ja jestem Baran z 26 marca, moja córcia też Baranek, bo z 25 marca, więc charakterek pewnie będzie miała po mamusi, bo tylko dzień różnicy Ja to uparta jestem jak osioł, musi być po mojemu, zawsze mam swoje zdanie i dodam 3 grosze i zawsze chce by było na moim Ciężko żyje się z Baranem Mój luby to Wodnik, więc z dwoma Baranami, które będą miały okres w tym samym czasie będzie miał przeje.bane za przeproszeniemJestem rakiem z piątego lipca
ilmenau
Jak czytam ze wymyślacie zabawy dzieciom to się czuje fatalnie. Ja nie mam na nic pomysłu i czuje się wypalona. Nie wiem co już mam z młodą robić. Czuje się fatalnym rodzicem.
Eee, te zabawy to były jak młoda raczkowała i były po to, żeby ją czymś zająć na 2-3 minuty, żebym mogła robić obiad. I tak latałam od zlewu do maty
Rodzic jest najlepszą zabawka dla dziecka!!! Nawet nie wiesz jakie miałam wyrzuty sumienia, bo zaraz po narodzinach małego ogarniałam przeprowadzkę i on większą część dnia z babcia na spacerze a ja byłam tylko cyckiem... Teraz nadrabiamy a i tak ciągle coś, jacyś fachowcy przyjeżdżają, ciągle część rzeczy w kartonach, popołudniu starsza domaga się 90% mojej uwagi itp. Dlatego staram się część rzeczy odpuszczać i sprzątam hak on śpi, a jak nie śpi to trudno, mam bałagan już się przyzwyczaiłam po starszej, a kiedyś to taka pedantką byłam (jakby co strzelec jestem, nie panna ), że okna co najmniej raz w miesiącu były myte
Zorganizowana zawsze byłam...do czasu...dziecko mi pokazało , że chyba jest inaczej.... A bałagan.....kiedyś się ogarnieTylko żebym nie wyszła na syfiaręBo podstawowe rzeczy są na bieżąco jak toaleta..zlew....ale np okna?Jeszcze przez nie widać wszytko
Hehe, moja koleżanka, mama trójki maluchów pewnego dnia wstała i mówi do męża - patrz, jaka mgła! Po chwili oboje patrza przez okno, potem na siebie i tekst - ku'wa, musimy umyć te okna
reklama
M
Monini92
Gość
Jeżeli to Cię pocieszy, to wiem jak się czujeszMoja dziś pobudka 5:20 Jestem jak zombie. Leży teraz w kołysce i czekam do tej 7 aż może pójdzie na drzemkę.
Ja mam w nocy pobudki co 1,5h, młody wstaje o 6:30 i pierwsza drzemka ok 9:30/10:00 już nawet zaczęłam go dokarmiać w ciągu dnia jeden raz i na noc mam. Czekam na to, że będzie lepiej spał