być może ma zaburzenia sensoryczne mój ma
ale to wcześniak i musimy się obserwować do 3 r.z. a ostatnio nam powiedzieli w poradni neantologicznej że całe życie tak naprawdę.
polecam stronę fajnie rozpisane tutaj akurat słuch
Link do: Zaburzenia SI - słuch i układ przedsionkowy
ale ostatnio poprawiła poprawiła mi chumor bo powiedziała że jakby chciała to u każdego dziecka coś by znalazła
rozmawiałam też z fizjo i jej syn miał na hałas do 6 r.z. taki duży a teraz mi trochę zostało i na koncert nie pójdzie
Moja Jagoda, lat zaraz 15. Na koncert tylko w słuchawkach. Nie zliczę ile razy zabierałam ją zaryczaną, z bólem głowy z imprez szkolnych. I chciała jechać, bo wszyscy byli, a potem dygałam po dziecko. Od 6 klasy już była mądrzejsza, wiedziała, że jak głośno to nie da rady.
A właśnie szczepiłyście już na meningokoki?Czy dopiero planujecie?Albo odpuszczacie?
Meningokoki mamy już całość Nimenrix i Bexsero pierwszą dawkę.
no muszę Ci powiedzieć że to jedno i to samo
usposobienie to zespół cech charakteru a na charakter składa się reakcja na różnego rodzaju bodźce = zaburzenia w bodźcach to zaburzeni SI - wyższa Szkoła psychologii
Ps ja to wyczytałam tylko dlatego bo zawsze wszystko weryfikuje wiem straszna cecha żyć się nie da ale jakoś funkcjonuje
To jest bardzo dobra cecha, mam to samo!
Wszystkie karmicie w nocy i tak się zastanawiam co z moją małą się dzieje?!
bo ona naprawdę 20-21 zasypia i nie budzi się w nocy, jest 7:15 i pomału zaczyna się kręcić
Ty się ciesz,moja budziła się raz lub dwa, a teraz budzi się ze 4-5 razy
Ja to ogólnie mam ostatnio wrażenie, że gdyby mały spał z nami to by odpuścił to karmienie
Ja mam odwrotne wrażenie, że jadłaby mniej gdyby nie spała z nami
A czy wasze dzieciaki rano do jakiegoś momentu nie wykazują zainteresowania jedzeniem. Ja ostatnio to zmuszam mała do jedzenia, jest płacz, są krzyki, oczywiście wieczorem nadrabia i w nocy się pojawiają jakieś dziwne dodatkowe godziny jedzenia, po czym spi później 6h ciągiem
Normalnie je tylko w domu, na naszym łóżku, wszystkie inne lokalizacje to cyrk.
U mnie ten grzybek z Mombell w ogóle się nie sprawdził....ale za to ten
https://allegro.pl/oferta/mombella-...phant-lemon-7800913835?fromVariant=7795006201 robi teraz robotę podczas swędzących dziasełek...
A wy macie jakieś sprawdzone gryzaki na ząbkowanie???
Najlepszy gryzak ever to ten grzybek mombello
Ja nie szczepię na meningokoki teraz; zastanowię się nad tym przed pójściem małej do przedszkola. w ogóle jestem zszokowana jak dużo obowiązkowych szczepień mają teraz maluchy. 14 lat temu było tylko błonica, tężec, krztusiec i polio
Moja ma 15 lat i porównując szczepienia, to są tylko dwa więcej - rotawirusy od tego roku i pneumokoki. Reszta była, szczepiłam Jagodę szczepionkami 5w1.
Ja też jestem w szoku. Szczególnie to rota obowiązkowe mnie wkurza.....
Mnie nie. Szpital z rota zaliczony, dziękuję, postoję.
Czy wy oszalałyście? Ja na forum a tam 12 stron