reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

rozwija się 😜
też tak miałam to minie z czasem pojawia się inne problemy 😂
teraz najgorszy czas ja czeka będzie musiała tyle rzeczy ogarnąć jak się obracać, jak siadać, jak włożyć wszystko do buzi nawet na raz 😂😂 itd czytałam że duuuużo cierpliwości trzeba bo Ty myślisz nie masz lekko a dla niej to jest mega ciężko. Kochaj, przytulaj i czekaj 🥰
Ło matko jedyna 😃 jeżeli chodzi o obroty do jeszcze do pełni szczęścia brakuje nam aby sama obracała się na plecy😃 przytulam, dużo daje buziaczków, i boli mnie to ze ona się męczy w ciągu dnia tym brakiem snu, że chociaż co 2h a po pół godzinki sobie oko by mogła przymknąć. A ona potrafi mi nie spać tak z 4h ciągiem, pomimo że w międzyczasie ją lulam do snu i nie wychodzi.

reklama
Ło matko jedyna 😃 jeżeli chodzi o obroty do jeszcze do pełni szczęścia brakuje nam aby sama obracała się na plecy😃 przytulam, dużo daje buziaczków, i boli mnie to ze ona się męczy w ciągu dnia tym brakiem snu, że chociaż co 2h a po pół godzinki sobie oko by mogła przymknąć. A ona potrafi mi nie spać tak z 4h ciągiem, pomimo że w międzyczasie ją lulam do snu i nie wychodzi.
U nas też są takie dni , że nie ma spania w dzień a potem nagle są i w sumie to chyba nie wiem od czego zależy 😉

no coś Ty napewno mówimy o tym samym mieście uwielbiam sporo terenów zielonych, wyspa młyńska cudo😍
dla mnie spacery wzdłuż Brdy i kanałów to przypomniała mi się Wenecja tylko tam śmierdzi 🤪
ze starego miasta jechaliśmy do myślęcinka takim gratem autobusem chyba lata 70 ale mieliśmy ubaw drewniane krzesła 😂😂
A to w wakacje ten autobus działa. Dla mnie nie ma nic ciekawego, w Bydgoszczy mam przyjaciół i się w tam w większości wychowywałam. Nad Brdę to się chodziło na wagary i na piwo za młodu 😂 Osobiście atrakcyjniejszy jest dla mnie Toruń.

U nas właśnie przeszła burza i zmiany nie ma prawie żadnej 🤷‍♀️
Moja niestety nawet jak leżę koło niej i dam cycka to się budzi, zresztą to jest dziecko, że jak zje to zje i więcej nie chce. Rzadko kiedy chce wisieć na cycku, palce zjada standardowo, ale jak chce jeść to w bardzo charakterystyczny sposób, ja to sikam ze śmiechu. Generalnie jakoś mi to jej spanie mało w dzień nie przeszkadza, tylko właśnie nie mogę nic zrobić, odkładam na chwilę do zabawek to rano się pobawi, ale po południu się już drze w momencie położenia na matę. Ale za to śpi w nocy więc jest to jakaś ulga. No dobra, dzisiaj nie śpi, bo mój mąż ją na spacer zabrał i przycięła komara dobrze po 19 🤬🤬😔 - jakby mnie zapytał to bym mu kazała zostać w domu, ale jemu się z dzieckiem gadać nie chce.

W Cieszynie byłam raz jak jechałam do Czech, za to dziadek mojego męża jest spod Cieszyna (nie żyje już dawno, nie wiem dokładnie gdzie mieszkał). Z kolei moi dziadkowie od strony mamy to okolice Kielc. A mieszkamy koło Słupska (dla niezorientowanych blisko mam do Ustki i Rowów). Na imię mam Karolina 😁

U nas to samo.
No moja to też nie wisi na cycku, napije się swoje i tyle, ale jednak jak się przebudzi to, żeby dalej poszła spać to daje jej cycka a ona chętnie otwiera buzke, trochę popije, pociumka i idzie spać dalej. Moja za to teraz wgl smoczka nie używa, kompletnie go nie chce, wypluwa, więc nawet jej go już nie podaje bo i tak wypluje. Więc gdzieś ten odruch ssania potrzebuje mieć i na piersi sobie ciumka 😁
uwierz u mnie wyjątek dzisiaj 😜
w poprzednie dni ani mi nie jako ani nie spal i jeszcze afta mu się zrobiła i gorączki dostał także nie było lekko☹️
u mnie też syf, obiadki obowiązek bo dietka😜 ale teraz wkładam małego do leżaczka i chociaż prysznic ze mną weźmie 😈
Też dzisiaj małą włożyłam do leżaczka, dałam do łazienki i brałam prysznic a ona grzecznie patrzyła 🤗

U nas właśnie przeszła burza i zmiany nie ma prawie żadnej 🤷‍♀️
Moja niestety nawet jak leżę koło niej i dam cycka to się budzi, zresztą to jest dziecko, że jak zje to zje i więcej nie chce. Rzadko kiedy chce wisieć na cycku, palce zjada standardowo, ale jak chce jeść to w bardzo charakterystyczny sposób, ja to sikam ze śmiechu. Generalnie jakoś mi to jej spanie mało w dzień nie przeszkadza, tylko właśnie nie mogę nic zrobić, odkładam na chwilę do zabawek to rano się pobawi, ale po południu się już drze w momencie położenia na matę. Ale za to śpi w nocy więc jest to jakaś ulga. No dobra, dzisiaj nie śpi, bo mój mąż ją na spacer zabrał i przycięła komara dobrze po 19 🤬🤬😔 - jakby mnie zapytał to bym mu kazała zostać w domu, ale jemu się z dzieckiem gadać nie chce.

W Cieszynie byłam raz jak jechałam do Czech, za to dziadek mojego męża jest spod Cieszyna (nie żyje już dawno, nie wiem dokładnie gdzie mieszkał). Z kolei moi dziadkowie od strony mamy to okolice Kielc. A mieszkamy koło Słupska (dla niezorientowanych blisko mam do Ustki i Rowów). Na imię mam Karolina 😁

U nas to samo.
Oooo ja się urodziłam w Słupsku a mieszkam 70 km od niego blisko Mielna 🙂

Dziewczyny poradzicie coś na włosy!? No tak wypadają ze już płakać mi się chce niedługo włosów nie będę miała
Ja też walczę z mega wypadaniem. Mocno mi się włosy przerzedziły. Widzę na szczęście poprawę. Od dwóch mcy biorę witaminy Anacaps Reactiv. Są świetne bo mają w składzie biotynę ale też cenne dla włosów aminokwasy. Oprócz tego wcierka tak co drugi dzień i ufff chyba zaczynam odnosić mały sukces.... Pamiętaj, że oprócz witamin wcierki też są mega ważne. Ja mam akurat Tolpy ale chwalą też Wianek.

reklama
A to w wakacje ten autobus działa. Dla mnie nie ma nic ciekawego, w Bydgoszczy mam przyjaciół i się w tam w większości wychowywałam. Nad Brdę to się chodziło na wagary i na piwo za młodu 😂 Osobiście atrakcyjniejszy jest dla mnie Toruń.
No to nie wiem Kochana mam nadzieję że któraś z dziewczyną albo ktoś nadzieję Ci ten Bydgoszcz dużo się zmieniło i jest pięknie 🥰
Toruń też klasa i pierniczki zawsze z torba wracam 😂
Ja kocham jeszcze Wrocław i te ich krasnoludki 😍😍😍

Do góry