reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Jeszcze moje spostrzeżenie o naturalnym porodzie, nawet bolesnym i trochę skomplikowanym. Przecudowny był ten 2 godzinny kontakt skóra do skóry. Położne przykryły nas kocykiem, takie dwa golaski i dyskretnie wyszły z sali. Przysypiałam sobie z małą przez ten czas. Cudowne uczucie, duma, wzruszenie, wszystko naraz. Jak już pisałam, po tych 2h, wstałam taka naładowana energią nową, jakbym nie rodziła. To fajnie jest teraz wymyślone, przy pierwszym porodzie takich praktyk wogóle nie było, a to naprawdę dużo steranej matce daje. I rozumiem rozpacz tych mam, którym dzieci zabrano tak szybko 😔
No wlasnie-po cc nie daja dziecka do kangurowania, nie wiem czemu, skoro to mogloby pomoc dziecku oswoic sie z nowa sytuacją. Kangurowalam sobie na wlasną reke w 2 dobie jak ogarnelam jak pelzac po lozku z pocietym brzuchem zeby sie odpowiednio ustawic i jeszcze pozniej malego dzwignac na siebie😬 kobieca duma nie pozwolila mi zawolac poloznej zeby mi pomogla 🙈

reklama
Mierzyłam i ważyłam właśnie Nelke sama, bo szczepienie nam przenieśli z 20 lipca na 19 sierpnia 😡 I mała ma 68 cm ( ur. 58 cm) i 6900 gram ( ur. 3800 gram) 🥰 Ma 3,5 miesiąca, za dwa dni kończy 16 tygodni 🙂
A jak tam u Waszych dzieciątek? 😊

Ostatnia edycja:
My teraz mamy zalecenie od Gastroenterologa aby raz na miesiąc ważyć, bo mała dogoniła już wagą. Ok 2 tyg temu miała- 6930g , i nie wiem czy już 70cm nie ma. Ale taka sama waga urodzeniowa i wzrost jak u Twojej.

My teraz mamy zalecenie od Gastroenterologa aby raz na miesiąc ważyć, bo mała dogoniła już wagą. Ok 2 tyg temu miała- 6930g , i nie wiem czy już 70cm nie ma. Ale taka sama waga urodzeniowa i wzrost jak u Twojej.
No to nasze tak podobnie rosną 🙂 Nela na początku przybierała w tej dolnej granicy normy, bo dużo ulewała, ale przez ostatni miesiąc już z ulewanie nie było źle, unormowało się, więc i dogoniła na wadze 🙂

Mierzyłam i ważyłam właśnie Nelke sama, bo szczepienie nam przenieśli z 20 lipca na 19 sierpnia 😡 I mała ma 68 cm ( ur. 58 cm) i 6900 gram ( ur. 3800 gram) 🥰 Ma 3,5 miesiąca, za dwa dni kończy 16 tygodni 🙂
U nas dane z drugiego lipca - 63cm i 6370g 💪
Urodzona 50cm, 3730g. Dzisiaj 17tygodni.

No to nasze tak podobnie rosną 🙂 Nela na początku przybierała w tej dolnej granicy normy, bo dużo ulewała, ale przez ostatni miesiąc już z ulewanie nie było źle, unormowało się, więc i dogoniła na wadze 🙂
U nas tez tak było, i wędzidełko blokowało wszystko. A teraz Anastazja nadrabia tak że widać po niej że robi się kluska 😃 - u nas dziś 19 tydzień (Chyba dobrze policzyłam bo się w tych tygodniach zaczęłam gubić 😂)

pięknie 🥰 to nawet mój tyle nie waży a wczoraj równo 5 ms

reklama
pięknie 🥰 to nawet mój tyle nie waży a wczoraj równo 5 ms
dane z wczoraj równo 5 ms i dl 64 cm 6790 kg 🥰 ale to wcześniak więc nie porównujcie a ważył 1,99 kg😂😂😂

ps oczywiście chciałabym aby ważył tak jak Wasze perełki bo też pewien w marcu się urodzić ale w poradni neantologicznej powiedzieli że jest rewelacja 👍🤪

Do góry