No wlasnie-po cc nie daja dziecka do kangurowania, nie wiem czemu, skoro to mogloby pomoc dziecku oswoic sie z nowa sytuacją. Kangurowalam sobie na wlasną reke w 2 dobie jak ogarnelam jak pelzac po lozku z pocietym brzuchem zeby sie odpowiednio ustawic i jeszcze pozniej malego dzwignac na siebie kobieca duma nie pozwolila mi zawolac poloznej zeby mi pomoglaJeszcze moje spostrzeżenie o naturalnym porodzie, nawet bolesnym i trochę skomplikowanym. Przecudowny był ten 2 godzinny kontakt skóra do skóry. Położne przykryły nas kocykiem, takie dwa golaski i dyskretnie wyszły z sali. Przysypiałam sobie z małą przez ten czas. Cudowne uczucie, duma, wzruszenie, wszystko naraz. Jak już pisałam, po tych 2h, wstałam taka naładowana energią nową, jakbym nie rodziła. To fajnie jest teraz wymyślone, przy pierwszym porodzie takich praktyk wogóle nie było, a to naprawdę dużo steranej matce daje. I rozumiem rozpacz tych mam, którym dzieci zabrano tak szybko
reklama
Patii26
Fanka BB :)
Mierzyłam i ważyłam właśnie Nelke sama, bo szczepienie nam przenieśli z 20 lipca na 19 sierpnia I mała ma 68 cm ( ur. 58 cm) i 6900 gram ( ur. 3800 gram) Ma 3,5 miesiąca, za dwa dni kończy 16 tygodni
A jak tam u Waszych dzieciątek?
Ostatnia edycja:
Patii26
No to nasze tak podobnie rosną Nela na początku przybierała w tej dolnej granicy normy, bo dużo ulewała, ale przez ostatni miesiąc już z ulewanie nie było źle, unormowało się, więc i dogoniła na wadzeMy teraz mamy zalecenie od Gastroenterologa aby raz na miesiąc ważyć, bo mała dogoniła już wagą. Ok 2 tyg temu miała- 6930g , i nie wiem czy już 70cm nie ma. Ale taka sama waga urodzeniowa i wzrost jak u Twojej.
Lipaaa
U nas dane z drugiego lipca - 63cm i 6370gMierzyłam i ważyłam właśnie Nelke sama, bo szczepienie nam przenieśli z 20 lipca na 19 sierpnia I mała ma 68 cm ( ur. 58 cm) i 6900 gram ( ur. 3800 gram) Ma 3,5 miesiąca, za dwa dni kończy 16 tygodni
Urodzona 50cm, 3730g. Dzisiaj 17tygodni.
Mary2094
U nas tez tak było, i wędzidełko blokowało wszystko. A teraz Anastazja nadrabia tak że widać po niej że robi się kluska - u nas dziś 19 tydzień (Chyba dobrze policzyłam bo się w tych tygodniach zaczęłam gubić )No to nasze tak podobnie rosną Nela na początku przybierała w tej dolnej granicy normy, bo dużo ulewała, ale przez ostatni miesiąc już z ulewanie nie było źle, unormowało się, więc i dogoniła na wadze
E
ecza
Gość
Ooo, to Latopic to ja poleciłam sprawdza się? Ja smaruje nim już tylko jak coś wyskoczy, a na codzień Dermedic Baby krem nawilżająco-kojący do twarzy.
O tak tak sprawdza się...stosuję jeszcze na buźkę bo tam ma jeszcze troszkę suche...ale w porównaniu do tego co było a jest to niebo a ziemia...a raczej kosmos a ziemia
pięknie to nawet mój tyle nie waży a wczoraj równo 5 msMierzyłam i ważyłam właśnie Nelke sama, bo szczepienie nam przenieśli z 20 lipca na 19 sierpnia I mała ma 68 cm ( ur. 58 cm) i 6900 gram ( ur. 3800 gram) Ma 3,5 miesiąca, za dwa dni kończy 16 tygodni
E
ecza
Gość
Ja zawsze sprawdzam na tej stronie który tydzień bo mi się też gubiU nas tez tak było, i wędzidełko blokowało wszystko. A teraz Anastazja nadrabia tak że widać po niej że robi się kluska - u nas dziś 19 tydzień (Chyba dobrze policzyłam bo się w tych tygodniach zaczęłam gubić )
reklama
dane z wczoraj równo 5 ms i dl 64 cm 6790 kg ale to wcześniak więc nie porównujcie a ważył 1,99 kgpięknie to nawet mój tyle nie waży a wczoraj równo 5 ms
ps oczywiście chciałabym aby ważył tak jak Wasze perełki bo też pewien w marcu się urodzić ale w poradni neantologicznej powiedzieli że jest rewelacja