reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Do dziewczyn, które wprowadziły już pokarmy stałe - od czego zaczelyscie karmić swoje dzieci? Kaszki, warzywa, owoce?

Hej ja jeszcze nie rozszerzałam...ale z tego co wiem to od warzyw się powinno...tutaj jest fajny ranking słoiczków dla dzieci...owoców też tam jest...

Jak z drzemkami u waszych maluchów ile macie ich w środku dnia. Moja córka jak wstanie max 1,5 godziny i zasypia na pół godzinki i potem sytuacja się powtarza 3 razy o 17 jak wstanie to wtedy wytrzymuje do tej 19.30 kąpiel i spanko ostateczne 🙂 najlepiej zasypia się jej w swojej dostawce ewentualnie na spacerze i boje się wyjechać z nią gdzieś na czas jej drzemki bo na rękach ciężko jej się zasypia a niedługo szykuje nam się wyjazd do rodzinki o nie wiem czy ciągnąć ze sobą dostawkę🤔 jak to jest u was?
U mnie różnie...2 lub 3...czasami po 30 min a czasami po 2 h...wszystko zależy chyba od niej samej 😂Bo były dni że były tylko dwie 30 min a były dni , że 2 po 2 h i 3 jakoś tak z 30 min....ale ogolnie około 2-3 godzin aktywności i spanko:)

A to nie powinno się robić w 6 miesiącu dopiero?

6 mscy - Tak zaleca WHO; mój pediatra powiedział, żeby już zaczynać powoli podawać coś innego (16.07 kończymy 4 miesiace). Wiadomo, mleko to podstawa, niczym innym ma się nie najadac ale smakować.
Czytałam też, że jak zaczyna się ząbkowanie to memlanie jakiegoś pokarmu też pomaga dzieciom ulżyć w bólu 🤷‍♀️
A propos u nas ewidentnie ząb w drodze...

Hej ja jeszcze nie rozszerzałam...ale z tego co wiem to od warzyw się powinno...tutaj jest fajny ranking słoiczków dla dzieci...owoców też tam jest...

No właśnie, jedni, że warzywa inni że kaszki i już sama nie wiem. Planuję jeszcze miesiąc poczekać i zacząć coś podawać.
Ciotki już doradzają, żeby zrobić zupkę i zmiksować tak , żeby z butelki podawać 🙈,
Dynia, cukinia...
Babcia chce jabłuszko już podać...

... Dlatego pytam, jak to u Was wygląda ;)

6 mscy - Tak zaleca WHO; mój pediatra powiedział, żeby już zaczynać powoli podawać coś innego (16.07 kończymy 4 miesiace). Wiadomo, mleko to podstawa, niczym innym ma się nie najadac ale smakować.
Czytałam też, że jak zaczyna się ząbkowanie to memlanie jakiegoś pokarmu też pomaga dzieciom ulżyć w bólu 🤷‍♀️

No właśnie, jedni, że warzywa inni że kaszki i już sama nie wiem. Planuję jeszcze miesiąc poczekać i zacząć coś podawać.
Ciotki już doradzają, żeby zrobić zupkę i zmiksować tak , żeby z butelki podawać 🙈,
Dynia, cukinia...

Zdecydowanie czekam do września, przy karmieniu piersią wcześniej nie trzeba rozszerzać diety.
Mam problem z podawaniem małej butelki, na początku ssała z niej śhetnie, nie mleko, suplementowałam żelazo (roztwór woda + proszek) to było w 1 miesiącu. Teraz chcialam spróbować wodę, bo upały i non stop wisiała mi przy cycu, jak noworodek. I tu bunt, butelka absolutnie nie. Dodam jeszcze, że smoczek też nie, nie ma mowy, za żadne skarby nie smoczek, od samego początku smok ląduje na metr od ust.
I tu pytanie, czy któraś z Was poradziła sobie z odmawianiem butelki. Czytam i wiem, że macie raczej odwrotne sytuacje. Ale może jednak ktoś?, albo wie jak postąpić?

Dynia, cukinia...

Oj uwielbiam ciotki itd..
Jedna z ciotek powiedziała że by dala gnotka mojej do pocycania jakby się nią zajmowała a nie wymyślamy z mężem ze na mleku 🙀
Ja tak pod koniec 5 miesiąca spróbuję coś dać, nie wcześniej..

Zdecydowanie czekam do września, przy karmieniu piersią wcześniej nie trzeba rozszerzać diety.
Mam problem z podawaniem małej butelki, na początku ssała z niej śhetnie, nie mleko, suplementowałam żelazo (roztwór woda + proszek) to było w 1 miesiącu. Teraz chcialam spróbować wodę, bo upały i non stop wisiała mi przy cycu, jak noworodek. I tu bunt, butelka absolutnie nie. Dodam jeszcze, że smoczek też nie, nie ma mowy, za żadne skarby nie smoczek, od samego początku smok ląduje na metr od ust.
I tu pytanie, czy któraś z Was poradziła sobie z odmawianiem butelki. Czytam i wiem, że macie raczej odwrotne sytuacje. Ale może jednak ktoś?, albo wie jak postąpić?
Moja akurat butelki nie odmawiała, ale smoczka obecnie odmawiał gdzie była na początku smoczkowa. Teraz teraz cycuś..

reklama
Moja akurat butelki nie odmawiała, ale smoczka obecnie odmawiał gdzie była na początku smoczkowa. Teraz teraz cycuś..
A w butelce co dajesz? Mleczko swoje? Czy wodę? Bo ja tak o tę wodę pytam z myślą już o rozszerzeniu diety? Może rozcieńczyć trochę moje mleko? Czy już przekombinowuję?

Do góry