reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

My dzisiaj po szczepieniu, synuś ma 15 tygodni i 2 dni waży 6150 g i 63 cm😍 teraz spi ale jedna jazda juz była tzn. darcie 15 minut🙈 aaaa i pokazałam te suche placki ale mówiła ze ma tego mało nic nie zaleciła a na takie pryszczyki to mówiła że alergia i hydrocortyzon stosować.
.

U nas tez juz jest update - mała ma 63 cm i waży 6370g. W trakcie szczepienia się rozpłakała, bo zabolało ją udko a teraz ok, kima w najlepsze :)

Doktor mówił, że wszystko w porządku, ze można wprowadzać powoli stałe pokarmy, że doskonale wie gdzie góra gdzie dół i lada moment będzie siedzieć 🙆‍♀️🙆‍♀️🙆‍♀️

reklama
.

U nas tez juz jest update - mała ma 63 cm i waży 6370g. W trakcie szczepienia się rozpłakała, bo zabolało ją udko a teraz ok, kima w najlepsze :)

Doktor mówił, że wszystko w porządku, ze można wprowadzać powoli stałe pokarmy, że doskonale wie gdzie góra gdzie dół i lada moment będzie siedzieć 🙆‍♀️🙆‍♀️🙆‍♀️
To super, mała idzie jak burza, zdolna dziewczynka😃
A kiedy planujesz coś podawać? Niby za szybko nie ma co bo układ pokarmowy nie jest jeszcze gotowy 😅ale mój nieraz takurat porządliwie patrzy na jedzenie ze może po skończonym 4 miesiącu dostanie marchewkę 😉

Dziewczyny, jakie zabawki teraz macie albo jakie warto kupić aby dziecko się zainteresowało i działało to na jego rozwój?
My mamy mate edukacyjna z pałąkami i różnymi zwierzątkami na tym, na samej macie jest też kolorowo z zwierzątkami, no a reszta to piłeczka silikonowa z dziurami do chwytania, kostkę materiałową z różnymi fakturami, szeleszczącymi wstążkami i takimi kółeczkami do chwytania, no i dużo grzechotek ( materiałowych i plastikowych), maskotki itp 😁
Grzechotki pluszowe, gryzaki, mata z zawieszkami, cały gang Fajniakow 🙈, ogobolli, ośmiornica, książeczka niemowlaka, poduszka wałek sensoryczna, przytulanka... Czyli to samo co wymieniłaś.
W naszym przypadku najlepszym towarzyszem zabawy okazuje się zwykla pieluszka tetrowa :)

A kiedy planujesz coś podawać? Niby za szybko nie ma co bo układ pokarmowy nie jest jeszcze gotowy 😅ale mój nieraz takurat porządliwie patrzy na jedzenie ze może po skończonym 4 miesiącu dostanie marchewkę 😉
Haha dokładnie, moja bardzo się interesuje co mam na talerzu 😜
Właśnie byłam nastawiona na karmienie wyłącznie piersią do 6 miesiąca... Myślę, że mimo wszystko poczekam jeszcze, póki przybiera i jej wystarcza cycus to mi też pasuje :)

Marchewkę? Kiedyś coś słyszałam, że jako pierwsze powinno się podać coś mało słodkiego, np. Pasternak... Ale nie chce się Wymądrzać, bo sama jeszcze nie zgłębiłam tematu 🤷‍♀️

Haha dokładnie, moja bardzo się interesuje co mam na talerzu 😜
Właśnie byłam nastawiona na karmienie wyłącznie piersią do 6 miesiąca... Myślę, że mimo wszystko poczekam jeszcze, póki przybiera i jej wystarcza cycus to mi też pasuje :)

Marchewkę? Kiedyś coś słyszałam, że jako pierwsze powinno się podać coś mało słodkiego, np. Pasternak... Ale nie chce się Wymądrzać, bo sama jeszcze nie zgłębiłam tematu 🤷‍♀️
Tak też to słyszałam ale to w sumie warzywo wiec jeszcze pół biedy😅 ja chce mu dawać warzywa z własnego ogródka mam jeszcze specjalnie posadzoną dynie , zobaczę jak to będzie. Ja karmie mm wiec chyba własne warzywa i tak będą lepsze😉

Tak też to słyszałam ale to w sumie warzywo wiec jeszcze pół biedy😅 ja chce mu dawać warzywa z własnego ogródka mam jeszcze specjalnie posadzoną dynie , zobaczę jak to będzie. Ja karmie mm wiec chyba własne warzywa i tak będą lepsze😉
No jasne, pozazdrościć warzyw z własnego ogródka :)

U mnie wszystko zniszczyło poniedziałkowe gradobicie, łącznie z dachem... Ponad sto domów ma to samo ale mimo wszystko w okolicy jest dużo Bio - farm więc też będziemy wprowadzać zdrowe warzywka. Jakoś na jesień właśnie ✌️

U mnie wczoraj było takie spoglądanie jak jadłam łapanki ze jakby mogła to by mi wyrwała ten talerz 😃 ale chyba ok 6 msc zaczniemy.

Dziewczyny ogółem od kiedy dziecko powinno siedzieć?

Grzechotki pluszowe, gryzaki, mata z zawieszkami, cały gang Fajniakow 🙈, ogobolli, ośmiornica, książeczka niemowlaka, poduszka wałek sensoryczna, przytulanka... Czyli to samo co wymieniłaś.
W naszym przypadku najlepszym towarzyszem zabawy okazuje się zwykla pieluszka tetrowa :)
U nas za to ośmiornica wymiata i pałąk z zabawkami, gryzaki są na 5 minut, i później wyrzuca je z rąk i się nimi nie interesuje. O i jeszcze myszkę mini do nosidełka samochodowego w pepco kupiłam, to się podczas jazdy nad nią aż znęca 😂 my dużo zabawek nie mamy, bo jeszcze w szafie mam nowe pluszaki i gryzaki nie otworzone ale jak juz widzę to gryzaki sobie poczekają, a pluszaki muszę wyprać bo woli łapać większe zabawki.

reklama
Do góry